ŠD Ptujska Gora do prve zmage!

ŠD PTUJSKA GORA:ŠD CIRKOVCE 70:68 (15:20;19:17;21:18;15:13)

ŠD PTUJSKA GORA: FRANGEŽ S. 11; KOREZ T.; ZUPANIČ J.; ČELAN M. 5; AVGUŠTIN P. 1; AVGŠTIN R. 5; RAKOVEC T. 9; KAMENŠEK D. 6; PŠAJD B. 2; SKERBIŠ P.; GALUN A. 10; SLEDIČ Ž. 21
ŠD CIRKOVCE: KOREZ M.; VIDOVIČ V. 8; DREVENŠEK G. 25; MAJAL F. 4; ROJKO B. 10; HOLC S. 21; LADIČ P.

No, pa smo dočakali tudi mi prvo zmago ;). Že pred tekmo, ko sem prišel v slačilnico in kasneje na parket je bilo nekaj drugače. Razen tega, da je bilo Cirkovčanov le 7 je bilo pri domači ekipi moč čutiti nekakšno pozitivno vzdušje. In mislim, da nam je prav to vzdušje pomagalo do zmage.

Tekmo je z izjemno trico odprl Simon Frangež in napovedal vojno Cirkovčanom. Rojko in Drevenšek sta se v slogu blitzkriega odzvala na potezo domačih in jo dvojno kaznovala (vsak po eno trico). V nadaljevanju četrtine se je pri domačih vpisalo v statistiko kar 6 igralcev. Trener gostov se je zavedal, da tokrat ne bo tako lahko premagati razigranih domačinov in že je potihoma koval novo taktiko. Plod te taktike se je kazal v obliki Drevenška in Holca, ki je v tej četrtini uspela doseči 16 točk.

Cirkovčani krenejo v drugo četrtino s 5 točk prednosti. Domači smo odlično nadaljevali svojo razigranost in v nadaljevanju četrtine uspeli zaustavit tako imenovano ˇbliskovito vojnoˇ. Spet se je 6 različnih igralcev vpisalo v statistiko pri domačih. Najbolj uspešen je bil Tomaž Rakovec, ki je dosegel 7 točk. Izjemna blokada Slediča v stilu Dwighta Howarda minuto pred koncem, nas je še dodatno motivirala.

Dan D. Mislim, da mi noben nebo zameril če tretjo četrtino poimenujem kar Sledičeva četrtina. Žiga je prav v tej četrtini dosegel 13 od svojih 21 točk. Uspel je izsiliti tudi 5 osebno napako Filipa Majala, tako da so Cirkovčani v zadnjo četrtino krenili brez njega.

Ob začetku zadnje četrtine je bil rezultat poravnan na 45:45. Domači smo izkoristili odsotnost Majala in preko Galuna prišli do treh lahkih košov. Trideset sekund pred koncem vodimo za 5 točk. Cirkovčani imajo napad, ki ga organizira Rojko. Z dobro pick & roll situacijo si Rojko zagotovi dovolj prostora za met za 3 točke, ki ga tudi zadane. Trener domačinov vzame minuto odmora. Zmenili smo se, da probamo čimprej spravit žogo na Slediča, nad katerim bodo gostje verjetno storili osebno napako. No, tako je tudi bilo ampak je Žiga zgrešil oba prosta meta. Do konca tekme je ostalo še osemnajst sekund. Ponovno je poskušal Rojko v izdihljajih tekme, ampak na našo srečo, ni bil natančen. Tako je ostalo pri končnem rezultatu 70:68.

Jan Z.

1 odziv

  1. bostjan pravi:

    Statistika tekme, točna v procentu šuta za obe ekipi po (1, 2, 3 točki) v minutaži domače ekipe in procentu šuta domačih igralcev.
    Vse ostalo ni točno oz. se ni pisalo skozi celotno tekmo….

    http://www.gregor-apps.com/index.php/single-game?id_igre=584

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja