Večer trojk in prostih metov

Večer trojk in prostih metov

  1. kolo I. PARKLiga,   Fram, 4. marec 2015

KK Rače 73 (36) : (30) 62 ŠD Kidričevo (23:15, 13:15, 10:10, 27:22)
Rače: (trener Lukman) Fingušt, Gradišnik 6, Polšak 16, Repec 22, Bauman 18, Miklošič 1, Sagadin 2, Cof 8
Kidričevo: (trener Jordan) Vogrinc 2, Turk 9, Bek 18, Mesarič 12, Školnik 15, Bedrač, Novak, Drevenšek 4, Sevšek R., Dovečar

sodnika: Topolinjak, Zdravkovič , gledalcev: 10

Začeli in končali smo s prostimi meti, vmes pa trojke in nekaj drobiža iz igre. No, pa še česa.

Okrnjeni domači smo pred pričetkom previdno chekirali goste. Tak’ čez prst smo pogrešali njihovo lokomotivo, ostali pa več ali manj znane face. S šumari (in njihovo MB-navezo) že imamo dolgo zgodovino. Še pred Parklom smo z veseljem koristili njihovo legendarno kopališče. Ko so ga zaprli, smo pa začeli tja hoditi na basket ( aja, pa v Royal še včasih 😉 ).

A zadnja leta smo bili njihove redne »mušterije«. Do sinoči. Motiva nam ni manjkalo, kljub temu pa nas je skrbela kratka klop. A se je izkazala ravno prav kratka 😉

Po dolgem času smo osvojili otvoritveni skok in tudi povedli s prostima metoma Baumana. Kapetana (bivši in aktualni) sta napovedala dober % izza 6,75. Alpi, Bek in Mesko pa so ohranjali goste v igri. Oboji smo namreč nujno potrebovali zmago in to se je lepo kazalo tudi na parketu.

8 točk prednosti je sicer bila sicer lepa napoved za nadaljevanje, a zgodovina naših dvobojev zadnjih nekaj let, je vseeno zgovorna, zato nismo pričakovali predaje kidričanov. Tako so takoj na začetku 2./4 znižali s trojko Turka (ali Školnika), a k sreči sta 3x vrnila Polšak(2) in Repec, tako da smo polčas pričakali s 6 prednosti.

Sledila je čudna 3. četrtina s samo 20 točkami – 10 na vsaki strani ( od tega 9 iz prostih metov). Nekaj preslišanih ploskanj po Baumanovih rokah je lanskemu AllStaru (in letošnjemu, če bomo dovolj uspešno glasovali zanj) prislužilo TN. V tem obdobju so nas gostje celo ujeli, a smo zadnjih 6 točk vseeno zabeležili domači.

Takoj na začetku zadnje četrtine se je »tricašem« pridružil še Gradišnik, sledila pa je še serija 3 trojk na vsaki strani. Številni prekrški v zadnjih minutah so nam tokrat šli na roko in vsi štirje igralci, ki so izvajali po 2 prosta meta, so bili 100% uspešni.

Kar lepa napoved glede šuta za zadnji 2 tekmi, žal pa nam nasproti stojita ekipi, za kateri ne rabim zgubljati besed glede kvalitete igranja…

Bomo videli, morda pa še koga presenetimo.. kot smo to že nekaj krat do sedaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja