Sladko maščevanje na krilih lanskega MVPja

Fram; 19. februar 2013,gledalcev: 4 + Oli + brisalka parketa

KK Rače :  KK AdeccoOldStars 73 : 92 (32 :48)  ( 18:18, 14:30; 24:18, 17:26 )

KK Rače:( trenerFelbar ) Štumberger 6, Jarc 2, Sagadin 2, Meglič M. 9, Meglič B. 26, Repec9, Polšak 4, Bauman 15, Majal, Fingušt

KK AdeccoOldStars:( trener Vračko ) Zemljič 16, Battisti, Krašovec,Šerbinek 4, Kolac 21, Vrečko 27, Bunta 4, Glinik 16, Antonič, Topolinjek 4

Sodnika:Pirtovšek Nino, Krajnc Domen

Derbi?! S porazom za -19 na domačem igrišču bi temu težko rekli derbi… A le tisti, ki ne poznajo naših dvobojev. Je že res, da je bila razlika ( vsaj po našem mnenju ) previsoka, a čar naših srečanj ostaja že vse od vstopa adeccovcev v Parkl . Gostje so na prvi letošnji tekmi pred 2 mesecema podobno vodili že tudi za 12-13, mogoče še več, a smo takrat presenetili s cono, ki jim je povzročila dovolj preglavic, da so morali priznati našo premoč. Zakaj tokrat domač trener ni niti poskusil s consko obrambo, mi še do sedaj ni uspelo zvedeti. Toda to gotovo ni edini razlog za sinočnji poraz v Framu. Največji »krivec« je gotovo domača preslaba obramba, pa znova odličen Vrečko, z izdatno pomočjo Kolaca ( 4 trojke ), Glinika in dirigenta Zemljiča. Pa slabša predstava Repca, kot smo jih bili do sedaj vajeni. Niti vrnitev »izgubljenega sina« Baumana nam tokrat ni pomagala.

Prav od predstavitve  nove/stare okrepitve na domačem parketu smo si veliko obetali. Battistijevi pa so nam to nič kaj gentlemansko preprečili.

Pa gremo lepo po vrsti. Ko sem se v stilu HerrFlicka pojavil na prizorišču, me je razveselil pogled na domačo postavo. In zaskrbel pogled na barvno neusklajen odtenek dresa pri nasprotnikih. Videl sem ga že na prejšnjih Olijevih posnetkih, lani pa je v Parklu dosegel vse, kar se doseči da. A daleč od tega, da imamo rešpekt samo do njega – tudi ostali oldiči igrajo zelo dobro košarko.

Pričeli smo s trojkami. Mičo je za 3:3 odgovoril Kolacu in oboji smo verjetno pričakovali odprto tekmo z mnogo košev… kar pa so upravičili le gostje ( le 4 igralci pri gostih so dosegli kar 82 točk). Vrečko je bil dobro ustavljen, kar pa ob njegovi fizični pojavi in košarkarskem znanju predstavlja ogromno porabljenih moči. Pri domačih je vse kazalo na dobro igro bratov Meglič in Repca, medtem, ko se Bauman razumljivo še nekoliko vživlja nazaj v svojo domačo sredino. Pri gostih pa je Glinik, kot da ne bi poznali njegove igre, z lahkoto preigraval ohlapno obrambo in v tem delu dosegel kar 11 svojih točk. Izenačena igra se je kazala tudi v izenačenem izidu po 1. četrtini.

V drugi pa je Vrečko pokazal svoje kvalitete ( dosegel 16 od 27 pik, ustavil Repeca, dobival skok … ). No, vsa čast Boškotu, ki mu je edini pariral s požrtvovalno igro in s po 2 zadetkoma za vsako vrsto poentiranja (12 od 26 pik). Če vemo, da mu je v tej četrtini edino Repa pomagal z enim košem iz igre, je to še bolj impresivno. Adeccovci so pobegnili za 16 in problem je bil več kot očiten.

Sledilo je sizifovo lovljenje izenačenja  skozi celi 2. polčas. Boljša obramba in predvsem % zadetih metov iz igre ( ter Boškovih prostih ) je vlila nekaj upanja, ko smo se približali na -4. A spet popustili in dovoljevali preveč neoviranih metov ( ki so jih Zemljič in druščina uspešno izkoriščali ).

Kar smo v 3. četrtini uspeli nadoknaditi, pa smo še »uspešneje« zapravili v zadnjem delu igre. Ta nemoč je prinesla še nekaj dodatne nervoze ( posledica tudi Mičotova TN ob preglasnem ugovarjanju in opozarjanju na napačno Vrečkovo izvajanje izza koša (prestop) – kar je sodnik sicer opazil, a je vseeno oceni, da se igralec preveč meša v sodniško nedotakljivost ( a daleč od tega, da bi dosegli raven štajerskega ljubljančana, ki si verjetno ne tišči samo svinčnikov v nos ).

Ker me pričetek akcije v Ljudskem vrt že kar krepko priganja, bom s čestitkami na dobri igri Adecca tudi zaključil ( pa kdo sploh rad bere litanije ). Za nas nepričakovan poraz je bil za omizjem domačega lokala hitro pozabljen (se mi zdi, da smo z zmagovalci zasedli vse mize ), misli pa so nehote uhajale k težkima prihajajočima tekmama … mogoče je to krivo za visok zapitek 😉 . Vseeno veseli obisk v Lenartu, sploh ob spodbujajočih besedah šefa None glede 3. polčasa.

Forza viola !!!

PS: Morda pa je k milejši domači obrambi doprinesla sicer lepa gesta gostov pred pričetkom srečanja, ko so domačinom v slogu kakšnih tekem s TV ekrana, ob začetnem stisku rok, izročili tudi njihove klubske zastavice ( Battisti je pač stari marketinški maček :)  ).

PPS: Ne dvomim, da bo pri komentarjih kakšno zanimivost dodal še Damjan ali kak drug »oldič«.

Ja ja, sem rekel, da ne bom predolg, samo…, če je vedno tol’ko tega….

pripravil: dLOOKman

Foto: O. Kolenič

5 odzivov

 1. veteran pravi:

  Pre7ik, razočarali ste me.

 2. Battisti pravi:

  Zelo dobro poročilo. Morda še kaj dodam., kar se je meni samemu zdelo zanimivo. Dvorana v Framu je bila tud nasa dvorana v zacetkih in ob vstopu v ligo. In te emocije so nas nekako prevzele ob vstopu v garderobo. Nekaj v stilu” ja, to je ta garderoba” :) Na zacetku šok. Opazili smo vrunski prpomoček za brisanje parketa, tako imenovane “škarje”. Ja nič..Bo treba nabavit :). Sam potek tekme pa je itak opisan. Morda detajl iz konca prvega polčasa, ki je pa malce spominjal na sam zaključek zadnjega F4 v MB. Akter je bil enak in v zadnjih stotinkah polčasa je z nebeškim skokom na visoko podajo iz outa Žan dosegel dve točki. Ded je bil pač ta dan v formi. Sicer pa se redko zgodi, da kdaj ni :). Le prit more :) Tekma je bila zelo gledljiva in je lahko zal ljudem, da s tega niso ogledali. Predvsem dvoboj pod košema med Repcom in Vreckom je bil zanimiv in upam si trditi, da v tej ligi z izjemo nekaj prvoligašev, takšnega zagotovo ni. Kaj bi šele bilo, če bi ta dva igrala v isti ekipi?! Večkrat sem že ponovil, da smo Old stars ekipa, ki lahko vsakemu parira. Le dan moramo pravi ujet. Naši derbiji so zakon. Vse od epskega finala 2011 pa do zadnje tekme na Gimnaziji v prvem delu, do tiste cone “ala Rače” in Repecove trojke iz parkinga. Tokrat smo se prej pripravili na to cono in jo čakali vso tekmo, da vidimo zdaj…pa nič. Škoda. Mislim pa, da smo tokrat imeli malo več odgovorov prpravljenih, pa nas Felbar ni uslišal :) Po tekmi smo pa res, zasedli vse mize in nardili “analizo”. Prepričan sem, da bo letos F4 v Račah nekaj res vrhunskega in se veselim nadaljnjih derbijev.

  • dLOOKman pravi:

   Sem nalašč kaj izpustil, da še tebi ponudim zadovoljstvo poročanja o lepih potezah ;).
   Res je lepo videti borbo “težkokategornikov” pod košem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja