Vsak zmagovalni niz se enkrat konča

TED ŠD CIRKOVCE : KK RAČE 74 : 75 (24:12, 19:25, 13:16, 18:22)

Cirkovce, Dvorana OŠ Cirkovce, gledalcev 20
Sodniki: Pirtovšek, Ledinek

TED ŠD CIRKOVCE: Dobrajc 6, Ladič, Drevenšek 14, Pihler 8, Berič 2, Majal 17, Rojko 10, Radič 14, Arnuš, trener: Frangež
KK RAČE: Jarc, Sagadin 2, Gradišnik, Polšak 2, Meglič B. 13, Fingušt 4, Majal 6, Bauman 13, Repec 30, Štumberger 6

»VSAK ZMAGOVALNI NIZ SE ENKRAT KONČA«

Derbi 12. kola v drugoligaški konkurenci se je odvijal v športni dvorani v Cirkovcah. Domačini že 6 tekem neporaženi, gostje iz Rač pa samozavestni po skalpu Lenarta v prejšnjem kolu. Obema ekipama je v boju za vrh razpredelnice nekaj pomenila le zmaga. Da bo tekma naporna, težka, pa tudi polna emocij, se je vedelo že vnaprej. To se je dalo čutiti že v prvih minutah tekme, ki pa so ga dosti bolje začeli domači in hitro povedli. Razlika je ob koncu prve četrtine znašala že + 12.

Tudi nadaljevanje tekme je potekalo po notah domačih, ki so goste dodobra namučili z izmenjavanjem taktičnih različic v obrambi, pri tem pa zelo dobro pokrivali njihovega najboljšega strelca Repca, ki je v treh četrtinah dosegel za njega »skromnih« 15 točk.

Vse tako skoraj do konca, ko smo domači povedli za +6 in se je zdelo, da se bo zmagovalni niz nadaljeval. Takrat pa je na sceno stopil Repec in zadel 2 nemogoči trojki, pri enem metu pa sta mu sodnika še na njegovo začudenje dosodila prekršek (3 prosti meti, ki jih je seveda zadel) in v nadaljevanju priznali še koš Megliču, ki ga je dosegel po prekršku (zopet na začudenje vseh prisotnih). Pri rezultatu 74:74 je Repec izvajal še dva prosta meta. Pri prvem mu je malo zadrhtela roka, drugega pa je rutinirano zadel. Po minuti odmora smo domači imeli napad za zmago, gostje pa hoteli igro prekiniti s taktično osebno napako, vendar so sodniške piščalke ostale neme. Kljub temu smo si priigrali še 2 poizkusa za zmago, vendar bili nenatančni in zmaga je zasluženo odšla v Rače. Zanimivo da so gostje prvič na tekmi povedli prav pri končnem rezultatu.

Ponavadi se Cirkovčani zadržujemo ocenjevanja sodnikov, vendar tokrat po našem mnenju in mnenju skoraj vseh v dvorani nista bila kos svoji nalogi, ker sta s svojimi odločitvami preveč krojila potek tekme (kompenzacije, v zadnji minuti domačim nista zapiskala niti 1x, gostom pa 4x).

Upamo, da bodo sodniki v naslednjem našem derbiju imeli boljši dan, ekipi Rač pa še enkrat čestitamo za borbeno tekmo in jim želimo obilo uspehov tudi v nadaljnjih tekmah.

Športni pozdrav iz Cirkovc!

MF

11 odzivov

 1. Ogoljufan Razočaran pravi:

  Nikoli ne komentiram, to pa morem. Ugotavljam sledeče:
  – Ali nimam nikakršnega pojma o sojenju (potencialno verjetno)
  – Ali je bila tekma kupljena (minimalno verjetno)
  – Ali imajo Rače zaradi F4 dogovor in morejo za vsako ceno zmagat (ne verjamem)
  – Ali ima sodnik osebno zamero do naše ekipe (zelo verjetno)

  Ne vem v čem je težava. Če je problem naše komentiranje med tekmo, bomo se skušali v bodoče bolj kontrolirat. Napak na obeh straneh je bilo veliko, ampak zadnje minute pa katastrofalno v našo škodo. Sodnika (predvsem mlajšega) naprošam naj razmisli o tekmi in svojih odločitvah. Če je razlog osebna zamera in se ne more vzdržat, naj prosim ne hodi piskat naših tekem. Ali pa se dajmo dobit, pogovorit in zadeve zgladit. Verjamem, da tudi sodniku ni fajn, če se grdo gledamo in iz tekme v tekmo stopnjujemo odnose.
  Če sem kogarkoli z napisanim prizadel se opravičujem, to nikakor ni bil moj namen.

  Lepo pozdravljeni,
  Ogoljufan R.

  • dLOOKman pravi:

   Da si ti en veliki hepan, ki si ne zasluži mesta med PARKL druščino – ZAGOTOVO.

   * me pa skrbi in čudi dejstvo, da se vodstvo Cirkovc ne distancira od groznih razmišljanj, nenazadnje celo obtožb, saj so besede z zapisanim dobile dodatno težo in že same po sebi povzročile škodo naši ekipi.
   Da kot predstavnik Rač ne bom to dovolil, je verjetno že samo po sebi vsem jasno….

   Vseeno upam, da se sodniki ne bodo pustili zmesti ob obtožbah in mogoče v podzavesti v strahu pred novimi obtožbami, začeti soditi v vašo korist.
   * od kod takšne nebulozne izjave, lahko le ugibam – menda niste komu brezglavo nasedli po tekmi.? Ali pač?

   • #10C pravi:

    Zdaj ravno ni prava tekma, da odgovarjaš s raznimi hepani in takšnimi bedarijami kot si. Dejansko je bilo vse skupaj malo smešno. Tamali sivi je bil katastrofa, oni druga pa je tudi imel “težave”. Zakaj je bilo tako, pa lahko jaz samo ugibam.

   • Ogoljufan Razočaran pravi:

    V alinejicah so bile napisane le različne opcije in za dve ”grožnji” glede Rač v oklepajih lepo piše, da v njih ne verjamem. Rače ste tukaj sekundarnega pomena, graja je letela le in zgolj na sodniške odločitve. Na koncu sem tudi pripisal, da se opravičujem, ker sem vedel, da kak vzkipljiv vročekrvnež ne premore razumeti zapisanega.
    Vse do sedaj je moje subjektivno doživljanje tekme, mi pa ni všeč tvoj način dialoga, zato ti želim lep dan in srečno v naprej. Jaz sem tukaj dovolj povedal.

    • dLOOKman pravi:

     Kot že nekaj krat v tej sezoni, so močne besede zopet padle s strani nekoga, ki se upa predstaviti le pod vzdevkom.
     S tem, ko omenjaš ekipo, ki s tvojim razmišljanjem in težavo s sodnikom nima nič in to javno in jasno zapišeš, seveda povzročiš ravno to, kar praviš, da ni bil tvoj namen, prizadeti namreč. Drugače bi z lahkoto omenjanje naše ekipe v takšnem kontekstu tudi izpustil.
     Sam sem svoj občutek glede tvojega značaja, s pristno štajersko označbo osebe, ki trese nebuloze, napisal ob nasmešku, saj preprosto ne morem verjeti, v kakšno smer gredo razmišljanja.
     Še bolj pa žalosti info, da je v 1 samem tednu to že drugo takšno razmišljanje – sicer glede različnih tekem in s strani različnih ekip… pa vendar!
     Ali res mislite, da sodniki in ekipe v naši ligi sklepajo dogovore in dajejo podkupnine?

     • Ogoljufan Razočaran pravi:

      Želel sem izpostavit, da se mi zdi, da imamo problem s sodnikom in da si želim rešitve. Mislil sem, da je jasno napisano (tistemu, ki želi razumeti). Tistemu, ki je pa že v naprej pripravljen na (nepotreben) napad, žalitve in kregarijo pa pač moje sporočilo ni bilo dovolj jasno.
      Ti pa dam prav, svoje bi lahko povedal brez omenjanja Rač. Oprosti.
      Lp

   • Berni pravi:

    Mogoče je Ogoljufan Razočaran res hepan, vendar zarad napisanega ZAGOTOVO ne.

    Mislim da je iz zapisanega več kot očitno videt, da kritika leti na sodnike in nič druga. Res ne vidim kje si zdaj ti tu videl napad na vašo ekipo Rač.

    Dejstvo je da je sojenje na tej tekmi bilo slabo za obe ekipi. Sporno je seveda dejstvo da sta tokrat sodnika vplivala na razplet tekme. Ni prvič pa verjetno ne zadnjič. Eni si pač vzamejo bolj k srcu kot drugi 😉

    Ti pa ZAGOTAVLJAM da nihče v ekipi Cirkovc ne misli nič slabega o vaši ekipi, še manj pa da ste imeli karkoli s sojenjem. Kritika leti zgolj na sodnike.

 2. veteran pravi:

  Repec je pri metu za 3 odigral zelo izkušeno, sodnika, pa pri prodoru Megliča zelo neizkušeno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja