VZAJEMNA PARKL Novice #13

FB-Cover-PARKL-newsletter-2

Znani štirje polfinalisti znani; Kdo bo koga?

Pretekli vikend se je dokončno rešilo vprašanje katere ekipe bodo vse na zaključnem turnirju četverice. MCAPRO Rams, KK Adecco Maribor, ZM Veseli Vikingi, KK AJ DAS Lenart. Prvi dve mesti sta oddani. Danes bo le še dokončno jasno, katera ekipa bo tretja, oziroma četrta. V medsebojnem dvoboju se bosta pomerila Lenart in Vikingi. Preverili smo ali bo kaj kalkuliranja in kaj menijo Adeccovci in Mca-jevci pred zadnjim ligaškim derbijem prvouvrščenih ekip.

Tretje mesto Lenartu ali Vikingom

Dočakali smo zadnji teden oziroma zadnji krog prvoligaških dvobojev. Vse oči bodo uprte v današnji dvoboj med KK AJ DAS Lenart in ZM Veseli Vikingi. Obe ekipi imata tekmo pred koncem rednega dela osem zmag in pet porazov. Zadnji krog bo tako določil katera ekipa bo tretja in katera četrta. Zmagovalec dvoboja se bo v polfinalu na final4 pomeril s KK Adecco Maribor, poraženec pa z MCAPRO Rams. Se splača zmagati? Presodite sami. Mi smo preverili pri obeh ekipah. Najprej pri ZM Veseli Vikingi, ki smo za mnenje povprašali kapetana ekipe Roka Smako, ki pa je bil tokrat redkobeseden. Kot pravi sam zaradi službenih obveznostih, verjetno pa tudi zaradi dejstva, ker njihova ekipa v zadnjem času ne najde prave forme. Kapetan je ob tem »rahlo« poškodovan tako da več razlogov za dobro voljo pač ni. Ne glede na to, so Vikingi v pokalu dosegli najboljši rezultat do sedaj, ko so bili drugi. In kaj pričakujejo od sredine tekme? Rok Smaka: »Pričakujemo zmago ali poraz. Ne obremenjujemo se s tem, kar prinaša zadnja tekma. Kalkuliranja ne bo. Glede na datum bomo pač odigrali s tistimi, ki bodo na voljo. Trenutno smo sicer res v katastrofalni formi«. Na drugi strani pa smo stanje preverili tudi pri igralcih Lenarta. Le ti bodo danes naredili generalko pred zaključnim turnirjem. Ta  bo namreč letos prav v Lenartu. Igralec KK AJ DAS Lenart Jernej Kuzma: »Z dobro igro in zmago v Rogaški smo si zagotovili udeležbo na final4. V zadnji tekmi, ki bo odločala o nasprotniku v polfinalu, bomo pristopili korektno kot zmeraj. Kalkuliranje ne pride v poštev, to se kasneje ponavadi slabo povrne. Nimamo posebne želje koga bi raje videli kot nasprotnika v polfinalu, za naslov je pač potrebno zmagati obe tekmi, kdorkoli ti pač stoji nasproti. Dejstvo da bo final4 v Lenartu nas seveda navdaja z optimizmom, v polni domači dvorani je vse mogoče.« Ekipi sta se sicer letos že srečali. V ligaški tekmi sta se pomerili v Račah, kjer so Vikingi s 52:72 morali priznati premoč Lenarčanom. Ali bosta ekipi kalkulirali, kdo bo koga in kdo bo tretja oziroma četrta ekipa rednega dela se prepričajte sami. Tekma bo v danes ob 19.00.

Derbi prvouvrščenih ekip za zaključek rednega dela

Edina ekipa v rednem delu brez poraza ostaja ekipa MCAPRO Rams. Ekipa »Brankeca« je v trinajstih krogih rednega dela vknjižila prav toliko zmag. Zaenkrat še ne poznajo poraza. So pa bili kar nekajkrat blizu, nazadnje v zadnjem krogu proti Kidričevem, kjer so na koncu slavili »le« za tri točke. Prav tako je z nezadovoljstvom zaradi svoje vloge v ekipi predčasno sezono končal igralec MCA PRO Rams,  Merlin Zahaj. »Na tekmi s Kidričevem nisem bil prisoten, prav tako za ekipo MCA letos več nebom nastopil. S fanti se dobro razumemo ampak vloga ki mi jo je dodelil Branko, mi ni ustrezala. Košarko imam rad, rad jo igram in ne gledam rad iz klopi. Fantom želim ogromno sreče in da jim bo na final4 uspelo. Tako kot ekipa Vikingi, lahko tudi Lenart preseneti. Zadnja tekma z Adeccom bo zagotovo bojevita, zanimiva. To bo trening tekma za final4.« Koliko bo vplival njegov odhod pri ekipi MCAPRO Rams se boste lahko prepričali na zadnji tekmi rednega dela. »Brankecove« v soboto ob 20.00 čaka tekma proti aktualnim prvakom – ekipi KK Adecca Maribor. Ti so se v zadnjem času dvignili, slavili v pokalu. Vendar jih po mnenju mnogih letos čaka težka naloga, če želijo znova osvojiti ligo. Glavni konkurent bi naj bila prav ekipa MCAPRO Rams. Po mnenju mnogih bi naj MCAjevci letos zanesljivo osvojili ligo. S čimer pa se kar tako verjetno ne bodo sprijaznili Adeccovci. Kapetan KK Adecco Maribor, Matjaž Želj: »Čeprav zadnja tekma ne odloča o ničemer na lestvici, bomo šli na zmago. Želimo ohranimo ritem in samozavest. Načeloma nam je vseeno koga dobimo v polfinalu. A ker je final4 v Lenartu ,bi si želel v polfinalu Vikinge. Smo v zmagovalnem ritmu, formo dvigujemo. V garderobi je dobro vzdušje in komaj čakamo final4. Imam občutek, da si nobena ekipa ne želi polfinala z nami. Če je tako, bo zadnja njihova tekma za tretje mesto še zelo zanimiva.« Prav je, da še pogledamo statistiko letošnjih medsebojnih obračunov. Ekipi sta se srečali že v prvem delu sezone na drugi gimnaziji. V izenačeni tekmi so imeli bolj mirno roko MCA PRO Rams, ki so slavili z 68:64. Tekma bo na sproedu v soboto ob 20.00 v Domu športa.

Starše letos brez final 4, na dnu brez sprememb

Poglejmo še sredino oziroma dno lestvice. KK Starše Čiro so letos nekoliko razočarali. Potem ko je večina tudi letos pričakovala, da bodo prišli na zaključni turnir pa jim žal to ni uspelo. Z Zmago Lenarta nad Rogaško so vsi upi po zaključnem turnirju zbledeli. Tako jih čaka po koncu sezone nehvaležno peto mesto. Trenutno so tam s sedmimi zmagami in šestimi porazi. V zadnji tekmi rednega dela se bodo sicer pomerili z Rogaško. Ta ima na šestem mestu pet zmag in osem porazov. Ne glede na razplet sta tako peto in šesto mesto že oddani. Tudi predzanje, sedmo mesto. To pripada ekipi ŠD Kidričevo, ki bo za obstanek med prvoligaško druščino moralo še odigrati tekmo z drugoligaško ekipo. Bo pa prvo ligo kot kaže morala zapustiti ekipa Rač. KK Rače so letos prikazali najmanj in so zasedli zadnje mesto. Brez ene same zmage. No morda se kaj spremeni v zadnjem krogu. V le tem se bosta namreč pomerila Rače in Kidričevo. Morda pa igralci Rač le poiskusijo slast zmage.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja