4 x 6 in skoraj……

vs

6. 5. 2023 ob 19:00

@II. Gimnazija Maribor

Ekipa1234T
ŽKK MB2414211372
KK Ruše189121453

Statistika

Poročilo

4 x 6 in skoraj……

Liga PARKL bo dobila novega prvaka. Vsekakor dobro za ligo, za interes sodelovanja v njej in morebiten nadaljnji razvoj. Pri slednjem sem zelo previden, saj je beseda »morebitno« povezana z veliko vprašaji. Za ligo niso dovolj tekmovalne ekipe, ki dajejo prav vse od sebe, sodeč po sobotni povratni na drugi. So tudi ostali akterji, a do tega še pridemo.

Adeccovci smo v letošnji sezoni doživeli pravzaprav toliko težav, kot jih nismo v zadnjih 10 let skupaj. V rosteru 18 igralcev nismo spravili na dober dan skupaj več kot 8 tekmovalnih, zdravih igralcev. Izostanki so botrovali hudemu padcu forme, pa kljub temu, je optimizem veljal. Prva polfinalna tekma v Rušah je pokazala vse slabosti tega, kar opisujem. Manjko zaradi službe, 4 x poškodba , dva člana po poškodbi nepripravljena, ritem kot na pionirski tekmi in izredna igra domačinov. Dovolj, da se zruši vsa predstava o cilju pred sezono. Polfinale letošnje lige in dva nasprotnika, kjer smo kot Adecco pravzaprav imeli 100% uspeh v srečanjih z »medvedi«. Tudi v letošnjih 4 srečanjih smo zmagali 3 x…aaaa hja. Šport je zanimiv prav zato, ker nikoli ne veš..in tudi takrat, ko je slabo, more biti nasprotnik dovolj pogumen, hraber in kvaliteten, da si vzame priložnost. Točno to se je zgodilo. Slab dan v Rušah in odlična igra domačinov, ki so nas v prvem polčasu povozili kot tank sveže tulipane. Ekipa Adecco v 13 letih nikoli ni prejela 60 točk v enem polčasu. Dovolj zgovoren podatek o briljantni igri, formi in pristopu domačinov in na drugi strani labavem in nikakršnem pristopu nas kot gostov.

Jezni nase in na vsa dogajanja, razne angine in prepovedi priti na tekmo še tistim redkim, ki so bili na razpolago, je enostavno ubila še tisti zadnji poskus ritma in veliko nas je bilo, vas je bilo..ki ste ekipo Ruš postavili v finale in to z upravičeni razlogom.

Vendar…..

Vendar ne sami igralci ekipe Adecco. Videli smo se prvič po tekmi v Rušah prav na dan povratne tekme v soboto na drugi. Vesel sem bil, kar sem videl. Ni predaje. Karakter in željo popraviti vtis, način in pristop. Kot se za ekipo Adecco pravzaprav spodobi. Coach Muki je povedal dejansko lahko, a hkrati težko formulo. Dečki, 4×6 točk in smo tam. Naenkrat se ni zdelo nemogoče. Zakaj mi ne bi imeli dobrega dne? In ja, imeli smo dva aduta več kot na tekmi v Rušah. Manjkala sta standardna Ritlop in Bruči, poškodovani Škrbič…kar je za vse poznavalce PARKL basketa dovolj dober podatek. Gre za tri člane lanske prve zmagovalne peterke. Vseeno, na glavo in kar bo semafor pokazal, bo.

Ruše so dobro odprle tekmo in domači smo komaj tam nekje okrog 10 tke pri rezultatu, prišli v vodstvo. Po prvi četrtini smo dosegli cilj 6+. Vedno bolj napeto. Vedno bolj je nastajal občutek, da so gostje prišli branit prednost, kar je lahko voda na mlin napadalni ekipi. In smo. Napadali. Kolikor se da. Sodnika sta počasi začela nervirati obe strani, kar je v taki tekmi tudi za pričakovati. Pa četudi bi samo stala na miru, bi bil filing enak. Tekma je bila pred odlično kuliso na tribuni vedno bolj napeta, dramatična in vsekakor vredna ogleda. Adecco na polčasu doseže prednost 11 točk. Daleč smo. Pa vendar…a smo res?

Tretja četrtina je bila naša. Mic po mic in vrteli smo se okrog 15 točk razlike. Nervoza, moči so počasi bile na rezervi. Pa vendar, adrenalin in fight do konca. 56 let sta igralec ekipe Adecco, Š. Bruči je in mora biti vzgled mladim, kako se pristopa na tako tekmo. Naj samo omenim, da je bil najboljši strelec domačih s 25 točkami. Sem povedal dovolj? Skratka, v zadnji četrtini Adecco povede za 25 točk. Tekma preide v fazo zadnjih 5 minut, kjer odloča vse. Vsaka posest, žoga, vsak žvižg. Pri teh žvižgih bi lahko v obeh ekipah rekli kako. Igra se trdo, na rezultat. Polfinale je. Verjetno tekma sezone za obe ekipi, kjer se da prav vse. Kriterij, kot da ni bil ravno na tej ravni in je bila samo tekma. Gledam skakanje na klopi gostov, proteste na naši strani in si mislim, čakaj…60 € za kaj že?? Pred sezono smo se bali prav tega. Čez sezono smo prišli tako daleč, da se ve, kdo je pri sodnikih bil tisti, ki ni pristal na pogoje, ni želel igrati lige, katero smo soustvarjali skozi leta. Opozarjal sem na zamere, ki bodo nastale. O tem lahko zgodbe pove naš kapetan in še marsikdo v drugih ekipah. Nezaslišano je, da smo ob vseh povišanjih prišli v situacijo, da se odpovedujejo tekme, ker se ekipe ne morejo strinjati z delegiranjem. In veste kaj? Razumem ekipe. Razumem sebe, razumem igralce in na koncu sodnike. Slednji brez ega niti ne morejo soditi v taki ligi, ki je polna težkih karakterjev. Ker sam ne vidim tukaj rešitve, bomo naše sodelovanje v prihodnosti zamrznili tako dolgo, dokler se ne najdejo točne rešitve za prihodnost, kvaliteto lige in kvaliteto sojenja. Predvsem pa odgovornosti. Na vseh straneh. Iz svojega vidika lahko rečem, da smo ta eksperiment letos kot ekipa začeli slabo in popolnoma nemotivirano.  Naredili smo to za ligo in ja, priznam, moji igralci so mi to tudi delno zamerili. Strah pred napakami, zamerami na igrišču in javnemu nasprotovanju dvigovanju taks. Včasih le percepcija v glavi. Ali res? To smo bili Adecco in ej, še vedno smo Adecco. Vse ostalo je slučajno. Razna posmehovanja nam kot ekipi, ko smo bili na kolenih iz vrst sivih pa..…hja, moreš biti zraven in doživeti. Pa verjetno imamo v Staršah tak primer, pa v Kidričevem, pa še kje se najde.

Tole je bilo potrebno povedati na glas zdaj. Liga je več kot 200 igralcev in pika!

Nazaj k tekmi. Zadnji dve minuti je bilo jasno, da smo zelo blizu scenariju podaljška. En napad, ena posest, sreča. Ozračje je bilo naelektreno. Pogledam po klopi. Fantje načeti. Dover sfajtan in pretepen in še vedno volja. Šeki borec, pogled mu ne dopušča predaje. Še vedno poškodovan kapetan s hrabrimi besedami. Zadnji time out in nimamo kaj. Na 20 razlike skok pod našim košem v zadnji minuti. Dover prime žogo, nasprotni igralec enako borbeno za žogo, Dover pade in..faul proti Adeccu. Dva prosta meta za Ruše in eden zadet. Kaj če bi bilo drugače? Če bi, če bi, če bi…V zadnjem napadu lovimo trojko. Kapetanu Robiju žoga pride prenizko v prijem. Lahko jo le odda naprej. Do Aljaža Janiča. Ta je bil 4 sekunde pred koncem sam na liniji za tri. Met…bila je blizu in bili smo blizu podaljška. Janič, če bi zadel…bi moral jest hamburger. Ti že veš 😊.

Bravo Ruše, bravo domači. Tekma, kot se spodobi. Fajt. Kar mene osebno veseli je dejstvo, da smo pokazali, da znamo, če hočemo. Ne glede na to, da so manjkali Jure, Beni, Dejan, Marko, Nikola, Oleg in še lahko naštevam. Popravljen vtis odtehta vso naše sranje iz prve tekme in mislim, da smo si vsaj delno prislužili nazaj spoštovanje tako nasprotnika iz Ruš, kot vseh ostalih.

Čestitam Drago in čestitam Ruše. Čestitam Leon. Lani je bil podaljšek in za borce vedno pride nova priložnost. Zaslužili ste si jo. Šport je lepa stvar in v pravem trenutku, ko se res vse poklopi, te semafor in pristop nagradita. Adecco bo igral za tretje mesto in gremo z veseljem. Zdaj, ko smo se rešili temnih sil naših rotacij in po mesecu in pol spravili res dobro tekmo. Zdaj gremo odigrat in predat žezlo novim prvakom. Kdorkoli to bo, bo zasluženo. Čim več vas vabimo v Duplek drug teden.

Tekma za obstanek/vstop v prvo ligo med Ptujsko Goro in Beltinci se začne ob 15h

Tekma za tretje mesto med Adeccom in Kidričevim se začne ob 17h. Med polčasom nastop košarkarske šole.

Finale med KK Ruše in KK Podčetrtek se prične ob 19h.

Pivo se spije ob 21:15. Žal zaenkrat vsem obiskovalcem še ne moremo obljubiti gostinske ponudbe. Zatika se. Bo pa košarka. In to je čar lige PARKL:

Na koncu je Tolič zastreljal penal in večer je bil takšen kot je bil. Ob pivu in s plani za novo sezono.

LP iz Druge

Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja