Starše čez Lenart

KK Ajdas Lenart : KK Čiro Starše 66: 83 (25:16) – (12:19) – (20:25)- (9:23)

Lenart: Jurančič, Karlo 18, Voglar 9, Fras 8, Šijanec 2, Šenekar 21, Klemenšak, Kogler 6, Lovše 2, Dokl, Farkaš.
Starše Čiro: Zelenko 8, Kaube 9, Šalamun 16, Rotman 11, Manjevič 21, Dover 18, Pjevič, Valcl, Fras, Dakovič.

V petek je prišla v goste neugodna ekipa iz Starš, ki je s to zmago po mojem mnenju že uvrščena na F4. Lenart je tokrat poizkušal presenetiti z taktiko smrdljivih dresov, ampak kot se je izkazalo smo si s tem sami pljunili v juho. Na našo žalost se moramo to sezono posloviti od našega prvega centra Grušovnika, ki ima zdravstvene težave in mu ob tem želimo čimprejšnje okrevanje. Manjkal nam je prav tako prvi organizator Šalamun in vedeli smo, da bo težka borba.

Prva četrtina:
Začeli smo ekspresno tako kot znamo, šel je met, kontre, skoki v glavnem v vseh elementih smo prevladovali, ampak Čirotovih to ni impresioniralo. Karlo je tokrat zamenjal prvo in zadnjo četrtino in bil vodja pri kreaciji rezultata 25: 16.

Druga četrtina:

Čirotovi se segrejejo in dajo malo na plin mi pa v stilu eh se vodimo, bomo že nekak, brezglavo nadaljujemo tekmo. V tej četrtini so nas presenetili njihov Šalamun, Rotman in Kaube, ki so zrežirali priključek in zagotovili napeto tekmo vse do konca. Pri Lenartu pa je v tem delu vodil igro Šenekar in šlo mu je zelo dobro. V polčas smo šli z dvema točkama prednosti.

Tretja četrtina:
Rekli smo, dajmo zdaj na gas in jih preletet. Ko smo le začeli razmišljat, da z povprečno 8 let mlajšimi ne moremo igrat hitre igre, je bilo že prepozno. Gostje so počasi povedli, v nas pa se je naselila rahla nervoza, ker nam ne uspeva taktika in počasi se je začelo po lenarško.

Četrta četrtina:
Po Lenarško pomeni, da ko zaostajaš za 4 točke, je edina možnost, da se vrneš v igro s trojkami. Prvih 6 minut zadnje četrtine je bila igra izenačena, Čirotovi v rahli prednosti, ki se je gibala med 4 in 6 točk. Potem pa mislim, da ni bilo napada, ki ga ne bi poizkušali zaključiti z trojko. V zadnjem delu igre je bilo vrženih iz naše strani minimalno 10 trojk in nobena ni šla skozi obroč, kar pa pomeni, da se je žoga lepo odbijala Čirotovim v roke in ti so preko konter naredili razliko v zadnjih dveh minutah. Razlika je rasla, mi pa še vedno po lenarško na trojkah.

Ekipa iz Starš je pokazalo zrelo in potrpežljivo igro in zasluženo zmagala. Igralci so si lepo razdelili točke, rahlo sta prednjačila Dover in Manjevič pri Lenartu pa Karlo in Šenekar.

Torej, mi gremo dalje. Čakajo nas težke tekme in F4 je še daleč.

Lp.

N.S

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja