Skoraj najkrajše možno poročilo

ŠD KIDRIČEVO 72:88 KK ADECCO MARIBOR (18:14; 16:26; 18:25 ; 20:23)

Kidričevo, 17.03.2014; Gledalcev: 6.
Sodnika: Kereži, Močnik.

ŠD KIDRIČEVO: Turk S. 2, Vujinović D., Bek M. 9, Mesarič A. 31, Školnik J. 27, Drevenšek U. 3. Trener: Jordan L.
KK ADECCO MARIBOR: Horvat J. 20, Dobrin L. 9, Mirt G. 12, MIklavčič M. 4, Stojković R. 8, Vedlin T., Petrovič A. 6, Želj M. 14, Ternjak J. 2, Demir E. 12. Trener: Čuješ M.

Najraje bi napisal najkrajše možno poročilo in ga poslal v objavo.

Pa seveda ne bom.

Zato bom za začetek pristopil čisto holistično k temu pisanju: Če samo pomislim, da bi mi nekdo na začetku sezone rekel, da bomo izpadli iz prve lige, bi mu preprosto odgovoril z: Ne se šalit.

Tekma:

Zelo konkreten začetek za ŠDK-jevce s pas igro v napadu. Brez nepotrebnega vodenja žoge proti sicer še ne povsem predramljeni ekipi gostov. Najmanj tri ali štiri podaje v začetku napada so skoraj vsako akcijo privedle do izredno lahkih in na oko simpatičnih zaključkov. Vse točke v prvi četrtini smo realizirali znotraj rakete ali vsaj v bližini tega prostora. In ravno skozi igro Adecca v tej prvi četrtini, ki smo jo nekako elegantno dobili, je košarka ponovno dokazala, da je potrebno pri tej igri računat na absolutno vse, če hočeš na koncu zmagat. Počasi stopnjujoča energična igra gostov nam ni delala problemov. Pod koši; višinski razliki navkljub, nismo imeli problemov. S kakšnimi kontra napadi ali izgubljenimi in ukradenimi žogami, nismo imeli problemov.

Ampak Želj je dvakrat vrgel za tri in s takšno lahkoto zadel oba meta, da je “zacopral” celotno tekmo.

V drugi četrtini je popolnoma razcvetela kategorija, ki je prevagala tekmo v prid Adecca. Pet zadetih trojk iz skoraj enakega števila poskusov. Zadnja uspešna plus prosti met (Mirt) le sekundo in pol pred koncem polčasa, je ustvarila razliko šestih točk za goste pred glavnim odmorom.

Kljub temu, da smo popustili v igri z večkratnimi podajami v napadu in začeli preveč zadrževat žogo, ni bilo težavno “sledit” gostujoči ekipi. Vendar: Za vse kar smo dobrega ustvarili v napadu, smo dobili nazaj zadeto trojko, ter za to seveda porabili več energije. Ni potrebno razlagat, da ima ekipa Adecca za ustvarjanje prostega mesta pri metu, naštudiranih kar nekaj varijant z najmanj dvema močno postavljenima blokoma. Ponovno pet zadetih trojk ob zelo dobrem odstotku meta. Pravzaprav se mi zdi, da so imeli najmanj sedemdeset ali celo več odstotno uspešnost pri metu za tri. Kadarkoli so vrgli trojko, ni bilo več potrebno skočit v obrambi. Do konca tretje četrtine je ekipa Adecca zadela dvanajst trojk s strani petih igralcev. Do konca tekme: Šest igralcev doseže petnajst trojk.

Razpon razpoloženih igralcev pri gostih in deficit v številu igralcev iz naše strani (šest plus Lenart kot trener v dresu in v nizkem štartu), določa potek dogodkov v zadnji četrtini. ŠDK-jevci iz opisanega razloga, poskušamo s kombiniranjem (že v tretji četrtini) obrambe –  na določen čas cona in nato posamično. V tej zadnji periodi vzdržujemo egal. Vendar nikakor več ne moremo nadoknaditi pridobljeno rezutatsko prednost gostov iz prejšnjih dveh četrtin.

Dobra tekma. Čestitke ekipi iz Maribora.

To ni sezona ŠDK-ja “za pozabit”. To je sezona ŠDK “za zapomnit si”.

Med tistim najboljšim kar se nam je zgodilo letos in med tistim najslabšim kar se nam je dogajalo v tej sezoni, imamo te tekme. Tekme pri katerih smo bili sami “svoje sreče krojač-i”.

Pozdrav vsem PARKL-ovcem.

Živeli!!!!

alpi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja