Zadnje vstopnice za final4 in pogovor s prvim strelcem Evrolige

Zadnje vstopnice za final4
Pogovor s prvim strelcem Evrolige

Dober mesec nas loči do konca sezone in zaključnega turnirja najboljše četverice v prvi PARKL ligi. Zadnji mesec in zadnji krogi bodo dali vse odgovore na to, kdo bo zaigral v polfinalu in kdo se bo boril za novi naslov PARKLa. Jasno je že, da bodo le tega gostili Ptujčani. O zadnjem delu sezone je spregovoril šef Parkl lige Stanislav Ciglar. O borbi za zadnjo vozovnico na zaključni turnir smo se pogovarjali z igralcema Veselih oblačkov Aleksandrom Pantelićem in Rokom Smako. O košarki, trofejah in ligi Parkl pa je spregovoril tudi prvi strelec Evrolige iz leta 2000 Miljan Goljovič, ki se je letos pridružil prvoligaški ekipi MCA Pro – Rams.

Borba za zadnje vozovnice

Začel se je marec in s tem smo vstopili v zadnji mesec tekem, ki še prinašajo borbo za mesta na zaključni turnir. Po preteklem tednu ni bilo velikih presenečenj na tekmah v obeh ligah razlaga šef Parkla Stanislav Ciglar. »V mesecu februarju je v PEAKtip-u zmagal uporabnik Srna. Zadnje tekme so potekale bolj ali manj po pričakovanjih. Sam sem si ogledal tekmo na Ptuju (KK Ptuj proti ŠD Kidričevo), ki je bila napeta do zadnje sekunde. Res je bila dobra tekma. Gledalci smo odhajali veseli, saj je bila tekma res za pogledat. Tudi navijačev je bilo nekaj več kot ponavadi. Tekma se je odločila v zadnjih sekundah. Sedaj se začenja boj za final4. Čar prve lige je, da je enakovredna, da dejansko lahko viidmo kaj pomeni ena tekma. Je kakšna ekipa tudi, ki se lahko bori za final4 ali pa celo za izpad. Veseli oblački so sedaj odvisni tudi od drugih. Zelo napeto še bo, in zelo bo izenačeno v prvi ligi. Druga liga se je sedaj križala. Sedaj se bo izkazalo, koliko so ekipe močne. V tem krogu je tekma med Palomo in Rogaško. Mislim, da bo to pravi derbi. Veliko ljudi ti dve ekipi uvršča v borbo za prvo ligo. Sam mislim, da je tu še Pragersko, Cirkovce in še kakšna ekipa, ki lahko preseneti v borbi za napredovanje. Znano je že, da bo final4 prve lige na Ptuju. To bo dva tedna po koncu lige oziroma po zadnjem krogu. Najprej bo polfinale, teden dni kasneje pa finale. Finale pokala se bo odigral po koncu lige.

Pokal SPALDING PARKL & PKL ter ALLSTAR tekma

Znanih je že več podrobnosti glede pokala SPALDING PARKL & PKL ter ALLSTAR tekmo.

Vse se bo odvijalo v Cirkovcah. Tekme se bodo odigrale v soboto in nedeljo (28.3 ter 29.3.2015). V soboto se bosta odigrali polfinalni tekmi. V nedeljo bo prvo pokalna finalna tekma in nato še All-Star tekma. Tekme se bodo odigrale ob 17h ter ob 19h. Že danes vsi vljudno vabljeni! Obenem bo na spletni strani potekalo glasovanje za preostale člane AllStar peterk. Vsi glasovat za svoje! =)

Razpored:

DATUMURADOMAČIN:GOST
28.3.201517:00MCAPRO Rams:KK Rogaška Rekreativci
28.3.201519:00KK Starše Čiro:TE ŠD Cirkove
29.3.201517:00Zmagovalec A:Zmagovalec B
29.3.201519:00AllStar 1:AllStar 2

ALLSTAR PETERKI:

Ekipa 1

POZICIJAIGRALECEKIPA
1Šabotič SuadMCAPRO Rams
2Tjaž Manjevič KopčičKK Starše Čiro
3Želj MatjažKK Adecco Maribor
4Mesarič AndrejŠD Kidričevo
5Repec AlešKK Rače

Ekipa 2

POZICIJAIGRALECEKIPA
1Rojko BoštjanTE ŠD Cirkovce
2Stojkovič RobertKK Adecco Maribor
3Holc SebastjanTE ŠD Cirkovce
4Dover AndrejKK Starše Čiro
5Goljovič MiljanMCAPRO Rams

Veseli oblački na prepadu

Veseli OblačkiEkipa Veselih oblačkov, katere vodi nekdanji svetovni prvak v ulični košarki 3×3 Rok Smaka, je bila od kar se je priključila v prvo ligo (zadnji dve leti) stalen gost na zaključnem turnirju. Obe leti je ekipa Roka Smake dosegla tretje mesto. Sedaj visijo nekje na sredini. Še vedno imajo namreč možnost, da se uvrstijo na zaključni turnir, prav tako pa so lahko na dnu razpredelnice. »Mislim, da smo edina ekipa, ki je lahko še na zaključnem turnirju ali pa smo lahko tudi zadnji. Gremo tekmo po tekmo. Proti ekipi Mca smo si s porazom sicer zelo otežili zadevo. Smo kar malo oddaljeni od final4,« razlaga Smaka, ki ima dober recept za zadnje tekme. Najprej je v njihovih mislih ekipa Adecca. »Letos bomo mi bol v final4 v boju za obstanek, razen če Adeccovce ne zastrupimo pred naslednjo tekmo. Pred sredinim obračunom jih bodo čakale ene take sladice in upam, da jih pojejo,« v šali dodaja Rok Smaka. Se pa je ob pogledu na lestvico nasmejal tudi njegov soigralec Aleksander Pantelić. »Pa res smo lahko tudi še zadnji. Lepo smo ga kiksnili proti Mca-ju. Sedaj bi morali najprej zmagati aktualne prvake Adeccovce. Ne smemo si več privoščiti nobenega spodrsljaja. Največji problem letos je, ker se ne dobimo na skupnih treningih. Nimamo akcij, le te si izmišljamo sproti. Ne ostane nam druga, kot da gremo vsako tekmo na polno. Adecco pazi se nas v sredo,« v smehu razlaga Pantelić.

Prvi strelec Evrolige navdušen nad PARKLom

Miljan GoljovičŠefa PARKL lige Stanislava Ciglarja veseli dejstvo, da se je ligi letos priključil tudi nekdanji ostrostrelec Miljan Goljović, ki kljub letom dokazuje, da še vedno lahko igra, in da je njegova roka še vedno prava. »Jaz mislim, da je to priznanje da se nam je letos pridružil Miljan Goljović. Ko ti pride prvi strelec Evrolige k nam, mislim, da je to dobra potrditev. Všeč mi je, da se ne pride zabavati, ampak se vedno potrudi na tekmi,« razlaga Ciglar.

Z Miljanom Goljovićem smo spregovorili o košarki, talentih, PARKLu, najboljši ekipi v ligi in njegovi minutaži. Več v spodnjem PARKL-intervjuju.

Kako to, da si se odločil, da se pridružiš tekmovanju in ligi Parkl?

Štiri leta in pol nisem igral košarke. Praktično mislim, da sem v tem času samo deset-krat tekel. To je bilo vse. Ker sem sedaj v Mariboru sem si zaželel košarke. Na osnovi razgovora z Brankotom Novakom sem začel razmišljati da se malo aktiviram ponovno. Ni še čisto redno, ampak sem zaenkrat zadovoljen. V prvi vrsti sem se ligi priključil zaradi zdravja, kot drugo pa seveda zaradi košarke, ki jo imam rad.

Kakšno je vaše mnenje o ligi Parkl?

Zelo me je zanimalo kakšna je kakovost lige. Mislim, da je liga kvalitetna in na zelo visokem nivoju. Po pravici sem pričakoval slabšo kvaliteto. Veliko je prvoligaških igralcev, veliko je mladih igralcev, ki se še kalijo. Liga me je zelo pozitivno presenetila. Mislim da se lahko kvaliteta še dviguje. Mislim, da bi morali tukaj v Parkl ligi narediti sodelovanje z mariborskimi klubi. Sem bi nato prihajali mladi igralci in se v ligi kalili.

Kakšno je vaše mnenje o košarki tukaj na štajerskem?

Spremljam mlade košarkarje, spremljam prvo ligo. Sam sem dobil nagrade za najboljšega strelca, MVPja lige… Pričakujem, da se bo tudi v prihodnjih letih iz tega konca pojavil še kakšen talentirani igralec. Največji talent iz štajerskega konca je bil zagotovo Sani. Upam, da kmalu spet kakšen pride.

Kako se spominjate vaših tekem ter vseh nagrad oziroma priznanj, ki ste jih dobili?

Spomnim se vseh nagrad, ki sem jih dobil, imam svoje CDje tekem, ki jih včasih pokažem svojemu sinu. Najlepši občutek je ko kaj osvojiš. Bilo kakšen pokal. Meni je bil vrhunec, ko sem bil prvak Turčije. Potem ko sem bil prvi strelec Evrolige. Ta občutek, ko zadeneš pomemben koš za zmago je res neverjeten. Ni ga denarja, ki bi to poplačalo. To je občutek, ki ga imam in ni mi žal, da sem se odločil za košarko. Lahko bi bil še kakšen uspeh več ali manj, vendar je bila moja pot dobra in srečen sem, ko se spomnim na njo.

Kateri je vaš najtežji trenutek v vaši karieri?

Najtežji trenutek je bil ko sem od doma šel v Kraljevo kot talentiran 13 letnik. Nobenega nisem poznal, šel sem v veliko mesto in prvih šest mesecev je bilo res zelo težkih.

Ste kdaj sanjali o NBA, oziroma kaj je bila vaša želja v košarki?

O NBA nisem iskreno nikoli razmišljal. Evroliga me je vedno bolj zanimala. Edina želja, ki sem jo imel je bila, da bi bil prvak Evrolige. To je bilo največ kar sem si kadarkoli želel.

Katera ekipa mislite, da je najboljša v ligi Parkl?

Najboljša ekipa je po mojem mnenju ekipa KK Adecco. Igralcev v ligi pa mislim, da je več dobrih. Nimam svojega favorita.

Kako dolgo želite ostati tukaj v PARKLu?

Moje želje so, da bi ostal v košarki, ker jo imam rad. Rad bi nadaljeval s tem in moja želja je, da še naprej ostanem v Parkl-u. Mogoče samo z malo manjšo minutažo (smeh).

Kakšen je vaš cilj z ekipo MCA?

Jaz mislim da je cilj final4. Smo zelo blizu, da se ta cilj izpolni. To je naš glavni cilj. Če se zgodi kaj več pa super. Za mene je pomembno, da se družimo vsi skupaj in da sem še vedno v kontaktu z bivšimi igralci. Želim si, da bi se košarka vrnila na ta konec. Mi starejši smo zato, da mladim pomagamo in svetujemo tako na igrišču kot izven njega. Še enkrat več vse pohvale Parkl ligi.

4 odzivov

 1. Donatelic pravi:

  Ti newsletteri so res dobrodošla spermemba in dodana vrednost v PARKLu. Moje mnenje pač. Super!

 2. Čiro pravi:

  Če smem, bi malo ” naglas” vprašal ali razmišljal. Dotaknil bi se pokala in za v naprej tudi f4 lige. Je bilo kaj rečeno kdaj se bo odigral f4 pokala? Kar datum 28.3. pa 29.3. in konec. Fajn bi se bilo pogovorit s soudeleženci obeh f4 -ov in skupaj določit datum. Kar naenkrat smo zdivjali. Mislim, da ne bi bilo nič narobe, če bi ta dva dogodka morda podaljšala tekmovanje oz. zaključne igre za kak vikend. Zakaj? Stalno se menimo o neki dodani vrednosti in napredku lige, zdaj pa datum zaključkov in konec. En teden po koncu lige???? Zvemo tri kola pred koncem rednega dela tekmovanja. Vemo, da nam ni liga (vsaj nekaterim) prioriteta v vsakdanjem življenju. Zato dogovor in poskusiti uskladiti termine s sodelujočimi finalisti. Seveda zdaj pišem to zato, ker če že hočemo vrednost lige, naj bi bile vsaj na teh bojih ekipe kompletne. Poznam probleme in časovne stiske z organizacijo f4-ov. Mogoče bojo nekateri mislili, da se zdaj oglašam, ker smo na obeh finalnih bojih prisotni? NE, govorim v prid lige in naj se zaključi, kar je verjetno vsem v interesu, v kompletnih sestavah. Mogoče je to malo pritiska na organizatorje, ampak mi smo se že menili, da bi enostavno predali pokal b.b., ker nas ni oz. se bomo, če se bomo komaj zbrali za petorko, da ne bomo partybreaker-ji, da pa o vsaj delno kompletni postavi ne govorim. Saj želimo močnejše tekme, ne? ( za promocijo lige :-) ). Ne jemljite si tega tolko k srcu , mi bomo pivo vseeno spili. LP Čiro

 3. Battisti pravi:

  Serbus Čiro,

  Samo finale in njen F4 je narejen po “vzoru” finalnega dela KZS. Pač polfinale in naslednji dan finale. S tem dobimo drugo “formulo”, kot je že naš F4. F4 je vedno konec marca oz. začetku aprila. In tudi letos bo tako. Namen pokala je tudi, da se spoznajo kraji oz. se organizirajo tekme vedno drugje in s tem se da možnost spoznavanja PARKLA tudi drugje. (recimo lani Kungota, letos Rogaška) Zdaj, Cirkovce niso od včeraj, ampak imajo pa super priložnost po dolgem času narediti nek fajn event. (se ne spomnim točno kdaj so gostili F4, ampak daaaleč). Po zagotovilih organizatorja, bo to fajn event. Iz preteklih let pa so (smo) se naučili, da je mnenje udeležencev lige o tem, da bi jo zavlekli kakorkoli daleč v april zelo negativno. Začnejo se druge obveznosti in enostavno ni več časa za košarko. Pokalno polfinale bo v soboto proti večeru v Cirkovcah, kjer mislim, da nam bodo organizatorji pričarali veliko zanimivega. V nedeljo pa finale in za finalom nagrada za veliko igralcev lige…ALL Star revijalna tekma, kjer si bil predlagan s strani velike večine za selektorja ene izmed ekip. Sponzorji in sredstva za vse to bodo zagotovljena in s tem so tudi malce povezani datumi, če razumeš. V zadnjih treh letih smo tako v PArklu dodali: pokalno tekmovanje, ki je letos postalo tisto pravo, pa All Star tekmo, newslettere, uradnega sponzorja lige, sponzorja pokala, igro za stave na naše tekme itd. Napredek je evidenten. Težko pa je v modernem svetu delat prav vse po principu demokracije in v tem primeru sem prepričan, da bi prav vsem 4 polfinalistom pasal nek drug datum ali ura. Vem, da se boš ti in dečki potrudili po najboljših močeh. Ste športniki in ste karakterji. sezona je dolga, tečna in včasih že najeda. Govorim čisto iz svojih izkušenj. Ampak po tem, pa vseeno spijemo pivo. Predaja pokala bi bila (to pa je moje osebno mnenje) nesprejemljiva. Morda prav v očeh tistih, ki ste jih izločili. Pritisk na organizatorje naj bo, ampak tako si pa res ne delamo uslug. Vem, da razumeš tudi to stran in morda še en nasvet vsem ekipam za drugo leto. V dveh letih namreč smo se naučili vsi, kako je to v pokalu in kaj vse nas čaka. Morda je vredno pred prijavo v tekmovanje razčistiti vsak pri sebi, ali bo z vsemi možnimi scenariji šel do konca, ali pa ne. In nek čar takega tekmovanja, kjer spotoma ne veš nikoli, koga in kako dobiš po piskru (tudi to dobro vem :)) ..In dodana vrednost je tudi ta, da če samo vidimo, kakšen PR se je naredil v tej sezoni, povečanje obiska na spletni strani, zanimanje potencialnih sponzorjev itd…potem vse skupaj vodi k tistemu pravemu cilju. In sicer 1 x zbrati dovolj sredstev, da bodo ekipe v Parklu lahko uživale v košarki in ne z skrbmi o financah. Ajde Čiro, zaj pa napali pubece in gas :) Več pa ti razložim ob pivu ali kavi. Pridi kaj mimo :)

  lp

 4. Čiro pravi:

  Pa, ok. To je bilo samo moje razmišljanje. Saj približno vem, kaj vse stoji za tem. Itak bomo odigrali in se seveda natekli, če bo treba (kar pa bo) :-). Še to, popolnoma nič nimam proti organizatorjem in kraju dogajanja, še fajn se mi zdi, da se lokacije menjajo. Hvala za komentar in povabilo. Mogoče pa res pridem jutri, ker se na tistem koncu potikam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja