Brez TN v Rušah, odločitev v zadnjem krogu

7. 3. 2020 ob 16:30

@ICOS

Ekipa1234T
KK Ruše182781871
ICOS1113152160

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Gledalcev 40
Sodnika Kereži, Oberlajt

Zadnjo tekma rednega dela v Rušah. Nasproti ekipa po meri ICOS, ki se ponaša z zavidljivo spodnjo linijo. Manjkali so Mirt, Rakovec in Ternjak. Pri nas sta manjkala Bunta in Šoba. A se nas je vseeno zbralo 10, kar je lepa številka. Tekma precej pomembna za obe moštvi. ICOS se bori za polfinale, mi da se izognemo dodatnim kvalifikacijam. Na koncu je izpadlo, da je kljub naši zmagi ICOS vseeno zadržal možnosti za polfinale, mi pa moramo v Staršah zmagati, da si zagotovimo obstanek brez kvalifikacij.

Če se vrnemo k sami tekmi je 1. polčas potekal povsem po našem okusu. Nekako smo zelo solidno uspeli braniti globino kot tudi njihovega najnevarnejšega in igralca, ki iz njega vse izhaja – Icota. Tudi v napadu smo bili raznovrstni. Dali smo nekaj po globini predvsem pa nam je zelo lepo stekel met za 3 točke. Kar 8 od 10 doseženih trojk smo dosegli v tem delu igre. Nekatere so bile tudi iz zelo zahtevnih situacij. Rotirali smo s vsemi 10 igralci in prav vsi so izpolnili ponujeno zaupanje. Rezultat ob polčasu je bil temu primeren 46 : 25.

Pred tekmo smo morda pričakovali, da bo to izenačeno srečanje, ki bi ga v našo korist morda prelomili v 2. polčasu. A se je zgodilo ravno obratno. Gostje menjajo obrambo. Nekako smo premalo nevarni za prodor in zamujamo s podajami ter gostje zavohajo »kri«. Razlika se počasi topi, a je zaradi še vedno solidne obrambe še vedno +14 na koncu 3. četrtine.

Mi se sicer vse bolj prilagajamo v napadu in prihajamo v situacije a met ne steče več. Še dobro, da smo imeli v svojih vrstah našega »kirurga« (upamo, da nima korona virusa). Pilih je pokazal najboljšo partijo odkar nas je okrepil v prestopnem roku. Odlično je skakal ter zadeval iz pol distance ter 17 od svojih 22 točk dosegel v 2. polčasu. Tako tekma vseeno ni prešla v negotovo končnico. Ekipa ICOS je verjetno največji »sponzor« lige PARKL. A kljub pomembnosti je bilo to športno srečanje brez tehničnih napak in z mirnim zaključkom. Zaslužni smo vsi akterji.

ICOS za uvrstitev na F4 potrebuje zmago v Kidričevem in zmago Starš proti Rušam. V vsakem primeru ostanejo v ligi.

V Rušah za obstanek potrebujemo zmago ob ugodnem razpletu v Kidričevem pa celo F4. V zadnjem obdobju smo sicer lepo dvignili formo in dosegli 4 zaporedne zmage. Kljub temu, da bomo storili vse kar je v naši moči pred gostovanjem v Staršah nismo preveč optimistični. Razlog je, da imajo Starše odlično zasedbo in so nas »razbili« za 30 točk že na prvi tekmi. Prav tako so nas lani izločili v polfinalu in Rušani še v Staršah nikoli nismo slavili nobene tekme. Naša želja pa je, da se tudi na tem srečanju prikažemo v svetli luči.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja