Stotica v Staršah

Starše,  07. 03. 2014

KK Starše Čiro : Kidričevo 100 : 86 (39:44) (17:26, 22:18, 18:14, 26:25, ot 17:3)

KK Starše Čiro (trener Borut Besedić):Kaube 17, Šalamon 2, Ploj 12, Pjevič 21, Manjevič 20, Dover 19, Valcl, Dakovič 9.
Kidričevo ( trener Jordan):Turk D., Turk S. 6, Vujinovič 19, Šmitran 4, Bek 17, Mesarič 19, Dovečar 3, Školnik 18, Sevšek R., Sevšek G..

Sodnika: Kereži, Juhart

Hm, za nami je tekma, ki je odločala o marsičem.

Čeprav je bila tekma zelo pomembna, smo se oboji  pojavili na igrišču močno okrnjeni, oboji z le sedmimi igralci. Na zunaj smo oboji delovali precej sproščeni, nasmejani , v sebi pa smo vedeli, kaj kdo hoče. Gostje so tekmo odprli neverjetno. Zadevali so z vseh položajev, dve trojki Školnika in dve Beka, poleg ostalih zanesljivih metov s poldistance. Dobili smo 26 točk v prvi četrtini. Mi smo poskušali in poskušali narediti vse, da goste ustavimo, vendar ni šlo. Ker nismo igrali slabo, smo vedeli, da se nam bo odprlo in smo grizli naprej, trmasto,  potrpežljivo igrali v obrambi in v napadu. Do polčasa smo uspeli delno ustaviti goste. Vodili so za pet točk. Z vztrajno igro v nadaljevanju, zelo dobro obrambo in dovolj disciplinirano igro v napadu smo proti koncu tekme že prešli v vodstvo. Ne bi kaj dosti opisoval zaključka rednega dela tekma. Mislili smo, da je zmaga že naša, in nasprotnikom smo dovolili, da so tri sekunde pred koncem zadeli koš za izenačenje z dodatnim prostim metom. Na našo srečo se je nasprotniku zatresla roka in sledil je podaljšek.

V podaljšku pa  17:3 za nas. Mislim, da komentar ni potreben. Na srečo  smo bili v odločilnih trenutkih bolj zbrani in celo nadoknadili razliko iz prvega dela.

Čestitam mojim fantom za res dobro igro, gostom za športno tekmo in želim jim še zmag v nadaljevanju.

Tine je dolžan rundo, Andrej pa tudi. Saj vesta za kaj gre.

Zahvaljujem se sodniškem paru, zapisničarski mizi in zvestim navijačem.

ČIRO

27 odzivov

 1. Čiro pravi:

  Hu! Najprej, potrudil se bom, da bo moj komentar (tisti po Veteranu) izbrisan. Ker je očitno razburkal preveč vode, več, kot je vse skupaj vredno.
  V poročilu o tekmi sem želel samo spodbuditi razpravo o tej temi, vendar na začetku druge sezone – da se pogovorimo. Ni pa bil namen mojega pisanja netiti prepirov in povzročati hude krvi. Ljubi bog, ne pozabimo vendar, da je to amaterska liga, kjer se igra rekreativna košarka, kjer igrajo igralci, ki nimajo več nobenih možnosti za osvajanje kakšnih prstanov (razen poročnih). :-) Tisti pa, ki misli drugače, pa se najbrž lahko vedno preizkusi v uradnih ligaškem tekmovanju.
  Najbrž vsi vemo, da se v žaru igre in dvobojev pač razplamtijo čustva, vendar izven igrišča pa, dečki, moramo umiriti glave, še preden odvežemo vezalke v garderobi!

 2. Čiro pravi:

  Opravičujem se vsem, ki so se sedaj znašli v navzkrižnem ognju strasti v ligi Parkl. To ni bil moj namen, še vedno stopam(o) v to ligo zelo neobremenjeni z nekimi odnosi med ekipami, niti jih ne poznam – važna nam je res samo športna igra, košarka, in v tem duhu sem tudi napisal poročilo. S Potiskom igrava to ligo kot najstarejša zato, ker ne moreva nikjer več (njega lahko potunkam, vem, da mi ne bo zameril, drugih pa vas ne bom noter v to vlačil, da se ne bo spet kdo čutil prizadet). Glede vsega pa – gremo raje v tretji polčas! :-)

 3. Čiro pravi:

  Hvala moderatorju, za izbris mojega prvega komentarja.

 4. veteran pravi:

  Ugotavljam, da je Čirotovo razmišljanje o prestavitvah tekem v poročilu o tekmi še zmeraj ostaja zapisano, moje razmišljanje na to in na pritiske na našega vodjo ekipe , pa se je zbrisal.
  Dogovorjeno je bilo, da se zbriše Čirotovo razmišljanje in moj komentar.

 5. Čiro pravi:

  Veteran, poročilo je ostalo. In v njem ni nič takega zapisano. Komentarji so izbrisani. Ne skušaj skregat cele lige.

  • veteran pravi:

   Poročilo je korektno. Moti me le, da tvoje razmišljanje, ki je pravilno lahko ostane, moje pa ne sme. Pa še zelo všeč ti je bilo.
   Daleč od tega, da hočem skregat ligo. Ravno namen mojega sporočila je bil, da smo še eni vedno za rekreacijo in da se nam ne da razmišljat o teorijah zarote.

 6. Čiro pravi:

  Ja, všeč, ker je bilo duhovito! Na izbris komentarja jaz nisem nič vplival (prosil sem samo za izbris svojega).
  OK. Tudi jaz sem pristaš rekreacije. In ne razmišljam o teorijah zarote. Če pa je kdo tako razumel, pa ima tisti težave.
  Še enkrat, želel sem le, da za naslednje leto rečemo kakšno besedo o doslednosti glede upoštevanja pravil. TO JE VZROK vseh teh pisanj zadnje dni, nič drugega.

 7. Jeanny pravi:

  Čiro ima prav. Zadnja tri kola se ne bi smelo prestavljati tekem, že zato da se ne pojavijo takšne debate. Potrebno je razumet, da kljub opevanim tretjim polčasom in rekreaciji, je to vendarle tekmovanje in so razne kombinacije v zaključnih kolih neprimerne in nezaželjene, v želji po zdravi tekmovalnosti in fair-playu.

 8. RS10 pravi:

  Točno tako!

 9. veteran pravi:

  Čiro, Batisti in Sevšek sta videli. Odločilna tekma za prvo mesto v drugi ligi prestavljena. Vi pa nič ne reagirate.

  • RS pravi:

   Kaj bi se razburjali? Če prestavi eden, pač imajo tudi ostali to pravico. Kdo bo pa krotil to, pa ne vem.

 10. Battisti pravi:

  Pa kje si spet mene našel??! Jaoo!!

 11. j.s pravi:

  Veterana ne bi imel za soseda. Temu nič ne paše :)

 12. Battisti pravi:

  Vem jaz kaj pisem, zato ne govori neumnosti in ne omenjaj vec mojega imena. Hvala

  • veteran pravi:

   Kakšne so zdaj kalkulacije na lestvici, ekipe Adecco ne zanima.
   To je stavek iz poročila, pod katerim si podpisan.

 13. Battisti pravi:

  Kar je res je res! Nikoli nas ni zanimalo, kdaj, kdo, s kom in kje. Ce zelis do konca, moras bit boljsi od vseh v danem trenutku. Ce ne stisnes roko in gres dalje! In zato nas kalkulacije nikoli niso zanimale, se manj pa govorice v zvezi s tem. Pac vcasih objektivne okoliscine zahtevajo prestavitve in kaj moremo. Lahko bi se zgodilo tudi nam. Ne obsojamo pa nikogar, sploh kadar se nas ne tice. Nas pa vlacit po zobeh kot nekega protagonista v teh zgodbah, je pa bedno brez primere. Gremo na vsaki tekmi na zmago in nam nihce ne more ocitat kalkulacij. Tako je bil misljen moj stavek v porocilu.

 14. veteran pravi:

  Tudi našo ekipo ne zanimajo kalkulacije, pa se je vršil na vodjo ekipe tak pritisk, da se je odločil, da v naslednji sezoni ne bo več vodil ekipe. Tvoj zapis v poročilu, pa v tistem trenutku ni umirjal situacije. Nisi bil protagonist zgodbe, si pa z pisanjem sodeloval v njej.

 15. Battisti pravi:

  Pa kaj se??? Imam dovolj svojega dela in se nikoli in nikjer nisem ukvarjal z ekipo Pragerskega. Tisti, ki pac zeli razumeti narobe, bo to vedno naredil. KdorKoli je vrsil pritisk na vasega vodjo in skupaj z pocetjem, je meni nespremljivo. Bi pa o pritiskih kot vodja ekip lahko napisal esej in celo roman. S cemer se srecavam v tej ligi, presega meje vsakega normalnega okusa in tudi fair playa. Od osebnih napadov do podtikanj in obtozb. Ampak kar ne ubija, naredi mocnejsega. V tem pogledu Zigo zelo dobro razumem.

 16. RS10 pravi:

  lepo da se dogaja :-)

 17. dLOOKman pravi:

  Šefei – danes že imaš 1. priliko, da dokažeš, da si “..človek za vse čase, talentiran in ..”

 18. veteran pravi:

  Danes sem v ekipi od 13-15. Pomembna tekma, pa mi slabi odpademo. Da ne bi kdo rekel, da smo jim pustli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja