V ZRAKU JE BILO NEKAJ ČUDNEGA

V ZRAKU JE BILO NEKAJ ČUDNEGA

Juršinci
2.4.2015
Sodnika: Kereži in Vute

Bar Kaučič 65 : 74 ŠD Cirkovce (11:25; 16:15; 16:19; 22:15)

Bar Kaučič: Klemenčič 11, Bien S. 3, Vojsk 2, Čoh L. 4, Bedenik 6, Jakomini 9, Vodušek 14, Mahorič 6, Čoh I., Bien G. 10, Strižič.
ŠD Cirkovce: Dobrajc 2, Korez, Vidovič, Drevenšek 14, Pihler 4, Berič 15, Majal 17, Rojko 15, Ladič 7.

Domači smo ob prihodu na parket vedeli, da so zaradi odsotnosti poškodovanega Holca naše možnosti za zmago bistveno večje kot so bile na prvi tekmi v Cirkovcah. Tako smo v tekmo vstopili odločeni, da zmaga ostane doma, vendar smo kaj hitro ugotovili, da bo ta želja težko uresničljiva, saj smo se sodniškemu kriteriju, ki je dopuščal ogromno kontaktne igre, prilagodili bistveno slabše kot nasprotna ekipa, kar nas je teplo večji del tekme.

Prva četrtina se je začela dokaj izenačeno, domači so povedli, nato pa vodstvo prepustili gostom in če sta bili ekipi do sredine četrtine še izenačeni, je v drugem delu gostom uspelo narediti odločilno razliko desetih, petnajstih točk. Pri domačih je s šestimi točkami bil najučinkovitejši Klemenčič, pri gostih pa je izstopal Berič z osmimi. Prva četrtina se je končala z izidom 11:25 za Cirkovčane.

Drugo četrtino so domači začeli nekoliko agresivneje, se nekoliko približali, a do konca polčasa jim je uspelo zaostanek znižati zgolj za točko. Drugo četrtino so domači dobili s 16:15, tako da je rezultat ob polčasu znašal 24:40 za goste. V tem delu igre sta se najbolj izkazala Jakomini pri domačih z osmimi točkami, pri gostih pa Drevenšek s sedmimi.

V tretji četrtini je na sceno pri domačih stopil Gregor Bien, ki je dosegel za domače šest točk, pri gostih pa Majal s sedmimi. Tretjo četrtino so gostje dobili s 16:19 in prednost vnovič povečali na šestnajst točk, kolikor je tudi znašala njihova največja prednost na tekmi.

Pred zadnjo četrtino v domačem taboru ni bilo slutiti predaje in v njo so domači stopili željo po preobratu. Po nekaj minutah raztresene igre se je domačim po štirih prostih metih Bedenika, ter tri in pol minute do konca obračuna, uspelo približati na devet točk, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči in sreče, prav tako pa gostje niso odreagirali panično in tekmo rutinirano pripeljali do konca. Največ točk sta v tem delu dosegla Vodušek, sedem, in Berič, pet. Zadnjo četrtin so domači dobili z rezultatom 22:15, tako da je končni rezultat na semaforju znašal 65:74 za goste.

Zahvala gre tudi sodnikoma, ki sta tekmo, kljub rahlim spodrsljajem, uspešno pripeljala do konca.

Dan smo zaključili v dobrem vzdušju in brez zamer v Baru Kaučič ob pivu in narezku. 😀

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja