Vstati in obstati

KK Adecco Oldstars – KK Rogaška rekreativci 63:96 (27-42), (15:31, 12:11, 16:23,20:31)

Športna dvorana II.gimnazije, Maribor, 14.03.2015, 17.00h
Sodnika:  Močnik, Fajt
Zapisnikarska miza: Klasan, Muršec
Gledalcev cca 40

KK Adecco Oldstars: Šerbinek 2, Grgić 16, Battisti (kap.) 4, Antonić 8, Glinik 23, Koprivnik 10
Trener: Mario Vračko

KK Rogaška rekreativci: Čonžek 12, Pale-Kosovac 11, Jugovar 16, Vrdelja 12, Pevec 16, Šućur 10, Lorber 10, Erjavec 9
Trener: Tihomir Tabak

Fotogalerija, Oliver Kolenič: http://kkadecco.blogspot.com/2015/03/kk-adecco-oldstars-kk-rogaska.html

Tokrat lahko poročilo z vso odgovornostjo začnemo z naslednjimi verzi naših najboljših rockerjev:

Tam na tisti strani brega, kjer sva ti in jaz doma,

šteje to, kak dolgo človek na nogah zdržati zna.

Kadar ljubi, kadar pije, kadar dela in gara,

ko ga žarko sonce bije, ko strele tolčeje z neba.

Vstaaaaaaati in obstati…

 

Na kratko, vstali smo, se držali in obstali dokler smo (z)mogli 😉 .

Dejstvo, da smo domačini in da nas je v zapisniku le 6 nam vsekakor ne služi na čast; poleg tega igramo proti vodilni ekipi (druge) lige in iskreno povedano, čudeža to sobotnje popoldne nismo pričakovali. Smo pa hoteli igrati se košarke in na trenutke nam je to celo uspevalo.

Roko na srce, gostov je bilo le nekaj več in verjetno zaradi tega niso proti nam uporabili nekatere utrujajoče obrambne elemente 😉 , kar se mi zdi izredno fer. Naš trener, g.Vračko, vzevši v obzir, da je treba odigrati 40min z okrnjeno zasedbo, od začetka postavi cono in to nas je koštalo gladkega zaostanka 16 točk, saj so Slatinčani zadeli vse živo (tudi 5 trojk) in jasno usmerili tekmo v željeno smer.

Vendar v drugem delu naša obramba postane bolj učinkovita, gostje malo popustijo in ta del domači dobivamo s točko razlike. V prvem polčasu nas je ”vlekel” Grga, pri gostih pa so vsi prispevali svoj delež za razliko +15 v korist nespornih favoritov te tekme.

Po počitku med polčasom, obogatenim z nekaj požirki žlahtne zlate tekočine, dobimo nov zagon in (pred vsemi) Glina začne simultanko v svojem značilnem slogu – ko on dobi žogo lahko soigralci gremo le na skok ali v obrambo 😉 ! Sicer pa je to itak boljša opcija, kot da podaja… 😉 . Gostje so se tudi ”razleteli” po igrišču, skontrirali nas nekaj krat, znova zadeli nekaj trojk in razlika ob koncu 3.četrtine je bila +22 v korist rekreativcev.

Z zadnjem delu tekme gostje nadaljujejo s ”paljbo” iz vseh orožij, Glina vztraja naprej, Koprivnik potopi nekaj asistenc, moja malenkost v trenutkih navdiha prebija gostojoče linije in na koncu smo le prilezli preko 60 točk, dobili pa manj kot 100; in to tudi nekaj šteje.

Velja dodati da sta tudi Primož in kapetan Damir pridno garala vso tekmo in na koncu, v garderobi, smo si brez sramu pogledali v oči in nazdravili, seveda z žlahtnim, ohlajenim napitkom, bodisi iz rdeče ali zelene preobleke.

Gostom iz Rogaške želimo veliko uspeha na poti med najboljše in se že veselimo gostovanja v njihovi dvorani, na odličnem parketu!

Do naslednjič lep športen pozdrav,

MArio, #10

 

Naslov in posamezni verzi: Mi2, Vstati in obstati, https://www.youtube.com/watch?v=KVR_eqjdyx4

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja