Sladka kot med

KK Adecco Oldstars – KK Paloma Sladki Vrh 69:59 (21:19, 18:15, 14:11, 16:14)

KK Adecco Oldstars: Kolac, Šerbinek 9, Zemljič 8, Grgić 10, Battisti (kap.), Kraševec, Prosenjak 6, Koprivnik 15, Antonić, Glinik 21; Trener: Vračko
KK Paloma Sladki Vrh: Kikl 19, Dolšak 2, Cehnar (kap.) 11, Nerat 10, Vernik M. 6, Knežević 9, Mezgec 2; Trener: Vernik

II.gimnazija Maribor, 31.01.2015, 18.00h
Sodnika: Zdravkovič, Seneković
Gledalcev cca 70 (rekord v tej sezoni!!!)

Zmaga namreč 😉 !

Ja, zadnji januarski večer je postregel z dvojnim košarkarskim programom na II.gimnaziji, ki smo ga začeli ”starozvezdniki”. Za nas, domačine, je to bila zelo, zelo pomembna tekma, saj bi ob morebitnem porazu in neugodnem razpletu drugih tekem že izgubili možnosti za uvrstitev med prve tri, ki zagotavlja napredovanje in ”križanje” s tremi najboljšimi iz druge skupine. Resnosti tekme smo se torej zavedali, v dobro pa nam ni štelo, da igramo proti vodilni ekipi naše skupine in da nam manjkajo trije-štirje igralci, med katerimi eden najboljših strelcev. Tudi na strani napsrotnika iz Sladkega vrha je ekipa bila nekoliko razredčena, vendar tako pač je v teh naših ligah, ”redki so petki” ko smo kompletni ;)!

Zato pa je bila tribuna na ”drugi” precej popolnjena, tudi balkonska galerija in med seboj smo se spogledovali kaj se je te zgodilo, da imamo toliko publike!? Vsekakor spodbudno, pa čeprav se je pozneje izkazalo, da nismo mi bili glavni razlog takšne gneče na tribunah. Pa vendarle paše… -;)!

Obojni smo začeli v nekakšnem ”laganem” ritmu, z dosti košev in rahlo obrambo, čemu je priča tudi rezultat ob koncu 1.četrtine. Plan domačih je bil, da se igra kar se da pod koš in tako izkoristi prednost na centrski/h pozicijah. Ta načrt v prvem delu igre ni preveč uspeval, zato pa je Andrej Glinik nadaljeval svojo dobro strelsko formo iz prejšnjih tekem, zelo pozitivno in presentljivo učinkovito pa je nastopil Miha Prosenjak, ki je tokrat poleg svojih obrambnih in skakalnih učinkov statistiko obogatil tudi s 6 točkami, brez zgrešenega meta. Pri gosteh sta ravnotežo držala predvsem Martin Kikl kapetan Cehnar.

Drugi del srečanja se je nadaljeval v podobnem ritmu, nekoliko trše v obrambi in tokrat z malce bolj uspešno igro pod košem, predvsem domačega centra Marka Koprivnika, ki je zagospodaril pod obema obročema in odigral svojo najboljšo tekmo v tej sezoni. Za goste ne majhno presenečenje je bila tudi taktična odločitev domačega stratega Maria Vračka, ki je postavil consko obrambo, le ta pa je povzročila nekaj zmede v gostojočih vrstah ter nekaj hitrih protinapadov domačih in na odmor se je šlo s prednostjo +5 za domače!

Odmor med polčasoma pa vrhunski! Dobili smo namreč celih 10 in nekaj minut za (več kot dobrodošel) počitek ter hkrati predstavo deklet več starostnih skupin iz plesne skupine Tigrice, ki so popestrile in poživele celotno dogajanje! Hvala punce, super ste!

Tretja četrtina se je nadaljevala po notah domačih; cona je delovala, pod košem je pri domačih izstopal Marko Grgić, goste pa je v igri držal Nejc Nerat. Domači so, ob specialni obrambi, popolnoma ustavili Kneževića in največja prednost domačih v tem delu igre se je povzpela na 16, mi pa seveda ne bi bili srečni, če ne bi naredili par neumnosti, kar so gosti z veseljem izkoristili, in pred zadnjim delom srečanja na kratek počitek šli s prednostjo le 8 točk.

To pa vseeno ni zamajalo odločnost oldstarsov, da zmaga mora ostati doma; motor domačih, play Sašo Zemljič, je še naprej zanesljivo krmaril napade, cona gostiteljev je še naprej (v glavnem ;)) funkcionirala in zopet obrodila nekaj konter za realizacijo Primoža Šerbineka in zmaga domačih ni prihajala pod vprašaj. V zadnjem time-outu zopet taktično brilijantna poteza trenerja Vračka, ki je presenetljivo spremenil obrambo na ”moža”, kar je znova zmedlo goste in jim ”ubilo” še zadnje upanje na morebiten preobrat.

Sodnika solidno vendar ob neenotnem kriteriju skozi tekmo – na začetku so piskali vsak dotik, proti koncu pa niti ”rokometne” favle ne več (ta komentar naj bo sprejet le kot dobronamerna kritika).

Končni rezultat pravzaprav odraža realno stanje na igrišču; domači odločeni, da zmagamo, gosti pa so ves čas iskali priložnost in se niso pustili zlahka. Za nas, starozvezdnike, je ta zmaga vsekakor sladka kot med, saj z njo ostajamo realno v igri za napredovanje in z zmago v zadnji domači tekmi to zagotovo tudi potrdimo, gostje pa so itak prvi v skupini. Konec dober – vse dobro, še posebej ob zelenih in rdečih 6-packih v garderobah takoj po tekmi ;)!

Skratka, prvi del klubskega večera smo začeli z zmago, v podobnem slogu so nadaljevali naši prvoligaški kolegi in zadnja januarska noč je bila mrzla, vendar res Sladka, kot med…v več pomenih ;)!

https://www.youtube.com/watch?v=H_LLgWtRMKY

Lep športen pozdrav,
MArio

 FOTOGALERIJA (O.Kolenič)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja