Stari rivali, po plateh zgodovine in …v nekem novem (košarkarskem) obdobju!

30. 11. 2015 ob 21:15

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco258221065
KK Rače141191246

Statistika

Poročilo

30.11. 2015
Dom športa Maribor
4.krog liga PARKL – 1 liga

Sodnika: Kereži, Močnik
Pomožni sodniki: Klasan, Bubnjar, Klasan
Gledalcev: 5

Stari rivali, po plateh zgodovine in …v nekem novem (košarkarskem) obdobju!

Adecco_RAče_2

Usoda je nanesla, da je teden postregel z dvojnim dvobojem med Adeccoci in Račami. Prvega so dobili Oldiči, drugega pa…..

V tej prestavljeni ponedeljkovi tekmi je bilo nekaj jasno že pred tekmo. Vlogo favorita so imeli domači. In tudi termin je bil v času treningov domače ekipe in pričakovati je bilo polno udeležbo. Lansirana informacija o tem, da nimamo še skupne slike..je tudi bila eden izmed razlogov, da smo se Adeccovci zbrali v polnem številu. In ko se takole zberemo v polnem številu in povrhu še kot favorit tekme, je to eden tistih trenutkov, ko lahko poskusimo z nekaterimi še nedodelanimi akcijami, menjavami, potezami itd. Z vsem spoštovanjem do ekipe Rač, da ne bo kdo mislil drugače. Nasprotnika je treba spoštovati in potem tudi premagati. In tako je domača ekipa tudi začela tekmo. Bliskovito in udarno do varne razlike. Pri gostih sta se v prvem delu med strelce vpisala le dva igralca in skupaj dosegla 14 točk. Koludrovič in Polšak sta tudi na koncu končala kot najboljša strelca svoje ekipe. Pri domačih odličen Ternjak in povratnik po poškodbi Horvat. Tedi je spet začutil igro, nogo pa bo potrebno še malce potrenirat, da bo tako, kot mora biti. O drugi četrtini ne velja zgubljati besed. Grda, raztrgana in bedna igra na obeh straneh. Domači z menjavami in poskusi uigravanj akcij, ki so se končale po pravilu v autu ali na 40 %. Gostje bi lahko bolje izkoristili ta trenutek, a ga tudi niso uspeli. V glavnem je bilo nezanimivo. Domači so si privoščili točno toliko, da je rezultat bil pod kontrolo. A vseeno, je izpadlo vse skupaj neresno in med polčasom je grmelo. Posledica? 22:9 tretja četrtina za Adecco. Razlika v kvaliteti med ekipama zagotovo je, a v določenih trenutkih je ni bilo opaziti. Stojković je potegnil na tri kontre in prepoznavno igro domačih vse do ponovno visoke razlike domačih. V zadnji četrtini že 7:29 minut do konca dobi priložnost Vedlin. Se pravi Vedlin time. Zbita obramba in polna raketa gostov ne omogoča močno spremenjeni ekipi domačih neke kreacije v igri. Coach Žile želi z igralci z manjšo minutažo pridobiti nekaj igralne prakse in predvsem odkriti kakšen element, ki bi ga lahko koristil v prihodnjih tekmah. In kot po pravilu, smo v napadu ponovno ostali pod 70, v obrambi pa pod 50. Zagotovo Adecco v elementu prejetih košev v tej sezoni zasedajo vrh lestvice in to z naskokom. Dobra obramba je ključ, ampak malce napada bo pa v prihodnosti potrebno dodati. Pač..radi gledamo mrežico, ki se trese. Gostom čestitke na fair playu, domačim pa na prvi skupinski sliki v tem letu. Tudi tole poročilo zdaj ni narejeno z nekimi prebliski, saj smo vsi želeli le oddelati ta večer in se osredotočiti na začetek zadnjega meseca v letu. Med tekmo smo prejeli tudi izžrebane pare pokala Parkl Spalding in tako prehajamo na temo “zanimivosti po tekmi”

Zanimivost po tekmi je, da ni bilo veliko zanimivosti. Na tekmi je bil prisoten tudi “šef” lige, ki pa je drugače zagret Dornavčan in njegova izjava, da bo na tekmi pokala PARKL Spalding sam pokril zunanjo linijo Adecca (Stojković, Horvat, Ensar in Dobrin) je naletela na burno reakcijo v obliki horonskega smeha. Zlomka, tale poba si pa upa. Zagotovo pa bo fenomenalno druženje in tega nam ne bo mogel nihče vzeti. Kaj še? Špiclja ponovno ni bilo. Najbrž se mu je zameril tale kultni izraz, kljub temu, da ga je čakala nova pošiljka kultnega plavega Švytorysa. Uradno ga vabim v soboto na tekmo med Adeccom in Čirom. Vseeno je človek postal naš talisman. Pod zanimivost moram omenit tudi sodniško odločitev. Saj mi Smiljan ne bo zameril, upam. Bili smo priča resnično ponesrečeni odločitvi prekrška pri metu za 3 s strani gostov in Čupinem “lizanju” žoge s prsti tik pred klopjo domačih. Ampak saj sodniki so tudi zmotljivi. Nekaj smeha na to temo je bilo tudi pri gostujočem igralcu pri izvajanju prostih metov. Tole sem zapisal bolj kot hec, ker se pač zgodi, ampak nemci bi rekli “klasiše fel entšajdung”. Ostalo pa več kot kot korektno in visoka ocena za piskanje. In pa..to je tudi konec. Ni bil ravno dan za zanimivosti.

Vabljeni na Parklov večer na dan Parkla v dvorano Dom športa, ki se bo začel v soboto ob 17h s tekmo med Oldiči in Golobčki. Za tem pa derbi med KK Adecco in Čiro Starše. Pivo bo, grickalice tudi in to je to.

“Adekofci vs Rače”  2:0 v tem tednu.

FOTOGALERIJA

Iz doma športa “ni se mi dalo najbolj razmišljat in pisat”

 1. Battisti

4 odzivov

 1. Stanislav pravi:

  Kot zanimivost…pozabil si še dodati Fermeta 😀 😀 😀

 2. Donatelic pravi:

  Tocno. Za njega je bilo receno, da dobi banano od zadaj. Ce ne bodo pogoji izpolnjeni, g. Stan, boste dali za gajbo zlatega. Tako je odlocil nas Team. 😄

 3. Stanislav pravi:

  Da se ne bom jaz odločil in bom sodnikom kakšne pogoje izpostavil 😀 😀 😀
  #korupcijaAllOver

 4. Donatelic pravi:

  Gotof si!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja