Zmaga velika kot Triglav

Veseli Oblački: Kidričevo 59:54 ( 9:19, 14:11, 12:13, 24:11)

Veseli Oblački: Marguč 14, Smaka 26, Ribič 13, Pantelić 4, Bujagić, Kolmanič, Šulek, Kaučič, Premuž 2;
Trener:Ogner; Pomočnik trenerja: Pahljina

Kidričevo: Vogrin, Turk 6, Vujinovič 7, Bek 4, Mesarič 18, Školnik 4, Novak 15, Vujinovič d, Drevenšek
Trener: Jordan

Gledalcev :3
Sodinka: Kereži, Juhart

1) Začetek tekme niti približno tako slab kot proti Čirotu, vendar pa je nadaljevanje prve četrtine precej spominjalo na tekmo iz prejšnega kroga. V napadu nam ni in ni steklo, zgrešili smo kar nekaj odprtih metov iz poldistance, zicerjev in pa seveda prostih metov. Na drugi strani so gostje prihajali do točk predvsem po zaslugi skoka v napadu kjer sta izkazala Vujinovič in Mesarič  ne smemo pa pozabiti na Novaka in njegove prodore.  končni rezultat 9:19 za goste,

2) Ob premoru smo naredili nekaj menjav, skrbno prisluhnili Ogeju ter se skoncentrirali predvsem na skok v obrambi. Kljub temu da nam v napadu ni in ni steklo, smo dobili drugo četrtino za 3 točke saj smo nasprotniku dovolili samo 11 točk. V tem delu sta nam še vedno največ preglavic povzorčala Novak in pa ljubitelj rokoborbe ter držanja za roke  Mesarič.  (bogemu Panteliću je tak raztegno dres da ma zdaj 5xl)  Na odmor smo odšli s 7mimi točkami zaostanka.

3) Nadaljevanje, klasično naše par zgrešenih metov, slaba obramba in Kidričevo je takoj šlo na +11 ali celo 13 kdo bi to vedo, težko je igrat in si zapomnit kako se je gibal rezultat. Naš trenerski štab je odreagiral v stilu najbolših ter z minuto odmora ter menjavami vzopostavil ravnotežje na igrišču vendar smo vseeno to četrtino izgubili za točko.

4) Kot ponavadi so naše minute tudi tokrat prišle v zadnji četrtini, seveda ne od začetka, kajti s tem bi si preveč olajšali delo , še 6 minit pred koncem smo zaostajali za 7točk, po tem pa se kot ponavadi zgodi nek klik in postanemo druga ekipa. Na našo srečo, razlika ni znašala 20 točk, koliko ponavadi znaša ko začnemo igrati tako kot znamo. Postavili smo dve novi akciji, začeli zadevati iz razdalje bili uspešni v prodorih (Marguč/Smaka) v obrambi rotirali in kradli žoge in imeli vostvo 5tih točk  (tu nekje ) dve minuti pred koncem.  Kidričevo se je začlo posluževat taktike hack a Shaq ali v tem primeru hack a Fish, kljub temu jim preobrat ni uspel in Veseli Oblački smo  bili …ja veseli.

Najbol fascinanten podatek te tekme pa je zagotovo 10 vkradenih žog Ribiča ( Komlaniču je bilo dolgčas pa je vodil statistiko 😛 ), prav tako se je še enkrat več izkazal v obrami ter skoku Kaučič. Do naslednje odločilne tekme vas veselo pozdravljamo.

Veselo Obalčkasti pozdrav

Veseli oblački smo se z to zmago ponovno vključili v boj za nastop na zaključnem turnirju, vendar se zavedeamo da bo za to potrebno zbrati vsaj še tri zmage.

2 odzivov

  1. Battisti pravi:

    Hack a fish = #maybeIllgotsomepointsfrom3trow = Howard taktika = Taktika Kidričevo za zmago? Tak nekak?
    Thx za 2 points = končno = milu M :)

  2. Anita pravi:

    Emmm, zaj še pa podnapise za zgornji komentar, prosim, hvala :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja