Slaba tretja četrtina botrovala porazu

KK Pragersko : MCA PRO 73:83 (20:20, 17:21, 9:27, 27:15)

KK Pragersko: Kozar 28, Šalamun 15, Jeršič 6, Žunko 4, Borkovič 10, Godec 3, Mohorko 7.
MCA PRO: Karlo 10, Bruči 32, Kneževič 2, Baltič 13, Tadina 2, Toplak, Novak, Pihlar 14, Šabotič 9, Kozar 1, Kočevar.

Malo številni gledalci, ki so prišli na derbi 8. kola so že pred začetkom srečanja podvomili v ime derbi. Za ta dvom je bil dovolj pogled na parket, kjer se je na domači strani ogrevalo le 6 igralcev, medtem ko je bila nasprotna stran zapolnjena do zadnjega mesta.
Vodstvo domače ekipe se je odločilo, da Žunko zamenja svoje tradicionalno mesto za zapisnikarsko mizo s parketom, tako da se je število igralcev zvišalo na 7.
Sam začetek tekme je pripadel gostom, ki so hitro povedli 9:2. Pragerčani so preko Kozarja in Šalamuna ujeli priključek, tako da se je ta del končal z remijem (20:20).
V drugi četrtini se je enakovreden boj nadaljeval. Bruči je domačinom povzročal ogromne težave, saj je zadeval pod košem kakor tudi izza črte 6,75 (do polčasa je zbral 18 točk). Vendar so domači igralci na te težave odgovorjali z dobro igro v napadu in držali goste na minimalnem vodstvu.
Potem pa je sledila že tradicionalno slaba tretja četrtina Pragerčanov, ki je bila tokrat še slabša kot po navadi.
V tem delu so gostje uprizorili pravi stampedo in dobesedno poteptali domačine (9:27). Bruči je svojim 18 točkam, v tem delu dodal še 12 točk in gostje so povedli za 22 pik. Ko je že zgledalo, da bodo Pragerčani doživeli enega najvišjih porazov v svoji dvorani so le ponovno strnili svoje vrste in s požrtvovalno igro v zadnjem delu prepolovili zaostanek.
Pri domačih se je pokazalo, da je izostanek Ravniharja velika težava in samo upajo lahko, da poškodba ni prehuda in da se bo čim hitreje vrnil na parket. Svoje je dodala še odsotnost Leskovarja in Preloga.
Gostje pa so demantirali govorice prejšnjih ekip in dokazali da prave, dobre ekipe zmagujejo tudi na terenu, ki “ni po pravilih”!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja