Tisti decemberski večer….

KK Adecco Maribor : KK Veseli Oblački 76 : 61 (36 : 31) (18:12, 18:19; 25:13, 15:17)

KK Adecco Maribor: Horvat 20, Dobrin 4, Mirt, Miklavčič 2, Stojković 17, Vedlin, Petrovič 7, Želj (cap) 12, Brolih 3, Demir 4, Kolenič 7, Ternjak
KK Veseli Oblački: Marguč 12, Smaka (cap) 9, Ribič 7, Pahljina 9, Pantelić 5, Ogner, Bujagič, Šulek, Kaučič, Premuš 6, Repina 13

Maribor; 13.12. 2014
5.krog 1. Lige Parkl
Dvorana II. Gimnazija
Sodnika: Zdravkovič, Juhart
Zapisničarja: Klasan & Klasan
Časomerilec: Muršec

Zdravo,

In »končno« se je zgodila tudi domača tekma v domači dvorani. Zakaj končno? Nazadnje in edinkrat, je KK Adecco v sezoni 2014/2015 na drugi igral proti neporaženi ekipi v ligi Telemach, Tajfunu. Vse od takrat smo bili malo tu, malo tam. Igralci in vodstvo smo zato času primerno naredili malo »reklame«, pripravili nekaj božičnih darilc naših sponzorjev, pripravili tradicionalni met za 5kg Nutelle in v goste povabili maskoto našega sponzorja, podjetja  Snaga Maribor. Malce smo šteli po Olijevih slikah in sobotni večer je z nami preživelo malce več kot 70 gledalcev. Prijetno vzdušje je pokvarilo dejstvo, da se je na II.gi ob naši daljši odsotnosti nekdo poigral malce z ozvočenjem in razštelal, da ne rečem celo uničil nekatere akustične elemente. Zato se na tem mestu opravičujemo gledalcem za precej nerazumljivo škripanje našega napovedovalca, ki je na ta dan nastopil z nickom Xmasrio.

Sama tekma je imela tudi nekaj »smešne« uverture v garderobi domačih. Nauk in izplen te zgodbe bo najverjetneje »ne« postavljanje določenih vprašanj o barvi dresov pred tekmami. »Pod« kapetan in »10«ka sta malo nasankala. Eden nehote, drugi pač hote. A vse v dobrem športnem duhu in pričakovanju tekme z velikim rivalom.

Statistika je govorila v prid domačim. Odkar nastopa Kk Adecco v ligi Parkl, še nikoli nismo izgubili tekme proti »Clodsom«. Tudi, ko so še igrali pod imenom »dotične bančne inštitucije« ne. In to je tista najbolj nevarna zadeva, ki se lahko hitro kot virus vtihotapi v glave domačih in na to je coach Č. lepo opozoril. Prvo opažanje na terenu mi je nagovorilo en velik lajk za drese nasprotnikov. PEAK je pokukal tudi h njim in v črni barvi so napovedali oster boj z domačimi.

Obe ekipi sta se zbrali v polnih postavah in začelo se je. Domači v beli opremi, so na že na začetku opozorili, da bodo kaznovali vsako napako na tekmi in od prvih 6 točk, so bile 4 dosežene predvsem zaradi slabe komunikacije v obrambi »cloudsov«. Nato so domači malce zbezljali in gostje naredijo delni rezultat 10:0. V time outu, ki je sledil, smo morali še 1x opozoriti na dogovorjeno. Tako se je izkazalo, da je to bilo prvo in hkrati tudi zadnje vodstvo gostov na tej tekmi. Domači trener je hitro segel po rotaciji in iskal razpoloženo peterko. Vedeli smo, od kje vse preži nevarnost in zato so nekateri igralci domačih postali »žrtve« taktičnih zamisli. Tadej Horvat je bil z 9 točkami najboljši strelec prve četrtine. Gostje so dobra ekipa in to vedno znova dokažejo v vsaki tekmi proti Adeccu, a vendar je nihanj preveč. Naš šampionski »Adeccovec« izpred dveh sezon Aco, se je fajtal kot lev pod košema in je bil v drugi četrtini zelo opazen pri gostih. Domači so zavrteli že 11 igralcev in še vedno malce »šlatali« kaj in kako. Pa do polčasa dejansko nismo naredili nič drugega, kot nadzorovali rezultat in se osredotočili na nova navodila coacha Čja med pavzo.

Med polčasom se je nekaj pogumnih pomerilo v metu za Nutello. Še pred tem je famozno na parket prikorakal dihurček Duško, ki je nova maskota podjetja Snaga. V podjetju bodo poskušali tudi na hudomušen način z tematiko, ki pa se tiče prav slehernega človeka. Skrb za čisto okolje je in mora biti prioriteta vseh nas. V Adeccu bomo zato nadaljevali z akcijami in poskušali skupaj z vsemi udeleženci lige in gledalci pripomoči h večji osveščenosti na področju ekologije. Rutiniranemu Darku Mirtu je uspel met za Nutello in hidratov v hiši Mirtov čez praznike ne bo manjkalo. Šlo pa je za las, manj kot las.

V drugem polčasu smo nato videli odločni Adecco in nič kaj svetle oblačke. Robi Stojković je dobri igri v obrambi v prvem delu dodal še gas v napadu. In počasi je bila razlika tudi 19 točk. Tedi Horvat in kapetan domačih sta rutinirano sledila tempu, centri pa so se tolkli med sabo, takole po moško in odločno. Seba von Repina je pri gostih v nadaljevanju 2 x dvigoval domače in s koš faulom spomnil vodjo ekipe »cloudsov« na morda premajhno minutažo na ta dan. Kdo ve? Vsekakor je odigral vrhunsko zadnjo četrtino, ki pa so jo domači nadzirali ves čas in niso dovolili lanske zadnje tekme v prvenstvu, kjer smo doživeli skoraj hladen tuš na koncu tekme. Velika prednost je lahko pri »oblačkih« nevarna zadeva. Serija kapetana Smake in še koga bi lahko bila usodna. No, bi lahko bila, ampak ta večer Smaka in Ribič nista imela napadalnega dne. Zmaga Adecca s 15 točkami razlike je zaslužena. Samo vzdušje na IIgi je bilo top, kasneje v Cantanteju pa so avtorju tega članka tudi hitro pošle moči in ne morem zapisati, kako so zaključek leta v tretjem polčasu preživeli Veseli oblački. Najbrž veselo. Čestitke nasprotniku za dobro igro.

Adeccovci se odpravljamo na krajše počitnice. Bila je naporna in predvsem poučna košarkarska jesen. V novem letu imamo še marsikateri cilj in pripravili bomo še veliko »nečesa«.

Dost je tega pisanja. Duška lahko vidite v MB na božičnem sejmu pri stojnicah, kjer izmenjavajo igrače. Dajmo tudi tako pomagat tistim, ki nimajo, si ne morejo privoščiti.

Košarkarsko pa se vidimo 10 in 11.1. v DRAŠ centru na prvem kolu pokala PARKL. Šee preej pa kaka prijateljska, da se odloži odvečen biftek in ostalo.

 

Vsem želim vesele in mirne praznike in tisto uresničitev najlepših želja v letu 2015.

Bodisi dovolj iz IIge.

Over and out

 

  1. Battisti with special guest Duško

 

Slike Oliver Kolenič:

http://kkadecco.blogspot.com/2014/12/kk-adecco-veseli-oblacki.html

1 odziv

  1. Spahnija pravi:

    Kar se tiče organizacije in vzdušja so vaše tekme vedno top. Ampak komentator Mario pa je tudi takrat, ko ozvočenje deluje, zelo moteč. Pač niso vsi za vse. Drugače pa bravo za predstave na in izven igrišča.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja