Strel v koleno

Poročilo KK Adecco Oldstars – TE ŠD Cirkovce, Pokal PARKL

Strel v koleno

KK Adecco Oldstars – TE ŠD Cirkovce 81:92 (71-71, 36-26), (17:12, 19:14, 19:24, 16:21, 11:21*)

Športna dvorana Rogaška Slatina, 21.02.2015, 16.00h
Sodnika:  Pirtovšek Nino, Šket Marko
Zapisnikarska miza: Patricia Goručan, Srečko Kidrič
Gledalcev cca 20

KK Adecco Oldstars: Kolac 20, Šerbinek 18, Zemljič 16, Grgić 12, Battisti (kap.), Krašovec, Prosenjak 6, Koprivnik 6, Antonić, Blažič 3
Trener: Mario Vračko 

TE ŠD Cirkovce: Dobrajc 2, Vidovič 17, Pihler 3, Majal 16, Rojko 24, Holc 30 , Ladič
Trener: Matjaž Frangež

Fotogalerija, Oliver Kolenič:

Ja, točno to smo oldstarsi naredili v soboto pozno popoldan, v lepi slatinski dvorani – ustrelili smo se v koleno, da ja ne bi zmagali, čeprav bi to bilo čisto legalno in zasluženo.

Moram priznati, da insipracije za današnje poročilo nisem imel, pravzaprav je nimam niti zdaj, saj sem še vedno hudo hudo jezen, besen, razočaran nad sobotnjim porazom. Zato pa na tem lepem svetu obstajajo pesniki, poeti, rockerji, ki v vsaki stvari, tudi hudi, žgoči in pekoči, najdejo/mo inspiracijo za čudovito simboliko odraza stanja in se znamo pobrat še iz tako velikega sranja.

Tekma pa taka – vseskozi smo vodili, do zadnje sekunde praktično in dobesedno, ko je Rojko izenačil s trico, ki je komaj obstala v obroču, v podaljšku pa so nam ”_ebali mater” in nas prisilili priznati, da so (tudi tokrat) Cirkovčani boljši.

Torej odličen začetek oldstarsov, kontrola igre, rezultata; Šerbinek in Kolac natančna od daleč, solidna obramba in vodstvo za 5 na koncu 1.dela. Nadaljevanje podobno, priključila sta se Grgić in Zemljič in na polčasu +10 za oldstarse.

Cirkovčani se seveda ne predajajo, Holc je začel igrati bolje in bolje, Majal se je zbudil, Rojko je itak vlekel celo tekmo in na koncu 3.dela oldstarsi imamo še le 5 razlike, čeprav je bilo že tudi +14.

Zadnja četrtina pa v stilu slona v trgovini s porcelanom, seveda z naše strani; kar smo pridno gradili celo tekmo smo uspeli razbiti v zadnjih minutah oz.sekundah; še minuto in nekaj sekund pred koncem smo imeli prednost 7, a smo v naslednjem napadu dobili trojko s faulom in je bilo le še +3. Na hitro smo uspeli zapraviti napad (mislim, da so bile 3 sekunde sojene al nekaj takega, v glavnem smešno) in Cirkovce izenačijo. Pomembni delež je pri Cirkovčanih pridodal tudi Vidovič vendar kljub vsemu imamo napad, Primož zabije trico s krila kakih 5 sekund do konca in zopet imamo +3 vendar dopustimo, da se Rojko sprehodi skozi celo igrišče in, namesto da naredimo ”mali faul”, dovolimo met in izenačenje. V podaljšku zopet začnemo s trico, vendar to je bilo tudi praktično vse, kar smo v podaljšku pokazali – Cirkovčani takoj vrnejo z enako mero, prevzamejo pobudo in rutinsko pripeljejo tekmo na svojo stran.

Poetično povedano:

”….

Ker pač nisem zmagovalec, ki vzame to, kar mu je všeč.

Grajskih stolpov osvajalec, iskri vranec, ostri meč.

Kot princeskam pristoji, ti zabodeš prst v vreteno.

Princ prenese več krvi, izbere raje strel v koleno.

…”

Avtor pesmi: Mi2 ( Tone Kregar, Egon Herman), Album Čista jeba

Lep športni pozdrav, MArio

2 odzivov

  1. glinik pravi:

    Res škoda, da nas je višja sila zdesetkala :(

  1. 23. 2. 2015

    […] KK Adecco Oldstars : TE ŠD Cirkovce 81-92 […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja