Zimska trgatev češenj v Framu

KK Rače – KK Črešnjevec 69:58 ( 16:23, 16:14,19:15, 18:6 )

Rače: Sagadin 2, Repec 28, Gradišnik 10, Meglič M. 6, Meglič B. 13, Fingušt, Majal 2, Polšak 4, Jarc 4

Črešnjevec: Kugl 7, Rozman, Košir 7, Hauptman 17, Ledinek 5, Kocijančič T. 9, Gajšt, Črešnar 11, Ozvaldič, Polajžer 2

sodnika Vute, Jazbec

 

Bo očitno že držalo, da v tretje gre rado ( roko na srce, bi moralo že v drugo, al’ j*** ga ).

Smola Črešnjevca z njihovim glavnim akterjem Benom bo v aktualni sezoni verjetno marsikomu v zadovoljstvo ( računam, da tega ne boste razumeli napačno ). Vsaj pri nas se je tako izkazalo. A daleč od tega, da se za zmago nismo rabili boriti, za kar je v glavnem poskrbel naš nesojen član 😉 Hauptman.

Začetek je minil v izenačujoči igri,  a tam nekje pri 6 pikah domačih, se je nekaj ustavilo. Na drugi strani sta Hauptman in Črešnar za Črešnjevec vlekla voz vsak s po 7 pikami, ostali pa so jima lepo pomagali.

Sledila je popolnoma izenačujoča 2. četrtina, ki pa je v domači vrsti nakazala  boljši pristop, zlasti v obrambi ( kar se je najbolj kazalo na ustavljenem Vitu ). A ob polčasu smo vseeno zaostajali za 5, kar nas je, moram priznati, kar malo presenetilo. Še dobro, da je bilo tako, saj smo se po pogovoru v nadaljevanju približali igri iz lanskega drugega dela sezone.

Nekaj uspešno organiziranih akcij, dobro izvajanje prostih metov ( za nas odličnih 75% :) ), pomoč v obrambi – vse to je botrovalo prevzemu vodstva pri 42:41 ( seveda tudi to, da na drugi strani Hauptman ni imel nobenega izrazitega pomočnika pri polnjenju domačega koša ).

Nadaljevalo se je vse kot v dobrih starih časih ( kljub temu, da je nekaj domačih akterjev (ne)upravičeno manjkalo – Borat bi rekel naughty, naughty… ) in rezultat 36:21 v drugem delu tekme je bil realni pokazatelj boljše domače obrambe, kvalitetno izpeljanih akcij, zadetih prostih metov in predvsem timskega duha ( ja, treba so je bilo pobrati po porazni predstavi proti Pt.g. ).

Skratka – skoraj vsi smo se ponovno vpisali med strelce; veseli ponovno boljša predstava Repca, Boškota in Gradišnika ( pohvale pa prav vsem domačim za pozitiven in resen pristop k igri), včeraj odličen skok, boljši % iz igre in predvsem prostih metov.

Tako, kot sta bila skoraj neopazna med tekmo, pa se je sodniška dvojica tudi izmuznila povabilu na kvalitetnega češkega Kozela po tekmi.

Naslednje kolo gostujemo pri »Battistijevih oldičih«, za katere dvomim, da bodo ponovili bledo predstavo iz prejšnjega kola.

 

dLOOKman

1 odziv

  1. boris šešerko pravi:

    bravo račanci zdaj pa tako naprej

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja