Zadnja domača tekma z zmago

ŠD PTUJSKA GORA : KK STARŠE 56:48 (12:11, 11:8, 16:15, 17:14)

ŠD PTUJSKA GORA: Frangež S. 7; Zupanič J. 6; Avguštin R. 6; Avguštin P. 14; Čelan M. 6; Skerbiš P.; Galun A. 9; Sledič Ž. 8;
KK STARŠE: Trifkolič P. 3; Trifkolič V. 2; Kadrič O. 6; Dobnik I. 20; Lešnik M. 2; Kodrič L. 2; Lah M. 11; Črešnik Z. 2;

In tako je za nami tudi zadnja domača tekma v ligi PARKL.

Tokrat so bili naši nasprotniki fantje iz Starš. Čeprav smo bili domačini na papirju favorit, smo se zavedali, da še zdaleč ne bo tako lahko.

V samo tekmo smo Gorčani krenili bolje od nasprotnikov. S tremi prestreženimi žogami smo prišli do lahkih konter in si tako nabrali majhno prednost pred nadaljevanjem četrtine. Najbolj uspešen domačin v tej četrtini je bil Peter Avguštin, ki je preko protinapadov dosegel 8 točk. Kljub razigranemu Petru, pa so gledalci videli bolj malo košev, tako z strani domačinov, kot tudi gostov.

Sledila je kratka pavza in že smo nadaljevali z tekmo. Tudi o drugi četrtini ni kaj prida napisat. Ogromno zgrešenih zicerjev tako na eni kot na drugi strani najbolje opisuje to četrtino. Domačini smo poskušali z nekakšnim conskim pokrivanjem čez celotno igrišče, ki pa ni dalo željenih rezultatov.

Pet minutna pavza med četrtinama, nekaj napotkov obeh trenerjev in že se je začela tretja četrtina.

Tretjo četrtino je zaznamovala tehnična napaka Petra Trifkoviča zaradi protestiranja in ugovarjanja, kateri je sledila še izključujoča. Tako so gostje v nadaljevanju tekme ostali brez pomembnega igralca. Domači pa tako kot prvi dve četrtnini, se tudi tokrat nismo prebudili in še kar kazali bolj naše neznanje, kot pa znanje. Napad je bil sicer dokaj dober, vendar pa obramba ni delovala niti približno tako, kot smo se dogovorili ob polčasu. No kljub vsem napakam smo dobili tudi to četrtino, pa čeprav samo za eno točko (smeh).

V zadnji četrtini so se gostje preko Laha in Dobnika uspeli približat na štiri točke zaostanka. Domačini smo taktiko kovali preko uspešnih pick & roll situacij ( Zupanič-Sledič), tako prihajali do neoviranih metov iz pol razdalje in tekmo mirno pripeljali do konca.

Jan Z.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja