ZMAGA ZA 1. LIGO

KK NONA LENART : TED ŠD CIRKOVCE  64:61

NONA LENART :  Fras T. 4, Zimic 9, Kemenšak 2, Grušovnik 3, Šenekar 16, Šijanec 16,  Kogler  3,Šalamun 11, Dokl, Farkaš, Maguša, Lovše
CIRKOVCE:  Dobrajc 3,Drevenšek 8, Pihler 13, Berič 9, Majal 6, Rojko 7,Radič 15

Športna dvorana Lenart, 120 gledalcev
Sodnika: Juhart, /

Scenarij za triler. Zadnja tekma sezone, ki odloča o napredovanju v 1. Ligo. Nasprotnika prišla na tekmo samozavestna, oba z zmagami v prejšnjem kolu. Lenart v podzavesti še vedno imel katastrofalen poraz v Cirkovcah. Obe ekipi na tekmi v popolnih postavah, pri domačih letos prvič preveč igralcev na tekmi, da bi lahko vsak dobil dres. Tudi na tribunah se je zbralo lepo število gledalcev, tako da : LETS GO!!!

A glej ga zlomka, že pred začetkom prva težava. Na tekmi, ki odloča o uvrstitvi v višjo ligo prisoten samo en sodnik. Zopet je bil v to težko vlogo potisnjen sodnik Aleš Juhart, ki očitno letos več tekem sodi sam kot v paru.  Svoje delo je glede na razmere opravil več kot odlično, za kar sta mu po tekmi čestitali tudi obe ekipi (glede na to, da smo ekipe sodnike poravnale v prijavi predlagam, da se mu za to tekmo izplačata dve taksi!!!).

 1. Četrtina:  Dober začetek domačih. Z dobor in agresivno obrambo ter nekaj lahkimi koši si zelo hitro naberemo kar lepo prednost. Namesto da bi prednost povišali, zgrešimo zicer, na nasprotni strani pa nasprotnik zadeva, tako da ob koncu četrtine rahla prednost za NONO.
 2. Četrtina: Nadaljuje se prevlada domačinov. Z agresivno obrambo prisilmo goste k veliko napakam, sami pa uspešno zadevamo iz hitrih prozinapadov. Prednjači Šijanec, težave nam povzroča le robustni Radič, ki zadeva iz vseh položajev. Ob polčasu 10 točk prednosti za NONO.
 3. Četrtina: Ob polčasu domači nadaljujemo z dobro igro ter si naberemo že 16 točk naskoka. Skrbi samo met z razdalje – nikakor nam ne uspe zadeti (Šenekarju se je poznalo, da je na tekmo priletel direkt z Haitija – v glavi je imel kalašnikovke). Gostje se ne predajajo in znižajo rezultat na -8.
 4. Četrtina: Drama do zadnjih sekund. Domači ob raztrgani igri držijo 8 točk naskoka, gostje postavijo consko obrambo, na katero nikakor ne zadanemo iz razdalje. 40 sekund do konca NONA vodi za 8 točk in imamo žogo po time outu. Namesto počasnega napada žogo po sekundi izgubimo, sldi koš in trojka gostov, ki pridejo na 3 točke zaostanka, mi zadanemo en prosti met, …….uffff……..težko pisat, ker imam pulz zopet na 220. Kakorkoli, na koncu zmaga NONE za 4 točke. Obe ekipi prikazali srčno in borbeno igri do zadnjih sekund. Pri gostih posebna pohvala Rojkotu, ki je odlično vodil in kreiral igro ekipe.

3. POLČAS: Zagotovo zopet najboljši del tekme. Začelo se je že v garderobi po tekmi. Fras preseneti z gajbo, Maguša doda liter borovničk, …….vse zmanjka že pred tuširanjem. V klubskem bifeju Bar Nona sledi nova gajba, ki jo pospravimo skupaj z ekipo Cirkovc v prijetnem vzdušju. Obvezna analiza tekme ob pivu in cigaretih, rešimo še kakšno vojno,…..nato se pa gostje odpravijo v svojo bazo. Seveda nekateri za dolgo pot s seboj prejmejo še Gamsa. Domači nadaljujemo do…..saj ne vem do kdaj smo bili? Vem samo, da sem celo nedeljo prespal, poročilo pa pišem v ponedeljek zjutraj. Pilo se je FSE. Po pivo je sledil cviček, pa špricarji, pa borovničke, ki jih je zmanjkalo…..potem je nekdo naročil gin- tonik (zakaj že?), pa wiski,……v glavnem veselica do konca………saj bi še kaj napisal, samo ni za v javnost…….ostalo ostane med nami….

V glavnem, prvoligaši, bojte se nas počasi, ker drugo leto pridemo…..kot bi rekel Farkaš: MOGOČE NE BOMO VEDNO ZMAGALI, BOMO VAM PA VSE SPILI.

Se vidimo.

Napisal: DM

27 odzivov

 1. Berni pravi:

  res vsaka čast sodniku ( jaz takšne tekme sigurno ne bi želel ( in je ne bi) sodit sam)…
  ob tem pa bi vprašal odgovorne zakaj je do tega prišlo?
  za moje pojme je bila to najpomembnejša tekma sobotnega dne ( mislim da edina na kateri se je sploh še kaj odločalo?) in mi ni jasno, zakaj ni bil samo en sodnik raje na kateri drugi tekmi ( če je bilo premalo sodnikov na razpolago?)

  Kolko je zaj blo razlike na koncu :)? 3 al 4 :)?

 2. C#10 pravi:

  Pravo finale 2. lige. Čestitke Lenartu in še posebej sodniku. Verjamem da mu ni bilo lahko. Čeprav je bil sam, je videl vseh mojih 5 faulov v slabih 20 minutah igre; pravo oko sokolovo :)

  Edino kritiko si spet zasluži vodstvo lige, ker na takšne tekme pošilja po enega sodnika. Sram jih je lahko, Potem pa še človek vidi, da so na tekmah v MB sodili normalno v dvojicah, čeprav se ni tam o ničemer več odločalo. Kaj vam pomagajo razni pokali in allstari in drugi “dodatki” za višji nivo igre, če pa so te osnovne stvari porihtane za en drek? Še enkrat, sramota za ligo in celotno njeno vodstvo.

 3. Stanislav pravi:

  Sodnik je bil delegiran! In da ni prišel, sem zvedel šele zdaj iz poročila. Bilo je dogovorjeno, da pride ampak da bo malo zamudil.
  Tako je bilo tudi javljeno vodjem ekip.
  Blatiti vse, ki se trudijo za “razne pokale in allstare in ostale “dodatke” ” je pa zelo nesramno iz tvoje strani! Ko ne veš, kaj se dogaja v ozadju in je lahko sodit. Sodniki so problem. Bili vsa leta. Jih ni. Naredi sodniški izpit in bo en več na voljo. Mi je žal, da se to dogaja – iskreno.

  • C#10 pravi:

   Veš, da mene ne zanima kaj se dogaja v ozadju. Rezultat vašega dela je pač na žalost viden v “ospredju”.

  • C9 pravi:

   Veliko je logistike v ozadju… svaka vam cast vsem.
   .
   V sob se je pac nekje zalomilo….. mi zdaj tukaj ne moremo napisat, da je bilo super, vse lepo in krasno… ker ni bilo… lahko pa napisemo kako je dejansko bilo in upamo, da se prihodnje leto vse skupaj dvigne se za stopnicko visje.. vem da se trudite in vem da je tezko poslusat kritike, ampak tako pac je…

 4. N-9 pravi:

  Bogi sodnik res. V parih odlocitvah smo ga res obojni napadli, ampak v trenutku ti je blo jasno, da pac ded ni videl kaj se dogaja na cist drugi strani od njega pod kosem. Res edina tekma, ki je ze rezultatsko napovedovala izenacen boj do konca pa z enim sodnikom. V MB pa 3 tekme bolj za priprave na F4 tam pa vsi. Tak kot je napisano, taksa za oba sodnika se naj izplaca Juhartu. Upam, da bota v finalu v Racah sodila dva sodnika, ampak nisem ziher 😉

 5. Battisti pravi:

  Kaj majo All Stari in pokali z sodniki? Sodnike delegira predstavnik sodnikov in ti mocno priprocam, da bolecino z njim podelis. Lahko pa se javis in prevzanems kaksno nalogo v ligi, zrihtas finance in se ukvarjas z logistiko. Rezultati dela pises? Izvoli. Sem ti na voljo za informacije kadrkoli. Ob tem ti povem da smo mi igrali 3x z enim sodnikom, enkrat ni bilo nobenega…Sam vem, kako se clovek pocuti. Sodniki so najvecjiu izziv v prihodnje. So specialna kategorija za resit. Spet je vse povezano s financami in KZSjem, pa se marsikaj. Ce ze, dajmo o tem pisat in ne pljuvat na vsako stvar. Briga me, kdo me zdaj od vas napade za ta komentar. Sem itak ze navajen. Vem le, da se Stanislav trudi, da ni lahko in da ostali pomagamo, kot le lahko. Pri “dodatkih” z visji nivo lige pa pozivam vodjo ekipe, da na skupnem sestanku ekip poda neko generalno mnenje izboljsav in ne slovenske prakse simfanja in kritiziranja. Seveda nič osebnega, a presneto dobro vem, koliko truda iz vec strani je bilo vlozenega v novosti. Najlazje je prit, igrat in pizdit na sodnike. Ko pa je treba naredit spremembe, poiskat sodnike, resitve pred sezono..pa tema. Lp

  • C#10 pravi:

   Da ti razjasnim, ker mi deluješ malo razburjen: allstar in pokal je super stvar in samo “AVE” k temu in še tako naprej. Na tej drugi sodniški strani pa je bolj tak očitno. Tudi dva sodnika sta sama “pojamrala” da je delegacija slaba. Kdo pa jih delegira, pa jaz ne vem.Takšno stvar je potrebno z njimi rešiti pred začetkom lige. Torej, srečno pred pričetkom 2014/2015 :)

  • C9 pravi:

   Lenart: cestitamo. Srecno v 1.ligi
   Sodnik: bravo… pridruzujem se ideji dvojnega placila… upam da se to tudi realizira.
   Liga: zaj je kar je, mogoce bi se v prihodnje se malenkost bolj organizirali, zlasti na odlocujocih tekmah…
   .
   Battisti: ne bit zaj uzaljen…. del izboljsanja so tudi kritike, ki jih je treba sprejet in kaj izboljsat… ne pa takoj v stilu “te pa ti naredi”….. mi smo povedli kaj nas moti, kaj vec pa se nam, odkrito povedano, ne da :) vsaka cast pa vsakemu, ki ima cas in vlaga svoj prosti cas v ligo…
   Lp
   Aja pa se to…. a ste z enim sodnikom igrali v 1. ali 2. ligi?

 6. Radić pravi:

  Mene pa zanima zakaj skoraj v vsakem poročilu tekem letošnje sezone berem o “robustnem Radiću”? Kaj mi hočete vsi na olepšan način povedat da sem debel in zavaljen? :) Posebna zahvala gre Grušovniku in Zimicu, še danes sem celi plavi kot sliva. :) Drugač pa lepa in napeta tekma, derbi v pravem pomenu besede. Čestitke Lenartu!

 7. Battisti pravi:

  Kar se tice sodnikov verjemi, da ni bolj razburjenega od mene. Ne obstaja. Upam stavit. Vse, kar dobrega naredis v ligi, je to delegiranje letos pokvarilo. In se sploh ne opazi dobro zaradi teh pack in madezov. Izkljucno to bo tema resevanja skozi vse poletje. To lahko verjames. Da nekaj zelo ne stima, je jasno ze zdaj. Kaj pa bo resitev, pa pojma nimamo. Se ne. Vsak predlog bo dobrodosel. Kakrsenkoli.

  • N-9 pravi:

   Kontaktirat te štajerske sodnike, ki sodijo pod okriljem kzs-ja. Z leti se jim tudi vec ne bo dalo vozit po celi sloveniji in zapravit celega dne zaradi ene tekme. Ne z leti, mogoce ze keri tak razmislja. Namesto, da mu gre celi dan za 70 evrov bo mogoce sel raje kam za 50 sodit. Na pamet govorim.

   Povabit kaksnega dobrega sodnika iz visjih lig in organizirat kak par urni seminar za te naše sodnike, da se malo updejtajo.

   Malo v prekmurje pogledat za kake sodnike. Se najdejo kaki dobri.

   Pa treba jim dat vedet, da oni dobijo teh 30-40 evrov zaradi nas in verjetno vsi sodijo zaradi denarja in ne zato, da nam delajo uslugo. V tak polozaj pa lahko pridejo, ce je na voljo vecja izbira sodnikov.

   Se imate v ekipi adecca enega solidne sodnika pod okriljem kzs-ja. Verjetno lahko on tudi kaj pomaga oz. prispeva k tej problematiki…

 8. Battisti pravi:

  Ideje sprejete. Veliko razmisljamo v teh smereh. Morda na koncu koncev kaka povezava z KZS, ceprav malo verjetno. Poleti bo akcija. Vsaka, res vsaka ideja dobrodosla. Tudi sponzor lige za sodnike. Ampak vec denarja za sodnike pomeni v mojih oceh vec odgovornosti s strani sodnikov. Neko upostevanje osnovnih pravil pred tekmo, odgovornosti in nikakor ponavljanje te sobote, finala pokala, Jursincev in se cesa. Verjamem, da lahko najdemo dobro sinergijo, a ne bo slo samo z priklanjanjem na strani klubov, placevanjem visokih honorarjev in brez odgovornosti. Standard dela morajo prispevati in sugestirati tudi sodniki. Taka sezona se NE sem vec ponoviti. Realno je razmisljanje o sponzorju, ki bo kril razliko prijavnine do visjih stroskov. Zal je ze letos tako..zal. A o tem in onem..na sestanku. Zdaj res rabimo dobro generiranje idej.

  • veteran pravi:

   KZS bo takoj za to. Tudi da vodi ligo. Samo ko bo prišel račun, bo lige konec.
   Sodniki so nujno zlo. Brez njih ne gre. Verjetno bi se na tekmi pobili med sabo, če jih ne bi bilo.
   Eni so dobri, eni slabi. Eni imajo občutek za igro, eni ne. Eni sodijo samo zaradi denarja, eni zraven tudi za lastno zadovoljstvo. Niso dragi, ko pa vidiš za kak denar dela pol Slovenije, niso poceni.
   Morda se prevečkrat menjata vodja sodnikov in lige. In potem prihaja do porodnih težav.
   Ste že videli igralca, ki ni naredil napake. Ga ni. Tudi sodniki jih delajo. Pa verjetno ne namerno, tako kot tudi igralce ne.
   Ko jih bomo začeli jemat, da brez njih ne gre, bo tudi kakšna tehnična manj, bo manj nervoze, pa še pivo bo na koncu bolj pasalo.

 9. Battisti pravi:

  Radic, ti pa nisi debel, amapk kita. Tako misli nas vecina. Ti in Vrecko v eni ekipi in tam ‘trava’ ne raste vec :)

 10. Battisti pravi:

  Se odgovor kje smo igrali z enim sodnikom. Finale pokala letos proti MCA. Sodil Juhart in to vrhunsko. Ded je specialist za solo predstave. Nato tekma orve lige Starse Ciro : KK Adecco. Higlight druge lige smo doziveli v Jursincih, kjer smo bilo oldici in Kaucic popolni, super ambient…in ni bilo nobenega sodnika. Saj pravim…

  • C9 pravi:

   Ufff… nisem vedel, da je toliko tekem bilo odigranih le z enim sodnikom… sem mislil, da se to dogaja le v 2. Ligi… kriza!
   Upam da se bo dalo kaj izboljsat v tej smeri… ce ne se bomo pac navadili bolj moske igre, ki je raznoraznim debeluhom ala radic pisana na kozo 😉

 11. dLOOKman pravi:

  Ni dobre čage brez GIN-TONICA? Fact !

  Sodniki? – so dobre tekme – so tekme, ko je bolj tako-tako – so tekme, ko živci popustijo. Najslabše so tekme, ko pride le en. Pa ne vedno – se lahko tudi dobre tekme odigrajo, če se ekipe že v naprej pripravijo na to. Da pa nam to ni treba, ni potrebno razpravljati. Standarde smo si sami postavljali. Da morata biti dva, smo sami želeli. Zdaj pa naj BODO.
  Da jih ni v nedogled na razpolago, pa smo že 100 krat ugotovili.
  Da je napetost na takšni in podobnih tekmah absolutno večja, kot v “regularnem” delu, pa je vsem jasno.
  Zdaj; nekdo bo rekel, da smo mi največ potegnili iz sobotne borbe za 1. mesto II. lige. Kdo drugi, da je Lenart. Vsekakor pa se lahko mnogi strinjamo in razumemo pomisleke Cirkovc o enem sodniku na – v bistvu zelo važni – tekmi.
  Mislim, da nam je Juhart letos sodil samo 1x, a ko tako prebiram poročilo in komentarje si želim, da bi nam več. Tudi to je dodatna vrednost posameznika s piščalko, ki mora postati neka željena nota vseh sodnikov.
  Da pa mora biti kvaliteta posameznikov ( ja, seveda J. ni edini, ki dobro piska ) spodbuda in ne potuha za manj resne, pa verjetno ne rabim preveč poudarjati.
  Ekipe se trudimo. Vodstvo vidimo, da se tudi. Sodniki (večina) se trudijo.
  Pa ni hudič, da nam ne “rata” “večinoma pozitivno” zaključiti 17. sezono? Ter odrasti in zakorakati v polnoletnost!

 12. Rok pravi:

  Morem (čeprav sem si zadal, da ne bom več pisal buta… komentarjev)……
  Še vedno boljše en sodnik, kot pa da Gajšt piska tekmo (vprašajte pubece od Bara Kaučič)…
  Eno vprašanje… 😉 😉 😉 Kaj pa brisalci parketa???? Ti so isto pomembni, kot sodniki…. Ste kaj o tem razmišljali???? Jaz imam kr dosti fraj, pa še sam bi delal… Pa samo eno tarifo bi imel :) :) :)

 13. Čiro pravi:

  Tole o sodnikih bi bilo pa za kako razpravo. Saj odpiskajo, če pridejo, kar ok. Samo prit morajo.

 14. Battisti pravi:

  Čiro, moemo se vsest skupaj in resnicno pogledat, kaj se da naredit…

 15. zoki pravi:

  Veste fantje težko je dobiti sodnike da sodijo.Problem je ,da so sodniki ob sobotah večina zasedeni.Sam sem bil del teh osovraženih sodnikov ,ampak verjemite v kolikor bi nekatere ekipe vzele to v zakup bi bilo lažje.Moram pohvaliti ,da liga živi naprej in vsem želim veliko užitkov ob igranju košarke.V vsakem komentarju zasledim ,kako se po tekmi družite in pozabite kaj je bilo na igrišču.Glede sodnikov ,pa predlagam ,da nekatere stvari dorečete in popravite ,kar ni bilo dobro.
  Poglejte liga PARKL je šla korak naprej od takrat ,ko sem sam sodil in pohvalim vse tiste ,ki se trudijo ,da bo še boljše.
  Se vidimo v Račah

 16. #10C pravi:

  Torej, ali mi lahko kdo potrdi, če je dobil sodnik Juhart dvojno plačilo za dveh naših zadnjih tekmah, ki jih je odsodil sam?
  Prva tekma je bila domača. Če ni dobil dvojnega honorarja za tisto tekmo, prosim vodstvo lige da nemudoma vrne del honorarja nazaj v ekipo Cirkovce. Prijavnina v ligo je vsebovala tudi sodniške stroške za vse domače tekme za dva sodnika. Torej kam je šel ta namenski denar, če ne za dvojni honorar? To mislim resno za našo ekipo in podajam informacijo za v razmislek drugih “oškodovanih” ekip.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja