Zadnji januarski teden in začetek druge polovice sezone

Polovica sezone je dokončno za nami, zdaj bomo začeli odštevati kola do konca sezone. Na prvi pogled se zdi, da vse skupaj poteka po pričakovanjih. To kažejo tudi rezultati v #PEAKtip igri, kjer velika večina ponavadi pravilno napove rezultate. 7. kolo ni prineslo presenečenj.  Zaznamovale so ga visoke zmage, le ene tekma se je končala z razliko manjšo od 10 točk in še ta v 2. ligi.

Med prvoligaši so vse tri favorizirane ekipe zmagale, morda celo višje od pričakovanj. Ekipi Kidričevega na 2. gimnaziji ni uspelo ponoviti presenečenja iz lanske sezone, Adecco zanesljivo ostaja najboljša ekipa. Prav tako je MCAPRO Rams pričakovano premagal Rače. Malo manj pričakovana (glede na napovedi v PEAKtip) je bila visoka zmaga Lenarta proti Veselim Oblačkom. Lenart je tako zabeležil 5. zaporedno zmago v ligaškem tekmovanju in po uvodnih porazih, zgleda na polovici sezone kot suveren udeleženec zaključnega turnirja. Zdaj ga spet čakata nasprotnika s katerimi je v začetku sezone izgubil, morda bo prav to dodaten motiv in z kako zmago iz teh dveh tekem bi se dokončno zasidral v zgornji polovici lestvice.

V 2. ligi še naprej ostaja neporažena ekipa Rogaške, prejšnji teden so še drugič zanesljivo premagali Ptujsko Goro. Pomembno zmago, hkrati edino gostujočo zmago kola, je dosegla ekipa Cirkovc, ki je bila za 7 točk boljša od Črešnjevca. S tem so si Cirkovčani že zagotovili uvrstitev med 6 najboljših ekip oz. tri, ki bodo iz skupine JUG sodelovali v skupini za prvaka 2. lige. Poleg Rogaške pa bo tam še Pragersko. Manj jasno je razmerje moči v SEVERNI skupini. Zelo dobro kaže Palomi, preostale 3 ekipe pa bodo v naslednjih tednih odločile med sabo.

Derbi 8. kola bi lahko bila tekma med Adeccom in MCAPRO Rams. Prvo tekmo teh dveh nasprotnikov je dobila ekipa MCAPRO Rams, a od takrat se je veliko spremenilo. Adecco je v seriji 7 zaporednih zmag (skupaj s pokalno), MCA pa je zabeležil že 3 poraze, a vseeno zaenkrat še z dobrimi možnostmi za zaključni turnir. Ne glede na vse okoliščine, derbi 8. kola ne bo odločilen za nobeno ekipo. Šlo pa bo za veliko rivalstva in prav zato si lahko obetamo zanimivo košarkarsko predstavo.

Najbrž bo nekaj nove motivacije prinesle povratne tekme tudi ekipi Veselih oblačkov. 8. kolo je ponovitev prvega v katerem do Oblački visoko premagali Rače. A ekipa Rač je od takrat spet dobila nekaj prvoligaških izkušenj in bo tokrat v njihovi Framski dvorani morda precej težji nasprotnik. Čeprav smo naziv derbi že podelili, pa pogled na lestvico in rezultat prve tekme pravita, da zna biti izjemno zanimivo tudi na tekmi med Lenartom in Čiro Starše. Obračunu 2. in 3. ekipe po polovici sezone pač moramo pripisati naziv derbi. Težave Ptujčanov z dvorano še vedno ovirajo izpeljavo njihovih tekem, kako bo s tekmo s Kidričevim bomo videli tekom tedna.

V 2. ligi bo zanimiv povratni dvoboj med Pragerskim in Cirkovcami. Oboji so že uvrščeni med tri ekipe, ki se bodo za prvaka pomerile z ekipami severne skupine. Gre pa v tej tekmi za točke, ki se prenašajo naprej. Črešnjevec v uvodni tekmi kola gosti Rogaško, tekma praktično ne odloča o ničemer, zagotovo pa bo prinesla obliko užitka sodelujočim. V severni skupini pričakujemo zanimivo tekmo na 2.gimnaziji, kjer bodo Adecco Oldstarsi poskušali nadaljevati serijo dveh zmag. Čeprav v goste prihaja vodilna ekipa skupine Paloma, domači niso brez možnosti.

LigaKoloDvoranaDatumUraEkipa 1RezultatEkipa 2
18Gim. Ptujprestavljeno19:45KK Ptuj:ŠD Kidričevo
2B8OŠ Črešnjevec26.1.201520:20KK Črešnjevec:Rogaška Slatina
18OŠ Fram28.1.201520:15KK Rače:Veseli oblački
2B8OŠ Pragersko29.1.201519:50KK Pragersko:TE ŠD Cirkovce
18OŠ Lenart30.1.201518:00KK Lenart:KK Starše Čiro
2A82.gim.MB31.1.201518:00Adecco Oldstars:KK Paloma
182.gim.MB31.1.201520:00KK Adecco MB:MCA PRO Rams

V tem tednu se bo končal tudi prvi mesec igre #PEAKtip. Zmagovalec meseca dobi manjšo nagrado sponzorja (če bo izenačeno šteje več zadetkov za 5 oz. 4 točk, če bo tudi to izenačeno bo prejemnika nagrade odločil žreb), že sedaj pa vabimo vse, da se priključijo, saj bomo tudi v februarju vodili posebno statistiko meseca. Z drugimi besedami, vsi začnemo z ničle. Tako kot januar, bo posebej nagrajen tudi februar. Seveda štetje za skupno zmago poteka naprej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja