Še druga zaporedna zmaga tiskarjev

»ŠE DRUGA ZAPOREDNA DOMAČA ZMAGA TISKARJEV«

TED ŠD CIRKOVCE : BAR KAVČIČ 76 : 53 (15:13, 16:11, 28:16, 17:13)

TED ŠD CIRKOVCE: Dobrajc, Vidovič 8, Drevenšek 21, Majal 16, Rojko 2, Holc 29, Ladič
trener: Frangež
BAR KAVČIČ: Klemenčič 3, Vojsk 6, Čoh Leo 4, Jakomin 3, Vodušek 19, Mahorič 6, Bien 12, Čoh
trener: /

Še druga tekma domače ekipe ŠD Cirkovce v domači dvorani z novim parketom in še druga zmaga. Sicer pa je bila to tekma, ki jo je domači trener pričakoval kar z veliko mero strahu, saj je bila vloga favorita na strani tiskarjev. To se je potrdilo v 1. četrtini, ki so jo domači odprli nervozno, z veliko napakami, zgrešenimi meti in slabim vračanjem v obrambo. Tako je moral trener tiskarjev že zelo hitro poseči po minuti odmora in prvih menjavah. Na srečo domačih se je prvi razigral Drevenšek in v tem delu igre dosegel 12 točk in praktično sam vzdrževal priključek z gostujočo ekipo. Prva četrtina se je končala z rezultatom 15:13.

V nadaljevanju tekme so se domači predvsem v obrambi držali taktičnih zamisli trenerja in pri gostih iz igre onemogočali najboljše igralce, predvsem s podvajanji in prevzemanjem na Bienu in Vodušeku, popolnoma pa onemogočili prodornega playa Mahoriča. Rezultat po prvem polčasu 31:24 za ekipo ŠD Cirkovce.

V tretji četrtini pa je na sceno že drugo tekmo zapored stopil najboljši domači igralec (tudi all stars lige Parkl) Sebastjan Holc. Gostje niso našli načina, da bi ga ustavili, pri tem pa nad njim naredili tudi veliko število osebnih napak, kar je Holc znal rutinirano izkoriščati. V tem delu tekme je nasul kar 18 točk, tiskarji pa naredili odločilno razliko. Rezultat po 3. četrtini 59:40 in zmagovalec je bil praktično odločen.

Domači so čakali samo še, da se prebudi do zadnje četrtine nekam zaspani Majal. Po nekaj kazenskih minutah na klopi se je prebudil tudi on, zadel celo met za 3 točke, začel prevladovati v skoku in s hrbtno igro dosegal lahke koše. Razlika je narasla že na +25, s čimer so se tiskarji zadovoljili, ter na koncu dopustili ekipi iz Juršincev nekaj lahkih protinapadov. Na koncu zaslužena zmaga domačih z razliko +23.

Domače sedaj čakajo mini priprave na zaključni turnir pokala Parkl, ki ga bodo tudi gostili in poizkušali poskrbeti še za kako presenečenje.

Športni pozdrav iz Cirkovc!

MF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja