THRILLER na neko lepo ptujsko večer

4.4. 2015
Športna dvorana Ptuj
POLFINALE LIGE PARKL
Sodnika: Fajt, Zdravkovič
Gledalcev:120

KK ADECCO MARIBOR : KK MCA PRO-RAMS 73:72 (34:40) (18:17, 16:23; 19:22, 20:10)

KK Adecco Maribor: Horvat 16, Dobrin 8, Mirt 1, Miklavčič, Stojković 6, Petrovič, Brolih, Želj 11 (cap), Vrečko 14, Demir 6, Kolenič 7, Ternjak 4

KK MCA Pro-Rams: Tome, Ker 3, Iljazi, Novak 5, Šabotič 14, Tadina, Kočevar, Škobalj, Zahaj 18, Radovič, Simič 5, Goljovič 27

Slabih 48 ur p tej dramatični tekmi bi moral človek bit priseben napisat nekaj realnega, konkretnega in pametnega o tekmi. Že, že, ampak še vedno si ponavljam »WTF« kaka tekma!!! Na začetku naj napišem, da mi je najbolj žal, da je v takšni tekmi nekdo moral biti poražen. Ne, ni bila lepa tekma, bila pa je taktična, borbena, dramatična itd. Pa da takoj na začetku razčistimo. Tudi če bi ekipa MCA Pro Rams bila zmagovalec v soboto, bi to bilo več kot zasluženo. In tudi iz vsega srca bi jim čestitali enako, kot so igralci MCA korektno in več kot to, čestitali nam Adeccovcem. Toda, ali je mogoče pisat take scenarije prej? Je mogoče kdo, ki si je zamislil točno takšno dramo? Sam zagotovo ne in si tega nisem želel. In se opravičujem vnaprej, če morda ne bom dosleden v tem poročilu. Marsikaj uide ob taki napetosti. Da bo na Ptuju napeto, je nakazala že prva tekma, kjer so Lenarčani premagali Čirotove. Po igri sodeč, bolj zrelo, kot je bilo pričakovati. In s tem v glavi se podamo v katakombe dvorane na Ptuju, kjer coach Č postavi neko drugo taktiko. Vsi smo vedeli in danes javno tukaj napišem coachove besede. »Tekma ne bo odločena do zadnjih 5 minut in na to se pripravite«. Osebno sem si želel, da se moti, a hudiča..ni se zmotil. Zvoki Zdravljice so napetost »naštelali« do konca in tekma se je začela. Za Adeccovce se je začela z »višjo« postavo, za goste na tej tekmi pa z vodstvom 8.0. Goljovič je že, kot mnogokrat, hitro napovedal svoj večer in veliko koncentracijo obrambe prav na njem. A tukaj so še ostali in prvi koš za Adeccovce zadene Kolenič za tri po skoraj 4 minutah igre. Vsak ve, da je MCA ekipa, ki jo je treba premagati od zunaj. Znotraj »placa« ni in tako sta Horvat in Dobrin z trojkama popeljala Adecco na egal. Nato sledi otipavanje do konca četrtine in zelo rahla prednost Adeccovcev. V drugi četrtini igralci MCA vse bolj prihajajo v špil, Adeccovci rotirajo in z vstopom Vrečka in Ensara nekje na sredini, povedejo za 6 točk. Coach Č. je imel svoj game plan, menjava in …MCA naredi neverjetno serijo. Adeccovci so popolnoma padli v obrambi in izgubili polčas za 6 točk. Ključna vloga pri gostih: Suad Šabotič – Suki! Na tem mestu naj povem iskreno, da Sukija še nikoli nisem videl tako dobro igrati, kot na tej tekmi. V tej četrtini je izvajal proste mete 7:8, asisitiral in bil zraven Merlina in Goljota ključ do super četrtine. Tekme v celoti pa »itak«. V prvem polčasu je torej coach Č zarotiral 12 igralcev. V drugega Adeccovci stopijo drugače. Tudi v rotaciji samo 7 igralcev in na klopi sem slutil, da se bliža thriller. Petorka Ker, Novak, Merlin, Suki in Goljo je igrala fantastično! Težave Adecca so se začele na vseh frontah. Najprej nespametna tehnična Dobrina, kasneje jo je zaradi razburjenja dobil še coach Č, iz koša Vrečka in dodatnega prostega meta naenkrat nastane faul v napadu (videl posnetek in…faula nikjer) in Žan obsedi z 4 napakami. Še pred tem Brankec nekako premeteno podari banano Vrečku in publika dobi krila, igralci še bolj.

Težavam Adeccovcev ni bilo videti konca..vse do zadnje četrtine. Na program nastopi utrujenost pri gostih. Dobrin prične z trojko in odpre odprt lov na rezultat ekipe MCA. Brankec v nekem pravem trenutku zadane enega svojih prepoznavnih metov za tri, Merlin zapusti igro s petimi osebnimi in Adeccovci napadajo z vsemi silami. Vstopi Ensar in doda agresivnost v obrambi in poskrbi za dve prestrezeni žogi. Na tekmi se prebudi tudi Robi Stojković, ki začne prebijati in asistirati »dol«, kjer ključno vlogo zadnje četrtine odigra kapetan Želj. Žan se vrne in doseže v tej četrtini 6 točk,. Žan je bil uspešen predvsem iz prostih metov, Horvat zadene za tri in še 1 x Žan prosti meti in izenačenje oz. točka prednosti dobro minuto in pol pred koncem. Enega zadnjih napadov ekipe MCA ponovno prestrežejo Adeccovci, ki so v zadnjih petih minutah dobili skoraj vsak skok na obeh straneh. Goljo, živa legenda, je igro z petimi napakami zapustil dve minuti pred koncem. Postregel je z vesoljskim repertoarjem košarke, v katerem smo uživali prav vsi prisotni na Ptuju ta večer. Zadnji napad ekipe MCA je bil neke vrste »sveta Marija« v ligi NFL. Pristaši ameriškega nogometa vedo, kaj želim povedati. Ni bilo več taktike, ideje, samo koš je bilo potrebo dati. Fenomenalnemu Sukiju je zmanjkalo moči za dober zaključek in Adeccovci so se uvrstili v finale. Kot rečeno, tudi obratno bi bilo več kot zasluženo.

Adeccovce čaka torej finale proti ekipi Lenarta. Kaj pričakujemo? Trdo tekmo do konca in ponovno bomo dali prav vse od sebe. Tekma med Adeccom in MCA ekipama je posebne vrste derbi, z veliko emocij preteklosti itd. … in to je bilo evidentno tudi tokrat. Za vse tiste, ki so navijali proti in za nas, smo pripravili dramatično in dobro tekmo. A zmoremo še več?

Se vidimo v soboto in dali bomo odgovore tudi na to vprašanje. Zahvala za korektno igro in korektnost po tekmi s strani vseh igralcev in vodstva Adecca kompletni ekipi in vodstvu MCA Pro Rams.

Organizatorju KK Ptuj pa kapa dol za izvrstno pripravljen polfinalni dan. Slišim, da bo finalni še boljši. Odlično delo vseh in vabljeni vsi v soboto na Ptuj.

Fotogalerija

Se vidimo!

Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja