Zmaga ostala doma

Športna dvorana Cirkovce 12.2.2015
Gledalcev : 5 do polčasa, po polčasu pa ena
Sodnika : Zdravkovič, Senekovič

TE ŠD CIRKOVCE    :      KK   ROGAŠKA   SLATINA

           73                    :                      65

             ( 13:17, 27:14, 12:14, 21:20 )

TE ŠD CIRKOVCE : Holc 35, Majal 15, Rojko 11, Vidovič 6, Pihler 4, Ladič 2
KK ROGAŠKA SLATINA : Vrdelja 19, Čonžek 14, Mlakar 9, Erjavec 8, Šučur 6, Pale-Kosovec 6

Že na segrevanju se je videlo, da obe ekipi nista kompletni, saj so domačini premogli 7, gostje pa 8 igralcev. Potem, ko sta sodnika z veliko napora našla cirkovško dvorano se je tekma lahko pričela. V prvi četrtini si nobena ekipa ni priigrala občutnejše prednosti in je razlika nihala tja do 4 točke. Bilo je veliko izgubljenih žog, napačnih podaj in nedodelanih metov.Priložnost za rezultatski pobeg je obema ekipama splavala po vodi.

 V drugi četrtini pa se je za gostujočo ekipo začela simultanka z imenom Holc, ki je gostujoči ekipi samo v tej četrtini nasul 20 točk od tega 4 trojke. Ostali soigralci so pridno pomagali z podajami, nekaj koši, skoki in zapiranjem pod svojim košem. Razlika je postopoma naraščala tako, da smo na odmor smo odšli z +9.

 Pričakovati je bilo da bo po udarni drugi četrtini tempo domače ekipe padel.Razlika se je gibala ne meji 10 točk, največ na tekmi pa je bilo 14 točk razlike za domače. Ekipa iz Rogaške ni uspela izkoristiti priložnosti, ki ji je ponudila domača ekipa v tej četrtini, da se približa na manj kot 7 točk razlike.

  V zadnji četrtini pa so se stvari tako kot je v navadi v košarki in zaradi česar, je ta, tako zanimiva, začele zapletati. Skozi zadnjo četrtino je zopet blestel Holc z 8 točkami iz igre vendar se gostje niso pustili zmesti in so nam z enostavnimi prodori začeli polniti koš. V tem elementu sta prednjačila Čonžek in Vrdelja. 3 minute pred koncem je ekipi iz Rogaške uspelo izid izenačiti na 63, vendar kaj več kot to ta večer niso bili sposobni  storiti. Bolj ko se je tekma približevala koncu, več so gostje  grešili, cirkovčani pa so po taktičnih prekrških  in dobrem izvajanju prostih metov Rojka in Majala tekmo varno speljali v svoj pristan. Ne nepomembna zmaga je tokrat ostala doma in tako smo cirkovčani edina ekipa, ki je letos vzela skalp zelo dobri ekipi iz Rogaške. Tekma je potekala v  športnem vzdušju kakor tudi druženje po tekmi, vsi pa smo že nestrpno čakali drugo veleslalomsko vožnjo Tine Maze.

lp brko

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja