Tokrat strele v koleno Adeccovev izstrelili tiskarji iz Cirkovc

TED ŠD CIRKOVCE : ADECCO OLDSTARS 72 : 62 (21:7, 15:15, 20:18, 16:22)

TED ŠD CIRKOVCE: Dobrajc, Ketiš, Vidovič 6, Drevenšek 13, Pihler 7, Majal 16, Rojko 2, Holc 28; trener: Frangež
KK ADECCO OLDSTARS: Zemljič 17, Grgič 13, Blažič 5, Krašovec, Antonič, Šerbinek 7, Koprivnik 13, Prosenjak 3, Kolac, trener: Vračko

Cirkovce, Dvorana OŠ Cirkovce, gledalcev 15
Sodnika: Cokan, Sabotič

Po pravem trilerju v sobotnem pokalnem tekmovanju, sta se ekipi ŠD Cirkovce in KK Adecco oldstars pomerila še drugič v 5 dneh. Tekma je bila odigrana v z novim parketom prenovljeni športni dvorani v Cirkovcah, kjer se je zbralo kar lepo število navijačev.

Glede na poetično poročilo adeccovcev v stilu besedila Mi2 iz prejšnje tekme, je tudi domača ekipa ŠD Cirkovce malo pobrskala po starih, že malo prašnih cd-jih omenjenega ansambla. Tiskarji so si v slačilnici pred tekmo večglasno požvižgavali »Odo gudeki« in jo na parketu kaj hitro prepesnili v »Jebi ga Adecco, nes bote zgubli«.

Temu primerno je potekala prva četrtina. Holc je kljub utrujenosti od napornega vikenda uspešno zaključeval, sledil mu je tokrat borbeni Majal, ki je z bliskovitimi gibi in hrbtno igro proti košu povzročal velike probleme nasprotniku. Trojko je končno uspel zadeti Pihler, s prostih metov je bil natančen Drevenšek, ki se je vrnil po 2 izpuščenih tekmah. To je v seštevku pomenilo ob koncu 1. četrtine vodstvo domačih z 21 proti 7. Očitno je bilo, da so se domači temeljito pripravili na nasprotnika (čeprav zaradi brušenja parketa trening ni bil mogoč), saj so povsem razorožili v pokalni tekmi neustavljivega Kolca, pa tudi Šerbinek ni ponovil odlične sobotne predstave.

V nadaljevanju tekme so adeccovci poskušali vzpostavili ravnotežje, vendar se domačim nikakor niso uspeli približati. Do glavnega odmora so sicer rezultat znižali na 36:22, kar je povzročilo nekaj nejevolje pri domačem trenerju, saj se igralci niso do potankosti držali njegovega taktičnega načrta.

V 3 četrtini je zopet eksplodiral Holc, »švigalo« je iz vseh pozicij in 10 točk v tem delu tekme. Ko je že kazalo na popolni polom adeccovcev, so domačini začeli nasprotnika rahlo podcenjevati, ugibati, kakšna bo končna razlika, ter požvižgavali refren: »Ajajajajajajajajaj«, kar se jim je seveda po starem nepisanem športnem pravilu maščevalo. Oldstarsi so postavili cono, ki je Cirkovčani nekaj minut niso znali prebiti. Razigrala sta se odlični Zemljič, ki je nekajkrat v domači obrambi povzročil pravi vrtiljak in Grgič, ki je zadeval s pol distance. Koprivnik je poštartal nekaj pomembnih odbitih žog in tekma je postala zelo zanimiva. Po zelo glasni minuti odmora domačega trenerja v stilu Željka Obradoviča pa je vajeti v svoje roke prevzel Holc, zadel dve trojki in tekmo zopet pripeljal v mirne vode.

Na koncu +10 za tiskarje in zaslužen ponovni skalp sicer zelo neugodne ekipe oldstarsov.

V tretjem polčasu sta ekipi pri »KUREŽU« družno nazdravili, ter ob sladici prediskutirali zanimive dogodke s tekme.

Športni pozdrav iz Cirkovc!

9 odzivov

 1. MArio pravi:

  Dragi naši košarkarski prijatelji, četrtkovo dogajanje na in predvsem po tekmi je dejansko bistvo naše lige -svaka čast na povabilu! Glede poročil ste pa na dobri poti vendar bo še treba delat ☺! Z veseljem in radostjo vas pričakujemo f totem našem Maribori in vam vrnemo s polno mero

 2. Donatelic pravi:

  Halo nasprotniki :) Vidimo se v sredo 18.3. 2015..SPET :) Ob 20.30 na drugi. V DRAŠU so zlomili konstrukcijo od koša, zato sprememba (spet). Upamo, da poravnamo kak račun :) Cajt bi že bil, da vas ne sanjam tolko :) Ajde..se vidimo ekipa.

 3. glinik pravi:

  Glede napovedovanja izida … A nebi bilo zanimivo videt kaksne so stave na dolocen par? Da je zadeva javna in zato bolj zanimiva, ali pa kvota recimo – kot pri pravih stavah?
  Lp

 4. berni pihler pravi:

  mislim da lahko takoj po tekmi vidiš kdo je kaj stavil
  kdo pa bo določal kvote :)?

  glede na preteklost ( ampak ker ste tokrat v polni postavi), bi dal na nevtralnem igrišču prednost nam -4, domače igrišče rečmo +3, tak da….Cirkovce -1 😀
  na zmago kvota za Cirkovce 1,9…za domačine 2 :)

 5. glinik pravi:

  Kaj je danes oddelala oz. bolje receno neodpiskala sodniska dvojica meji na norcevanje obeh ekip.

  Ko se malo glava umiri, jim bom posvetil veliko pozornost, ki si jo ocitno tako zelo zelita …

 6. c9 pravi:

  Adecco je bil boljši 39min 45sek. Zaslužili ste si zmago in jo tudi sami zapravili.
  Glinik, kompenzirala sta, ko sta Drevenšku piskala malo prehitro faul in potem še tisti nepiskani koraki vašega centra in podarjeni prosti. Je pa mogoče res bil tisto faul Holca (nisem dobro videl :) )

 7. glinik pravi:

  Povprašaj malo pri soigralcih, ti bodo pošteno potrdili. Si pošteno napisal, da nisi videl. Hočeš nočeš, to je bil ključni trnutek. Moja krivda je samo v tem, da nisem naprej silil “v stilu buldožera”. Če pa se moramo “klat” za prekrške, pa hvala lepa – brez mene!

 8. berni pravi:

  tekma s tem prekrškom še ne bi bla končana

  sojenje je tokrat blo za moje pojme čez celo tekmo zelo slabo, ampak da ste tekmo zgubli ste si krivi sami. bli ste boljši večino tekme, pa tega niste znali izkoristit.

  dejstvo je, da se po zadetih prostih metih Grgiča niste vrnili v obrambo in ste dobli tak hudo poceni zicer, ki si ga pač v tem trenutku tekme niste smeli privoščit, nato pa ste še imeli neoviran met iz ugodnega položaja in ga niste zadeli.
  tak da tekmo ste lahko zmagali, kljub vsem sodniškim napakam.

  kaj ste zaj vsi tak slabe volje da nihče neo pohvalo moje stavniške analize pred tekmo :D?
  človek se vpraša, če nismo mi namerno tak igrali da je blo 1 razlike 😛 ( da dam malo na ojgn 😉 )

 9. glinik pravi:

  Kot rečeno, tista situacija je bila ključna, ker smo od takrat dalje igrali povsem drugače. Ko se sistem poruši je gotovo, od takrat naprej sploh nismo igrali ampak … to je bilo vse drugo kot igra. Sodnka sta se odločla, da bosta odločila zmagovalca in sta ga. Če pa se gemo “kloftat” (kot smo se na koncu), pa gremo v ring.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja