Spopad titanov pripadel “starim zvezdam”

KK Starše : KK Adecco Oldstars 59:68 (7:13, 18:20, 18:18, 16:17)

Starše: Potisk 28, Pušenjak 2, Lešnik 4, Trifkovič P. 12, Trifkovič V. 2, Besedič 7, Dobnik 4
Adecco: Zemljič 12, Kolac 7, Salinas 6, Šerbinek 4, Grgič 17, Glinik 22

Domači smo že takoj ob prihodu gostujoče ekipe vedeli, da bo tekma izredno težka, saj se je nas zbralo 9, gostov pa je bilo kot “rusov”. Po zapisniku sodeč popolnih 12, vendar se mi zdi, da so gosti imeli še mini kvalifikacije pred tekmo, kdo bo sploh igral. :)

1/4

Na začetku izjemno previden začetek obeh ekip, nobeni nismo posebej izstopali, kar je nakazoval tudi rezultat po 4. minutah igre, 1:4 za goste. Igralci na obeh straneh nismo bili preveč učinkoviti, vendar so gosti imeli vsaj dober skok v napadu in s tem nekaj več možnosti da doseganje točk. In zaradi tega se je prva četrtina končala z rezultatom 7:13 za goste.

2/4

V drugi četrtini podobna zgodba kot v prvi, vendar se je učinkovitost začela izboljševat. Domači smo po par menjavah vendarle vzpostavili neko ravnovesje pod košem, da niso samo gosti imeli odlične statistike skoka. :) V tej četrtini se je tudi pokazalo, katera dva igralca bosta odločala o rezultatu na tekmi, pri domačih Potisk (ki je prišel igrat praktično iz postelje zaradi bolezni) ter Glinik pri gostih. Potisk je v drugi četrtini dosegel 10 točk, vsi ostali domači skupaj 8, vendar se je začel počasi “prebujat” tudi Trifkovič P. Pri gostih je Glinik dosegel točko več, 11, ostala ekipa je prispevala 9, svojo moč pod košem pa je najbolj začel kazati Grgič. In tako je rezultat ob polčasu bil 25:33 za goste iz Maribora.

3/4

V tretji četrtini smo domači poskušali še izboljšat našo igro. Še vedno je domači voz naprej vlekel Potisk z 8. točkami, vendar je dobil že malo večjo pomoč Trifkoviča, ki je prispeval dve trojki. Pri gostih se je Glinik odločil za malo počitka pred koncem, saj je prispeval samo 4 točke, Grgič pa očitno “skopiral” prispevek druge četrtine še v tretjo (6 točk v drugi in enako v tretji). Svoji trojki sta pri gostih dodala tudi Kolac in Salinas. Da smo domači kljub temu vzpostavili ravnotežje je kazal tudi rezultat tretje četrtine, 18:18.

4/4

Lahko rečem da četrtina, kjer je za trenutek zadišalo po možnosti, da bi domači zmagali. Najprej so gosti stisnili na plin, ter držali svojo prednost na nekje 10 točk. Nato padec domače ekipe, kjer je v določenem trenutku bila razlika že okrog +16 za goste. Potem smo domači na krilih Potiska in Besediča in padcu igre gostov najprej uspeli znižati rezultat na +10 za goste, nato pa je prišel še trenutek, ko je zadišalo po morebitnem obratu domačih. Besedič in Potisk sta še naprej zadevala in uspela zmanjšati rezultat na +4 za goste cca. 3 minute do konca. Domači smo nato mogoče malo preveč na silo želeli izvest obrat, saj se je vse ustavilo. Praktično se je pohod ustavil, pa tudi gostje so se prebudili ob naši grožnji. Vmes sta sledili še dve tehnični Kolaca, ki se ni sprijaznil s sodniškimi odločitvami. Gostje so vzdržali, še povečali prednost potem nazaj na +10 in jo držali na tej razliki do končnih +9 in 59:68. Najboljša strelca sta na koncu bila, ja uganili ste, pri domačih Potisk z 28. točkami ter pri gostih Glinik z 22.

Lahko bi rekli, da je tekma imela vse elemente za dobro košarko. Dobro igro, borbenost na obeh straneh, napetost, nekaj petelinjenja na obeh straneh, nekaj napak sodnikov na obeh straneh,… Praktično popoln komplet v eni tekmi. Domači športno čestitamo gostom za zmago!

WaterShek

4 odzivov

 1. TV pravi:

  Manjša pripomba … lahko bi spoštovali ostale igralce, ki niso dosegli točk ter jih omenili v postavi oz. zapisniku.

 2. Luka Vodušek pravi:

  Se opravičujem. Moje prvo poročilo, drugače pa sam tudi nisem bil med strelci in se ne sekiram pretirano da se nisem omenil. Uradna kopija zapisnika je tudi bila poslana. Tam sta tudi sodnika omenjena…
  Gledalcev? 3je…

 3. glinik pravi:

  Škoda, da se na tej tekmi ni pisala statistika :(
  Lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja