ŠD Majšperk – Črešnjevec 52 – 53

Tekma 7. kola – 2. liga;

Majšperk, 21.1.2012; Sodnika: Gselman, Frangež

 ŠD MAJŠPERK : ČREŠNJEVEC 52:53 (12:19, 9:15, 20:9, 11:10)

ŠD Majšperk: Lončarič, Smolej 7, Avguštin P. 6, Ovčar 2, Strižič 16, Čelan 6, Kamenšek 5, Korez, Galun 10

Črešnjevec: Dolenc 8, Hauptman 4, Košir 11, Rozman, Kocjančič 6, Kugl, Gajšt, Florjančič 24

Žal že druga zapravljena priložnost ekipe ŠD Majšperk in drugi zaporedni tesni poraz v končnici tekme. Tokrat so nas presenetili gostje iz Črešnjevca, ki so si z všečno igro priigrali pomembno zmago v Majšperku in tako ohranili stik s prvimi 4-mi ekipami 2. Parkl lige.

Ponovno je za domačine bil usoden prvi polčas, v katerem nikakor ni stekla igra v napadu, v obrambi pa je bilo vse premalo agresivnost, pomagala ni niti sprememba v consko postavitev. Ob tem so gostje imeli resnično dober izkoristek metov in predvsem preko Florjančiča, ki je v tem delu dosegel 14 točk, pobegnili na varno razliko. Ta je znašala že tudi 15 točk, ob polčasu pa je semafor kazal 21:34 za ekipo Črešnjevca. V odmoru smo strnili svoje vrste in se odločili, da na našem domačem igrišču nobena gostujoča ekipa ne bo prišla lahko do zmage. Tako smo v obrambi začeli »gristi« za vsako žogo, s tem stisnili goste v kot in se po treh četrtinah približali na 2 točki zaostanka. Začutili smo priložnost, ki je ne smemo izpustiti iz rok. Tako smo nadaljevali tudi v 4. četrtini in prešli v vodstvo, dobre 2 minuti do konca smo vodili za 5 točk (50:45). Takrat se je pa žal naš stroj ustavil, gostje so naredili delni izid 2:8 in povedli 52:53. Po zgrešenem polaganju v protinapadu gostov in ujeti žogi, nam je ostalo 5 sekund za rešit (že zgubljeno in tudi »skoraj« nazaj dobljeno) tekmo. Sledila je podaja preko celega igrišča, kjer je Avguštin Peter pogumno šel v duel 1:1 proti žal previsoki oviri (Dolenc B.) ter zgrešil met za zmago.

Pri domačih se je strelsko najbolj izkazal Strižič z doseženimi 16 točkami (4 trojke) ter Galun z 10 točkami, pri gostih sta mejo 10 točk presegla Košir (11) in Florjančič (24).

Čestitamo ekipi Črešnjevec za zmago, sodnikoma za »nevidno« delo, domači pa se moramo resno zamisliti nad našim pristopom k tekmam, predvsem v prvem delu igre, saj nam ti visoki zaostanki poberejo očitno preveč moči, da bi zbrano in pametno odigrali končnico. Ampak prej ali slej jo bomo in takrat nas ne bo zanimalo, kdo je na nasprotni strani…

RS

Zadnji met za zmago je malenkost zgrešil cilj. Foto: zapisnikarska miza

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja