ŠD Ptujska Gora – KK Rače, 56 – 47

Majšperk, 21.12.2012;  Sodnika: Juhart, Ledinek;

ŠD Ptujska Gora – KK Rače, 56 : 47 (16:5, 10:11, 21:16, 9:15)

ŠD Ptujska Gora: Vinkler B., Pompe, Mlakar 4, Vedlin 6, Avguštin P. 18, Skerbiš 12, Avguštin R. 9, Pšajd 7;

KK Rače: Hameršak 13, Lukman 3, Gradišnik 11, Meglič B. 2, Fingušt 5, Štumberger 10, Begič, Jarc 3;

Kaj napisati v poročilo, ki sem ga želel napisati že včeraj, a je zaradi kvalitetnega druženja po tekmi v petek, sobota bila rezervirana za glavobol. Mislim, da smo že s tem dosegli svoja pričakovanja v letošnjem Parklu, to je bilo predvsem druženje ekipe, ter seveda kakšna zmaga po poti. V petek smo zastavljeni cilj ponovno dosegli oz. glede na moj glavobol včeraj celo presegli.

Naj še napišem nekaj o sami tekmi. Domačini smo hitro prevzeli pobudo, tekmo začeli z 6:0 ter prvo četrtino končali z 16:5. Vodstva v celotni tekmi nismo niti enkrat izgubili. Gostom iz Rač je domača conska obramba delala veliko težav od samega začetka pa vse do konca tekme. Met jim enostavno ni stekel, svetla izjema v njihovi ekipi je bil le Gradišnik, ki je zadel tri trojke. Pri domačinih velja izpostaviti Avguštin Petra, ki je prikazal tekmo sezone, zadeval je mete iz polrazdalje, odlično vodil ekipo in pobral tudi 4 ali 5 skokov v napadu, kljub temu, da je bil eden najmanjših na igrišču. Omeniti še velja nekaj hude krvi, ki smo je imeli tako domači kot gostje z sodniki, rezultat katere je bila tudi tehnična napaka gostujočega kapetana Megliča. Sam menim, da sodnika nista vplivala na rezultat, saj smo domačini »varno« vodili skozi vso tekmo, je pa res, da takšni dogodki naredijo tekmo malo bolj »šarfno« kar pa ni nujno slaba stvar, saj smo vseeno prišli igrati in tekmovati v to ligo.

Po tekmi smo oboji skupaj spili pivo, domačini pa smo se preselili še naprej, kjer smo zmago zaključili šele v sobotnem jutru.

Rad bi se zahvalil tudi domačim navijačem, ki nas spremljajo na vseh domačih tekmah, ter tudi nekaterih gostujočih, ni jih ogromno so po naši in jih imamo zelo radi. Mogoče pa bi lahko sestavili prvo navijaško skupino v PARKLu?

S tem zaključujem poročilo. Gostom iz Rač želim veliko sreče v prihodnje.

JH

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja