Smo pretekli teden že videli polfinalna dvoboja?

Pravih presenečenj pretekli krog ni prinesel. V dveh tekmah 1.lige so se med sabo pomerili štiri ekipe, ki bodo kot kaže trenutno, glavni kandidati za zaključni turnir. Še več, če bi se sezona končala sedaj bi polfinalni obračuni prinesli pare, kot smo jih videli pretekli teden. Adecco je bil za 15 točk boljši od MCA PRO Rams, Čiro Starše pa na gostovanju v Lenartu, na koncu za visokih 17 točk.

Veseli Oblački so z zmago nad Račami stopili iz vroče cone začelja tabele. Tam bosta kot kaže ostali ekipi Rač in Ptuja.

V tem tednu je na sporedu nekaj neposrednih dvobojev. V Lenartu gostuje ekipa Adecca. Bo v tretjo Ajdas Lenartu le uspelo presenetit favorite? Veseli Oblački gostujejo v Staršah, pri Čirotovih. Morda najpomembnejša tekma 1. lige, bo tista med MCA PRO Rams in ekipo Kidričevega. Prvo tekmo teh dveh nasprotnikov je presenetljivo dobilo Kidričevo. Morebitni ponovni uspeh bi jih resno postavil ob bok Mariborčanom, ki trenutno še (zanesljivo) držijo 4. mesto. Ptuj in Rače bosta v medsebojnem dvoboju odločala komu bo najbrž do konca sezone pripadalo nehvaležno zadnje mesto na lestvici.

V 2. ligi se bo v naslednjih dveh tednih zgodilo še marsikaj zanimivega. Severno skupino je dodobra premešala ekipa Oldstarsov, ki je v vse boljši formi. Tokrat je padla vodila ekipa skupine Paloma. Katere tri ekipe in koliko točk bodo nesle v skupino za prvaka 2.lige bo najbrž odločeno šele zadnji teden.

Bolj jasna je situacija v južni skupini. Pragersko je še drugič v sezoni premagalo Cirkovce, pričakovano zmago pa je na gostovanju pri Črešnjevcu odnesla Rogaška. Pravi derbi bo prihodnji teden, ko bo pri neporaženi Rogaški gostovalo Pragersko. Tekma med Ptujsko Goro in ekipo Črešnjevca bo tudi neposredni dvoboj, a le za 4. in 5. mesto v skupini.

Tekme 9. kola

LigaKoloDvoranaDatumUraEkipa 1RezultatEkipa 2
19Gim. Ptujprestavljeno19:45KK Ptuj:KK Rače
2B9OŠ Rogaška Slatinaprestavljeno *sneg*20:30Rogaška Slatina:KK Pragersko
2A9OŠ Juršinciprestavljeno20:45Bar Kaučič:KK Starše
19OŠ Lenart6.2.201518:00KK Lenart:KK Adecco MB
2B9OŠ Ptujska Gora6.2.201519:30ŠD Ptujska Gora:KK Črešnjevec
19OŠ Starše6.2.201520:20KK Starše Čiro:Veseli oblački
19Draš MB6.2.201521:20MCA PRO Rams:ŠD Kidričevo

Z novim mesecem se začenja tudi nova priložnost v igri PEAKtip. Začnite čimprej, da vam izkušeni napovedovalci ne pobegnejo. V januarju je nagrado najboljšega odnesel »veteran« s 62 točkami, sledita mu waiwer in “srna s 58.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja