WE’VE SAVED THE BEST FOR LAST

Fram, 18/3/2015 14. kolo I. PARKLige

KK Rače 90 (36) : (35) 74 MCAPro RAMS

(15:15, 21:20, 26:15, 28:24)
sodnika: Vute, Zdravkovič ; 10 gledalcev

KK Rače: (trener: Lukman) Cof, Gradišnik 7, Fingušt 1, Frešer 2, Miklošič, Sagadin 1, Polšak 14, Štumberger 4, Bobnarič 7, Bauman 16, Hameršak 2, Repec 36
McaPro RAMS: (trener: Novak) Tome 2, Ker 16, Novak, Šabotič 12, Kočevar, Zahaj 15, Radovič 8, Simič 12, Iljazi 9

Veš tisto, ko bi rad igral proti Goljotu, pa hkrati ne bi rad, da bi on igral proti tebi? No, to 😉 . Tako približno smo izmenjevali mnenja in poglede na ogrevanju. Upali smo, da Brankec ne pride v najmočnejši zasedbi in gledano s tega stališča smo nekoliko lažje pričeli srečanje. Domača zasedba je bila na drugi strani popolna. Recept: obramba in dosti menjav, da jih utrudimo.

Začetna nervoza je po 2 izvedbah skoka za žogo po nerodnosti gostov pripadla domačinom. Vendar žoga ni želela skozi obroč, tako je bilo na1x 1:6, a daleč od tega, da bi morali zagnati paniko.

Na 11 smo vendarle izenačili in zahvaljujoč Baumanu in Repcu 1. četrtino izenačeno tudi zaključili.

Odločeni dobiti sinočnje srečanje smo v nadaljevanju agresivneje pristopili k igri. Ta del smo pričeli s čudovito potezo Frešerja, ki je v kontri v stilu Dragića atraktivno za hrbtom podal Baumanu, ki je kar poletel k obroču za 17: 15 in prvemu vodstvu na srečanju (sicer je Nacovih asistenc kar mrgolelo, a na koncu smo se vsi strinjali, da je ta vendarle bila »play of the day« – ob Repčevi, h kateri še pridemo 😉 ) Sledilo je konstantno izmenjevanje vodstva, potem pa od nekod uleti Iljazi in bum-bum-bum ; 3 trojke za redom. Nikomur ni bilo jasno kaj-kje-kako-\O/-WTF?… Naenkrat je bilo 21:30 in razlog za preplah. Ob TO smo se odločili za prehod na posamično obrambo, ki je k sreči rodila sadove. V napadu sta se prej omenjenima s trojkama pridružila še Bobnarič in Gradišnik, ob močni obrambi in boljšem napadu pa smo na polčas vseeno odšli z minimalno prednostjo.

V 3./4 se je 7 domačih vpisalo med strelce, a kot že toliko krat doslej je najbolj polnil koš Repec Aleš (ki mu dobro kaže pri osvojitvi 2. zaporedne lovorike najboljšega strelca PARKLige – če se ne motim, ga trenutno najbolj ogroža Holc). V tem delu smo bili priča že prej omenjeni njegovi potezi, ko je metal za 3, zgrešil, pa šel na skok in v superman stilu od zadaj ukradel žogo nič hudega slutečemu Brankovemu vojščaku, nato pa iz drugega poskusa še zadel ( še sam majster trojk trener Novak mu je izkazal občudovanje – zakaj ni zaigral na sinočnjem srečanju, pa ni želel izdati ) .

12 točk prednosti je bila popotnica za zadnjih 10 minut letošnje sezone za KK Rače. Toda igre še ni bilo konec in Suad, Zahaj in Simič so nam to dali dobro vedeti. Repcu se je z učinkovitostjo pridružil še ponovno dober Polšak. Odigrali smo dovolj zrelo, da nismo dovolili presenečenja ( za nekatere pa smo ga pripravili 😉 ). Tako smo si sami zagotovili končno 6. mesto in nam ni potrebno trepetati do zaključka tekme med Čirotovimi in Ptujem.

Upam, da sem vam tokom sezone dovolj približal poteke naših domačih srečanj, predvsem pa, da se ob prebiranju niste dolgočasili. Sami smo z našo 14. sezono, ko smo se vrnili v 1. ligo PARKLa zadovoljni in srečni, da nismo utrpeli resnejših poškodb. Hvala sotekmovalcem za dobra srečanja na in ob parketu. Naj vam vsem, ki se še boste potili do konca sezone v imenu KK Rače zaželim dobrih tekem in predvsem športnega fair-playa, sami pa si bomo kakšno od tekem z veseljem ogledali – najprej v Cirkovcah, nato še na Ptuju.

… tako – še dosti tega bi se dalo zapisati, kar se je dogajalo vse od lanskega F4 v Račah, pa bomo to raje predebatirali live na kakšnem sestanku ali tekmi ob »ravno prav ohlajenem«.

Posebna zahvala pa gre nazadnje še našim nepogrešljivim zapisničarjem Mihi, Primožu in Tadeju ter seveda Občini Rače-Fram in podjetjema Halder in B-klik.

spisal: dLOOKman

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja