Zapis o dvodnevnem turniru v DRASu

Za nami je prvi krog novoustanovljenega tekmovanja Pokal PARKL in seveda tudi čas za prvi rezime tekmovanja. Sponzor prvega kroga tekmovanja je bil športni center DRAŠ in na tem mestu še 1x zahvala vsem odgovornim za pomoč. Logično je, da bodo potrebne še izboljšave na organizacijskem nivoju tekmovanja, a led je prebit in upamo, da bo lahko še samo bolje. Posvetimo se malce dogajanju na parketu in ob parketu v preteklih dveh dneh.

Vodstvo lige je opravilo žreb in po vrstnem redu žrebanja so sledili tudi pari in sistem zaporednega igranja tekem. Parket v DRAŠu so krstili igralci iz Rač in Kidričevega. Vloga favoritov je brez nadaljnjega pripadla igralcem prvoligaša iz Kidričevega. Za to je obstajalo več razlogov. Daljša klop, izkušnje igranja na višjem nivoju in izostanek najboljšega igralca pri Račah. Samo tipanje v začetku tekme je bilo kratko, saj vodstva »rdeči« niso spustili iz rok niti minute. Rače so se z mini serijami poskušale vračati v igro, a ni šlo. Pri zaključkih je bilo tudi nekaj smole, ali drugače povedano, dobra obramba na tej tekmi gostov iz Kidričevega. Zaslužena zmaga prvoligašev ob koncu, obe ekipi pa bomo omenili še v rubriki »tretji polčas« ob koncu tega pisanja.

V drugi tekmi je bila napoved pravzaprav vse prej kot lahka. Dejstva: Na eni strani igralci drugoligaša Črešnjevca, ki letos v ligi še niso okusili slasti zmage. Na drugi strani »zeleni« iz Majšperka, ki letos prvič od nastanka lige ne sodelujejo v prvenstvu, so pa se na povabilo vodstva lige udeležili pokalnega tekmovanja. Neznanka je bila postava Majšperka in njihova forma. Pogled na dobro zasedeno ekipo zelenih je dal slutiti, da so v DRAŠ prišli v pravem pokalnem duhu. Zmaga kot imperativ in tekma se je začela. Cona Črešnjevca od prve do zadnje sekunde tekme. Se opravičujem rumenim, če smo morda kdaj spregledali posamično obrambo. S takim začetkom Majšperk ni mogel prav hitro ogreti napada in bilo je napak na obeh straneh. Ekipi sta bili v »egalu« skoraj vso tekmo. V zadnji četrtini so se drugoligaši odlepili in borbeni igralci Majšperka niso našli priključka. Na koncu zmaga Črešnjevca po borbeni in zanimivi tekmi.

V tretji tekmi dneva sta se udarili ekipi None Lenart in ekipa večno  borbenih igralcev TE ŠD Cirkovce. Slednji so nekako vlogo favorita prepustili Lenartu, a le »nekako« in navidezno. Na igrišču je bila namreč lepa borbena tekma, kjer je številčno oslabljena ekipa Cirkovc z premišljeno igro povzročala težave na vseh koncih in krajih. Pod košem so izkušeni PARKLovci pridno izkoriščali luknje, ki so nastajale in koš None je bil vedno pod »ognjem«. Novi člani lige so v polčasu malce spremenili pristop in z hitro zunanjo linijo napadli Cirkovčane. Razlika je rastla in v zadnjih minutah tekme so modri do konca položili orožje. Tekma je bila zanimiva in borbena. Nona Lenart se je zasluženo uvrstila med 8 v pokalu PARKL.

Po končani tretji tekmi je veselil pogled na druženje v lokalu. Tretji polčas je bil v polnem teku. Kidričani so postavili časovni rekord ob zasedenosti »prve mize desno«, igralci Rač so po tem…ko so izpraznili »kuferane«dali besedo šanku v DRAŠu, po zadnji tekmi so se pridružili igralci Cirkovc, Lenart pa je prevzel »prvo mizo desno« od Kidričevega. Tako se je nadaljevalo do 23h, ko se je naročala zadnja runda. In seveda se zadnja runda naroči »malo več« in iz Draša so nas pospremili ne več natakarji, ampak skrbniki hotela v nočnih urah. Skratka odličen zaključek druženja.

 

Drugi dan pokala v nedeljo se je začel z nekaj logističnimi in tehničnimi težavami v DRAŠ centru. Zato malce bezljanja ob pripravi prve tekme in seveda, malce več »ekspers« kurjenja s strani organizatorja. Dvorana je bila hladna. Tradicionalni rivali MCA in Pragersko niso nastopili v najboljših postavah. Poškodbe in obveznosti igralcev so načele petorki ekip. Je pa res, da v kakršnikoli zasedbi ekipi igrata, napetost in dobre poteze ne izostanejo. Pragerčani so povedli in dobro kontrolirali tekmo. Manjko izkušenih igralcev se sprva ni poznal. MCA je imel težave z metom in vse skupaj je rezultiralo na precej izenačeni tekmi. Malce nervoze na obeh straneh je tudi že tradicionalno in zato je bilo pričakovati zaključno dramatično končnico. MCA je povedel v drugem polčasu in kontroliral tekmo. Naleti Pragerskega so bili neuspešni. Nekaj zaključnih metov ni našlo cilja skozi obroč in pokal PARKL se bo nadaljeval z udeležbo ekipe MCApro med najboljših 8.

V drugi tekmi dneva, so se pomerili aktualni prvaki lige in letošnji novinci v ligi. Adecco in Starše Čiro so se letos v ligi že pomerili. Z izkušnjo zmage, se je Adecco podal na parket proti številčno oslabljenim Čirotovim fantom. Hiter začetek prvakov, ki pa se je nekje na sredini prve četrtine ustavil. Tudi met ni stekel in fantje v zlato modrih dresih so našli priključek. Kazalo je na zanimivo tekmo, v kateri ni manjkalo tempa in lepih potez. V drugi četrtini je klop Adecca z rotacijo poskrbela za višji tempo in preciznost. Razlika v kvaliteti je postala vedno bolj opazna in zelo borbeni in srčni igralci iz Starš, so kljub vsem naporom, morali spremljati konstantno večanje razlike na igrišču. Na koncu so se prvaki zanesljivo uvrstili med 8 najboljših.

Čar pokala je PARKL je tudi ta, da se lahko žreb poigra z ekipami in ustvari par prva-druga liga. Eden takšnih je nastopil kot tretji v nedeljo. Ptujska gora in fantje z spremenljivim stanjem delnic. Ekipa NKBM je bila izrazit favorit. Sam začetek tekme je kazal na lahko delo, a so imeli igralci Ptujske Gore svoje načrte. Nekaj zanimivih košev, močna centrska linija in razlika se je zmanjšala. Je pa bilo opaziti veliko mero samozavesti pri bankirjih in to so prav lepo znali prenesti na igrišče. Nekaj dobrih potez na obeh straneh in rutinirana zmaga bankirjev, ki so o vrednosti svojih delnic po tekmi razglabljali kar v lokalu hotela DRAŠ.

Zadnja tekma dneva je imela enak pedigre, kot prejšnja. Tekma med Adecco old stars – oldiči in KK Staršami. Pred tekmo je bil favorit jasen. Verjetno prav nihče ni dajal oldičem večjim možnosti, razen oldiči sami sebi. Bili so namreč prvič letos v res polni postavi. Na igrišču so se odločno postavili po robu in z fenomenalnim MVPjem zadnjega Final 4 turnirja, držali niti igre v svojih rokah. Staršam ni steklo. Met od daleč ni našel cilja, v raketi je bil »MVP« in je bila pot do koša težka. Za nameček, pa so oldiči ujeli dobro dnevno strelsko formo. V drugem polčasu je razlika narasla že na več kot 30 točk. Po rotaciji trenerja oldičev, so Starše pričele lov za rezultatom, a jim je za to zmanjkalo predvsem strpnosti in časa. Adecco old stars, so se nepričakovano, a zasluženo uvrstili med 8 in s tem pripravili največje presenečenje turnirja.

 

Nedelja ni ravno primeren čas za tretji polčas in zato je bilo zvečer opaziti le bankirje, ki so še kar naprej vztrajno oblikovali »zdaj pa res« ceno delnice in Oldiče, ki so primerno uspehu nazdravljali do »po naših podatkih« zelo pozne ure. Torej rezime. Čaka nas zanimiv turnir osmih ekip. Štirje prvoligaši in štirje drugoligaši. Čas in kraj še nista znana, že zdaj pa je jasno, da bo zanimivo in obetamo si dobrih iger in še boljših tretjih polčasov.

 

Zahvala organizaciji, DRAŠ centru, pomožnim sodnikom in prostovoljcem, ki so nam omogočili izvedbo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja