Starše Čiro – Adecco Oldstars, 100 – 66

Starše, 09. 02. 2013 – pustna sobota

Starše Čiro : KK Adecco Old Stars  100 : 66 (27:25, 18:15, 21:10, 34:16)

Sodnika: Juhart, Pirtovšek M.

Starše Čiro: Zelenko 5, Kaube 10, Šalamon 5, Manjevič 35, Dover 10, Pjevič 18, Valcer 17,

Adecco Oldstars: Zemljič 14, Šketa, Topolinjak 2, Battisti, Prosenjak 2, Kraševec, Krebelj 8, Plos 8, Kaučič 13, Antonič 4, Grgič 15, Stanisavljevič;

Za  Borut Besedič – Čiro so igrali: Goran Z., Denis, Tine, Tjaž, Andrej, Goran P., Uroš.

Borut Besedič, trener: Pustna sobota nam jo je pošteno zagodla. Kljub temu, da sem prejšnjo tekmo opozarjal fante, naj tekmo ne zamujajo, me je ob prihodu v telovadnico stisnilo: štirje igralci. Na nasprotni strani igrišča cel kup igralcev, vse rdeče…ko Rusov. J Ena od navijačic je rekla, da nas je morala trikrat preštet, da nas je bilo toliko kot nasprotnikov. Zazvoni telefon. Trije ujeti zaradi lažje prometne nesreče. Slabše se skoraj ne bi moglo začeti. Nato od nekod Uroš, ki je spregledal sporočilo o začetku tekme. In nato še dva »ponesrečenca«, ki sta se uspela zorganizirati. Aljaž je ostal tam, čakajoč na Godota…opa, na policiste. Z gosti smo se dogovorili, prav tako s sodnikoma, da lahko zaradi okoliščin za petnajst minut prestavimo tekmo. In tako smo nekako le začeli…nasprotnik v vrhunski organiziranosti, mi pa prinešeni z vseh vetrov, komaj zbrali misli.

Pod vtisom prve tekme, ko smo to ekipo gladko premagali, je bila tekma ves prvi polčas izenačena. Nikakor se nismo mogli odlepiti, če pa smo se že, pa so nas gostje kmalu ujeli. Tako se je polčas končal na rezultatu 45:40.

Odmor nam je koristil. Zbrali smo misli. Fantje so tudi sami ugotovili, da smo prejeli preveč košev v obrambi in da mora biti naš odgovor hitrost, dobra obramba in tesnejše pokrivanje. S takšnim pristopom v tretji četrtini nato nismo imeli več težav, to igro pa smo uspeli ohraniti in še stopnjevati v zadnji četrtini. Z nekaj hitrimi protinapadi se je okrepila samozavest, uspeli smo razbiti njihovo trmarjenje in tekmo smo varno pripeljali do konca.

Nasprotniki so dobro odigrali in preseneča me, da do sedaj niso uspeli nabrati več zmag, ker igrajo dobro. Ne manjka jim niti izkušenj niti mladosti.

Še enkrat se zahvaljujem vodstvu Adecca Old Stars za korektnost in razumevanje, prav tako sodnikoma, zapisničarsko mizo pa itak ne moremo več toliko hvaliti…Dragi navijači, bili ste naš šesti igralec na tekmi.

5 odzivov

 1. Battisti pravi:

  Lepo napisano, razen ..da je koncni rezultat napacen. Gostje smo dosegli 66 tock in ne 55 :)

 2. Čiro pravi:

  Ej, oprrosti. Zgleda, da je prišlo do napake. Saj je drugje napisan pravilen rezultat. Bom posredoval, da popravijo. Hvala

 3. Battisti pravi:

  heheh, ni panike :)

 4. bostjan pravi:

  Moja napaka, se opravičujem! Ne vem zakaj sem imel v glavi 100:55. To je bil sobotni rezultat na Ptuju 😉

 5. Čiro pravi:

  Ok,ok.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja