ŠD Majšperk – KMO Dornava 87 – 58

Tekma 5.kola – 2. liga;

Majšperk, 17.12.2011; Sodnika: Juhart, Pirtovšek

ŠD MAJŠPERK : KMO DORNAVA    87 : 58 ( 22:10, 24:21, 20:10, 19:17 )

ŠD Majšperk: Lončarič 2, Avguštin R. 18, Avguštin P. 16, Strižič 9, Čelan 12, Kamenšek 14, Lorber P. 2, Smolej(cap.) 12

KMO Dornava: Mahorič 6, Kocijan 10, Jakelj 24, Vojsk (cap) 2,  Veselič D., Ciglar, Duh 2, Ljubec 3, Radej 3, Klemenčič 8

Opogumnljeni s prestižno zmago proti ekipi KPŠ v prejšnjem krogu, smo Majšperčani pričakali tudi ekipo KMO Dornave. Pri Majšperku sta zaradi »veselega decembra« manjkala 2 pomembna člena prve peterke, medtem ko je Dornava prišla s kar velikim število igralcev, sploh glede na tekmo s Ptujsko Goro. Manjkal jim je sicer kakšen igralec, vendar so prav gotovo prišli z resnim namenom, da nas premagajo.

Tako so tekmo tudi odločno začeli: s trojko Jaklja. Vendar smo se Majšperčani na krilih odličnega Avguštin Robija, ki je v prvi četrtini dosegel 11 točk, hitro odlepili in po prvi četrtini že vodili 22:10. Prednost smo povečevali tudi v drugi četrtini. Imeli smo nekaj temnih minut, ko so se gostje približali, vendar je Smolej z dvema zadetima trojkama  odgovorno opravil nalogo »nadomestnega kapetana«. Na drugi strani velja omenit, da so gostje postajali vedno bolj živčni in so se vse preveč ukvarjali s sodniškimi odločitvami ter jim vztrajno prigovarjali.
Tretjo četrtino smo domači ponovno odigrali odlično, zadevali iz prodorov, uigranih akcij ter tudi izza črte za 3 točke. Tako je rezultat na semaforju po treh četrtinah kazal 66:41 v korist Majšperka. Zadnja četrtina je bila bolj v stilu ameriške košarke »run&gun«, brez prave obrambe in posamičnimi akcijami. Sicer smo na  strani Majšperka videli tudi nekaj nesebičnih podaj in atraktivnih potez.

Ekipa Dornave je vse preveč odigrala na sicer odličnega Jaklja(24 točk), vendar tako razigrane ekipe, v kateri je 6 igralcev doseglo 9 ali več točk, žal en sam ne more premagati. Posledično so svojo slabo voljo znašali še na sodnika, kar pri velikem zaostanku deluje na ekipo prej slabo kot dobro. Vseeno pa si pohvalo za dobro igro zasluži tudi mladi Kocijan, ki je dosegel 10 točk. Na drugi strani smo si igralci Majšperka razdelili tako minutažo kot tudi točke ter pokazali dobro raznovrstno igro, kljub nepopolni eipi.

Čestitke in zahvala ekipi KMO Dornave za pošteno športno igro in veliko sreče v prihodnje, ekipa Majšperka pa si  v novem letu lahko le želi ponovitev iger dosedanjega dela lige in čim popolnejšo sestavo ekipe na prihajajočih tekmah, saj smo se z njo sposobni kosati z vsako ekipo 2. lige (kar se za 1-ligaško moštvo zadnjih nekaj let tudi spodobi)!

RS

3 odzivov

 1. LiMuBai pravi:

  No no, tako nedolžni sodniki seveda niso bili =)
  Kar ne pomeni, da je Dornava izgubila zaradi njih ampak zaradi menjave generacije. Ekipa je napram lanski sezoni kar pomlajena in posledično so slabši rezultati tu. Počakajte se kako sezono ali dve…vas bodo lahko vprašali pred tekmo za koliko hočete, da vas premagajo 😀 😉

  • shooter pravi:

   Se povsem strinjam, ekipa je res mlada in zato še toliko bolj perspektivna za prihodnja leta. To je tudi razlog, da sem pohvalil vašega najmlajšega igralca, ki je že sedaj pokazal veliko, ko to pokažejo še drugi boste prav gotovo zelo nevarni nasprotniki vsem ekipam. Trenutno pa še potrebujete čas in izkušnje…

 2. LiMuBai pravi:

  Tako je =)
  Sem pozabil napisati v prvem postu – čestitke za zmago! =)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja