Zmaga in Muffin za nagrado. Neprecenljivo!

Maribor, 14.3. 2015
Dvorana športnega centra DRUGA
13.krog 1. lige PARKL
Sodnika: Močnik, Fajt
Zapisničar: Klasan & Klasan
Časomerilec: Muršec

KK Adecco Maribor : KK Rače 107 : 71 (64:30) (33:15, 31:15; 23:20, 20:21)

KK Adecco Maribor: Horvat 22, Dobrin 7, Mirt 13, Stojković 15, Vedlin, Petrovič 14, Želj 10, Demir 5, Kolenič 13, Ternjak 8; Coach: Čuješ

KK Rače : Gradišnik 4, Fingušt 2, Frešer, Sagadin 2, Polšak 14, Begič, Bobnarič 3, Bauman 30, Repec 16; Coach: Lukman

Nek nostalgičen večer na drugi. Prišla je ekipa iz Rač. V katakombah “druge” se je tudi drugače dogajalo ves popoldan. Ob vožnji na tekmo to popoldne, sem si privoščil Pink Floyde in Learning to fly. Ni pomagalo kaj dosti :). Kot avtor tega poročila si še nisem prav opomogel od “letanja” po terenu v tekmi z Rekreativci, že je bilo treba na spremljanje omenjenega srečanja. Cilji KK Adecco so jasni in treba je delat in oddelat vse naloge do teh ciljev. Ja, že..seveda smo šli v tekmo kot favoriti, samo pred vsako tako tekmo me Lukman malce čudno gleda in nikoli ne veš, kaj človek skriva zadaj :). Pred samo tekmo, se je predstavila Košarkarska šola Sanija Bečiroviča in otroci so lahko zraven tega uživali v vragolijah maskote Saniboya. Znotraj katakomb so se transportirale zelene in rdece “piksne”, pogovori, zbadanja itd. Parkl klasika. sodnika sta “kr ostala” od prejšnje tekme, tak da glede tega nisem rabil “živčkat”. Sir Oliver je tokrat preskočil “telefoniranje Bingu” in stol zasedel že na tekmi prej. No, to je to..in evo tekma.

Adeccovci so šli v tekmo z res močnim pristopom. Zahtevala se je močna obramba in dosledno spoštovanje akcij v napadu. Oboje je bilo precej na visoki ravni. “Mali Oli” alias veliki Čupa, si je iz Avstrije prinesel “voslavera” in se duval, kak je utrujen. Morda dober recept za samovzpodbudo, saj je model odigral sanjsko četrtino. Vseh 13 točk je dosegel v tej prvi četrtini in zgledalo je, kot da si bo “skuro” kompresor. Zunanja linija je garala v obrambi, no morda ne vsi enako..ampak v visokem ritmu. Na drugi strani Repec in Bauman, ki sta nekako parirala v tej hitri četrtini. Odigrano je bilo nekaj lepih potez in doseženih 33 točk domačih. V drugi četrtrini coach Č rotira, sprobava in se sekira. Kapetan domačih občasno opozori na sebe in upamo, da bo poškodba kmalu preteklost. Petrovič v stalni centerski formi, Mirt v nekem ameriškem speedu, Horvat pa rutinirano izza..pa v bistvu iz vseh “ekov”. Človek si nedvomno zasluži igranje na All Star tekmi in upamo, da ga vidimo tam. V obrambi se posvečamo Bombekovi igri in levem zaključevanju. Resnično je Bauman igral eno tistih svojih tekem. In svaka čast na temu. Če so domači ustavili Repca, potem za Baumana to ni moč reči. Coach Č je dobil drugačno barvo obraza ob razlagi in napotkih obrambe. Končalo se je vseeno z visokim vodstvom domačih ob polčasu.

V garderobi nato nov načrt. Nekaj moramo malo “probat”. Pa spet rotacija in standardni All starovec Robi little Piksi, ki kuri motorje Adeccovcev v napadu. Pa tudi igralec domačih s številko 22. Ta sliši na ime Jan Ternjak. No “taj lik” je odigral najboljšo četrtino po poškodbi in dosegel 8 točk, nekaj skokov v napadu in povečal konkurenco v ekipi Adecca v sami ofenzivi. Na drugi strani spet Bauman, kateri še 1x zasluži vse pohvale na tej tekmi. Obrambni igralci Adecca so imeli resnično dober trening nad njim. V rotaciji mislim da treh igralcev nad Bombekom, smo se naučili kr nekaj :). Zadnja četrtina in domači stopijo malo iz gasa. Išče se igra po trenerjevih napotkih in nekaj novih rotacij v obrambi. No, ni delovalo najbolje. Bauman odigra spet neko ameriško svojo četrtino, Repec se bori in včasih težje “zabremza” :). Osebno me je pri gostih presenetil Polšak. Nevaren in z “kohones” v napadu. Skratka, Petrovič zadene za 100ko in gajbo in tekmo pripeljemo rutinirano do konca. Čestitke Račam, za katere osebno mislim, da igrajo v tej fazi veliko bolje, kot na začetku letošnje sezone.
To in ono nostalgično, smo rekli tudi po tekmi. Predebatirali smo razporede in kombinacije gostov za obstanek v ligi in tudi letošnjo sezono nasplošno.

Z domačimi tekmami smo torej Adeccovci zaključili. Dobili smo vse in na to smo ponosni.
Sedaj nas čaka zadnje kolo v Kidirčevem in potem nekaj močnih prijateljskih. Za F4 bomo pripravljeni!
Na koncu še ena posebna zahvala. “mama” Dragica Kolenič in njen posladek, ki je v garderobi Adeccovcev tokrat doživel svetlobni raztur.

Kar je dobro, je dobro in hvala za vse te dobrote.
S tem in še čem kasneje v Cantante, se je končala domača sezona Adeccovcev na Drugi.
Čaka še nas nekaj trdega dela. O tem..in še kmalu o čem, …pa potem!

Iz druge:

Battisti

Foto: Oli (OK)

1 odziv

  1. dLOOKman pravi:

    Hvala za debato ob “ravno prav hladnem” 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja