ŠD Kidričevo – KK Pragersko 74 – 83

Tekma 3. kroga – 1. liga;

Kidričevo, 2.12.2011;

ŠD Kidričevo : KK Pragersko 74:83 (21:23, 24:26, 12:15, 17:19)

ŠD KIDRIČEVO : Vogrinc B 3, Turk S 13, Hojnik E 5, Kačarevič D 10, Bek M 14, Mesarič A 23, Kovačič D , Sevšek G 6;

KK PRAGERSKO : Jeršič A , Ravnikar J 9, Kozar M 17, Šalamun F , Leskovar R 6, Prelog D 6, Drame B 6, Godec Ž 9, Novak B 30 ;

V Kidričevem se je odvijal pravi derbi tega kroga lige , pa čeprav smo domači nekoliko okrnjeni pričakali to tekmo .

Na samem začetku je pri nas prevladala močna želja, da končno po dolgem času premagamo nasprotnika in se jim delno oddolžimo za vse poraze na zadnjih FINAL 4ih !

Vodstvo so čez celotno srečanje držali Pragerčani, prvič smo domačini povedli pri rezultatu 40:42 , vendar le toliko, da smo okusili, kaj pomeni vodstvo.  Mesarič je odlično izkoriščal svoje nekoliko hitrejše napadalne trike od obrambnih gostov in tako predvsem izpod koša redno zadeval in do polčasa prispeval 16 točk ! S pridom mu je na drugi strani vračal izkušeni Novak, še posebej iz linije prostih metov je bil nezgrešljiv.

V drugem polčasu je sledila široka conska postavitev gostov, tako žoga pri domačih ni najbolje stekla okoli obrambe , začel se je statičen napad in prehitro zaključevanje akcij, seveda neuspešno . Pragerčani so še naprej odlično unovčevali svoje izkušnje in izsilili veliko število osebnih napak, med drugim tudi 4 Mesariča v 3 delu igre, kar je v nadaljevanju pomenilo ogromno pridobljenih napadalnih skokov Pragerskega .

Vsemu skupaj napram razlika ni bila previsoka  , gostitelji smo zadeli kakšno trojko, Kozar je začel prodirati, razlika se ni dvignila nad 10 točk in ni padla pod mejo petih  . Vse do samega zaključka tekme je vse skupaj potekalo v mejah fair playa,  kasneje pa sta sodnika poskrbela za veliko razburjenja na klopi Kidričanov . Z nekaj res dvomljivimi situacijami sta igralcem »stopila na živec » in vroča kri se je le stežka pomirila . Sledile so tehnične napake ter izklučujoče.

Sama razlika na koncu odraža dejansko stanje na parketu, napeta tekma od samega začetka do konca in pa zaslužena zmaga Pragerskega , ki ostaja glavni favorit za ponovno zmago v ligi PARKL!

Napisal: Gregor

Video: (zadnja četrtina tekme)

[youtube id=”ATyWfwz2n4U” width=”600″ height=”350″]

 

Še več s te tekme ( slabša kakovost):

1. četrtina

2. četrtina 1.del/2

2.četrtina 2.del/2

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja