ŠDK – Adecco 104 – 61

Tekma 9. kola – 1. liga;

Kidričevo, 3.2.2012; Sodnika: Močnik, Grošelj

 ŠD Kidričevo – Adecco 104 : 61 (22:25, 15:17, 33:7, 34:12)

ŠDK: Vogrinc , Turk 16, Petek 6, Hojnik 4 , Kačarevič 22, Bek 26, Vujinovič 13, Luthar 8, Kovačič 5, Sevšek 4;

Adecco: Zemljič 5, Stavbar 3, Topolinjak, Battisti, Krašovec, Bordelius 8, Glinik 17, Vedlin 7, Kolac 5, Kavčič 16 ;

V 9. krogu PARKL lige tokrat derbi iz sredine lestvice, ki pa bo na koncu verjetno veljal za enega izmed odločilnih za mesta na FINAL 4 !

Sam začetek je pripadel gostom , ki so večina košev dosegli iz rakete , izsilili številne osebne napake , roka pa je ostala mirna izza črte prostih metov. Zdelo se je že, da se bo Kidričanom ponovila obupna obrambna predstava iz prejšnjega kroga . Do prve četrtine smo le nekako omili rezultat in v dosegljivi razliki končali tudi prvi polčas z – 5 točkami, čeprav je razlika vmes znašala 12 točk !

Po tem pa se je zgodila . »Šumarska cona« namreč ! Domači smo agresivno pristopili k tekmecu, ovirali nasprotnika pri vsaki podaji , poskrbeli da žoga ni prišla pod koš, kjer so pred tem gostje prednjačili. Popuščanja si več nismo privoščili in vse se nam je obrestovalo. Prav nerealno je bilo pričakovati, da bomo zdržali vse do konca, pa vendarle !

Igralci Adecca , se več niso pobrali, v napadu niso našli poti do koša, zmanjkovalo jim je idej, popuščala jim je zbranost . Napram vsega smo domačini zadevali iz vseh možnih položajev , Bek in Kačarevič sta rešetala mrežico iz razdalje , svoje je pod košem naredil še Vujinovič, ko smo se s skoki ter asistencami pridružili še ostali smo vsi verjeli, da je dosežen velik skupinski uspeh , prava timska zmaga . Samo v drugem polčasu smo dosegli 67 točk, prejeli pa vsega 19 !

S klopi že dolgo ni bilo slišati tolikšne spodbude , pohvaliti pa je treba tudi lepo zapolnjene tribune domačih navijačev !

Gostom tokrat v drugem polčasu res nič ni šlo po načrtih , tako jim lahko športno zaželimo vse najboljše na naslednjih tekmah . Veljajo za izkušeno ekipo, izkušnje bo pa v prihodnje potrebno vnovčiti !

Lepa popotnica ŠDKa za nove izzive, ki jih bo do konca sezone še kar nekaj , do Final 4 pa se še lahko marsikaj zgodi !

Gregor S.

[youtube id=”-iijap85L1Q” width=”600″ height=”350″]

* – del 1. in 2. četrtina tekme ŠDK – Adecco.

 

6 odzivov

 1. bostjan pravi:

  Nekaj več kot 4 minute pred koncem 2. četrtine je bilo bilo 26:40. Kar je bila tudi najvišja razlika Adecca na tej tekmi. V tistem trenutku smo neutralni gledalci že mislili, da Kidričevo enostavno nima municije, da bi to tekmo dobil. Nadaljevanje je potekalo povsem drugače. Odločna obramba domačih, ki so se skozi le to vrnili v igro in dotolkli tekmeca. Srce je bilo na strani domačih, gostje so kmalu po prvem zaostanku povsem izgubili voljo, vsaj tako je bilo videti s tribune. Včasih je potrebno grizti najbolj takrat, ko ti ne gre.

  Nekaj tekme je posnete, video pride, ko se uploada. Naredil prevelik paketek, ki bo zdaj rabil en čas, da se pojavi na youtubu.

 2. glinik pravi:

  Upam, da imaš prvih 15 min samo posnetih :)

 3. LiMuBai pravi:

  Tako za šalo govorila z Boštjanom, da je začela razlika kopneti ravno, ko je vstopil v igro Battisti. To seveda ne pomeni, da je on kriv za to, ampak naključje je tako hotelo, da so tax začeli gostje padati v igri, domačini pa so dali v šesto! =)
  Brez zamere Battisti 😉
  Drugače pa Sevšek – bili so trije nedomači navijači. Iz drugih občin 😀 ;=)

 4. Grega pravi:

  Heh ja že že, samo baje so bli neopredeljeni :) .. kakšni so pol to navijači :) ? Oni so definirani kot gledalci :) .. malo za šalo

 5. Battisti pravi:

  Zgleda pa, da se bo o tej tekmi se veliko govorilo, predvsem za naso mizo. Ogledal sem si posnetek, to ja ni za gledat :). Katatrofa. Se 1x cestitke v Kidricevo.

 6. LiMuBai pravi:

  @Battisti – samo Nuttelo ne dat na mizo 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja