Starše tesno

KK Starše : KK Črešnjevec 69 : 66 (15:19, 20:16, 16:19, 18:12)

KK Starše: Ploj A. 19, Kodrič 13, Črešnik 11, Lešnik 4,Vodušek 4, Trifkovič V., Besedič, Ploj B. 14, Dobnik 4
KK Črešnjevec: Kugl 7, Košir, Gajšt, Kocjančič 16, Florjančič 18, Hauptman 25

Klop domače ekipe je bila zopet polna. Za nas je bil še posebej razveseljiv povratek Alena po dolgi poškodbi. Sicer je zadel samo 19 točk, a bo morda dobil priložnost že na naslednji tekmi, da popravi letošnji “prvi vtis”. :)) Vsega šest igralcev gostujoče ekipe, nam je dalo upanje, da bi lahko njihovi odlični strelci iz razdalje zaradi utrujenosti hitreje postali manj nevarni in natančni v napadu. Pogrešali smo še Dolenjca, ki bi jih okrepil pod košem.

Gostje iz Črešnjevca so tudi tokrat odlično pričeli in že v prvih minutah povedli z 0:8 in to kljub temu, da smo vedeli, da nam glavna nevarnost preti z meti iz razdalje Kocjančiča, Florjančiča in Hauptmana (med ostalim so zadeli vsak po eno trojko v prvi četrtini). Po dobrih treh minutah smo zadeli tudi domači in sicer Ploj-starejši s trojko, ki je isto vajo uspešno ponovil še v naslednjem napadu. V prvem delu sem si zapomnil še trojko Kodriča, ki kmalu po vstopu v igro obotavljajoče in na prigovarjanje z domače klopi se le odločil za met in zadel svojo prvo trojko na tekmi. Do konca četrtine le nekako uspemo znižat rezultat na znosnih 4 prednosti za goste.

Maloštevilni gostje v drugi četrtini niso popuščali. Kocjančič, Florjančič (2 trojki) in Hauptman so še naprej kaznovali slabše pokrivanje domače ekipe, pod košem pa nas je “mučil” Kugl. Pri domačih je bil v tem delu najuspešnejši v napadu Kodrič (med drugim še ena njegova trojka). Nekajkrat smo uspešno izkoristili prednost v višini (Črešnik, Vodušek in Lešnik) s skoki v napadu in šele tik pred koncem polčasa uspemo izenačit (35:35).

Ob polčasu so si gostje nabrali novih moči in zopet povedli za 4 razlike. Uspe nam preobrat in sredi tretje četrtine prvič povede ekipa Starš (+4). Sledi nekaj napačnih podaj v napadu domače ekipe, kar so gostje hitro kaznovali in zadnjo četrtino zaključili s tremi točkami prednosti.

V zadnj četrtini se je zopet izkazalo vizionarstvo Čirota. Kljub vodstvu gostov že za 6 razlike, nam je na klopi napovedal zmago Starš. Komaj sem ga pogledal, če resno misli, že gostje zadanejo za tri. Rezultat 51:60 za goste vsega nekaj minut pred koncem tekme a Borut še vedno vstraja pri svojem. Trener z menjavami najde končno uigrano peterko, ki ji uspe preobrat in dve minuti pred koncem povedemo za 4 točke. Ubranimo napad in po dolgem napadu nekaj sekund pred koncem Črešnik po uspešnem skoku v napadu zadane pod obročem in domača klop se je že veselila prve zmage proti ekipi Črešnjevca (prva tekma med obema ekipama je bila dober teden prej). Sledi še trojka gostov tik pred piskom sirene, ki je že tretja takšna v zadnjih treh tekmah. Na prvi tekmi v Črešnjevcu zadene Gajšt z razdalje cca 10 m, v Majšperku pa Avguštin(?) prav tako tik pred koncem tekme.Te bi znale odločat o razvrstitvi na repu PARKL lige.

Čestitke maloštevilni a do konca natančni in borbeni ekipi Črešnjevca za dobro igro in napet zaključek.

Zahala tudi sodnikoma za dobro sojenje. Pohvalil bi tudi njun pravočasni prihod na tekmo in se še enkrat opravičujem za napačno sporočeno uro pričetka tekme (moja napaka).

Upam tudi, da učiteljica 4. razreda, sicer prijazna a glede vejic manj prizanesljiva, ne bo prestroga do tega poročila s tekme. Namig: ime ji je … po mali, zviti in predrzni čebelici iz risanke :))

To še ni zadnje letošnje poročilo s tekme iz Starš a naslednje zaaagotoooovoooo ne bo tako dolgoooo. Samo da ne bom na “vesekaterem” spisku, ki ne pošiljajo pravočasno poročil.

 

Vlado Trifkovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja