ŠD Majšperk – ŠD Ptujska Gora 64 – 46

Tekma 8. kola – 2. liga

Majšperk, 25.1.2012;  Sodnika: Fajt, Ledinek;

ŠD Majšperk – ŠD Ptujska Gora 64 : 46 (10:13, 16:8, 16:12, 22:13)

ŠD Majšperk: Lončarič S. 4, Vuk F. 10, Smolej G. 9, Zupanič J. 2, Ovčar D. 10, Čelan M. 4, Korez T. 7, Lorber P. 7, Galun A. 11;

ŠD Ptujska Gora: Vinkler B. 5, Frangež S. 13, Mlakar 2, Vedlin G. 7, Vinkler S., Vinkler M., Skerbiš P. 10, Pšajd B. 9

Lokalni derbi med Majšperkom in Ptujsko Goro je tudi tokrat pripadel ekipi Majšperka. Ker so sobotni termini očitno namenjeni smučanju in drugim zabavnim dejavnostim sta se obe ekipi na željo Ptujske Gore dogovorili, da tekmo odigrata v sredinem terminu.

Kot že v prvi tekmi je tudi tokrat Majšperk slabše odprl tekmo. Prva četrtina je tako pripadla ekipi Ptujske Gore. Vse pa se je na svoje mesto postavilo že kmalu v 2. četrtini, ko so domači po nekaj koših najbolj izkušenega igralca (Vuk Fredi) prešli v vodstvo in ga zadržali do polčasa. V zaključku 2. četrtine so se razigrali praktično vsi igralci Majšperka in podobno sliko smo videli vse do konca tekme.

Gorčani so imeli v tem delu igre vse manj razpoloženih igralcev, stekel pa jim ni niti med za 3 točke. Vedno nevaren Vedlin je tokrat dosegel le 7 točk, najboljši strele pri gostih je bil Frangež s 13 točkami. Vse to je izkoristila ekipa Majšperka, ki je tekmo suvereno pripeljala do konca. Na koncu zasluženih 18 točk razlike. Med strelce so se vpisali vsi domači igralci, največ 11 točk je dosegel Galun, nič manj pomembne vloge pa niso imeli tudi vsi drugi. Pri domačih se je z dobro igro predstavil tudi novinec v drugem delu sezone, Jan. Poleg tega, da je s svojo mladostjo znatno znižal povprečno starost ekipe, je pokazal veliko košarkarskega znanja in že v prvi tekmi popolnoma upravičil zaupanje ekipe.

Po dveh zaporednih porazih je prišla zmaga za ekipo Majšperka kot naročena. Z pozitivno motivacijo sledi gostovanje na Pragerskem, v dvorani kjer ekipa Majšperka v preteklosti prav veliko uspeha ni imela.

Napisal: BL

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja