S solidno igro ne moreš parirati aktualnim prvakom

Kidričevo: 28.1. 2014
Sodnika: Kereži, Grošelj

KK NKBM : KK Adecco Maribor 67:76 (33:38) (18:23, 15:15; 10:13, 24:25)

KK NKBM: Marguč 6, Brumec 12, Brodnjak 6, Kaučič 0 (trener), Premuž 4, Repina 7, Pantelič 2, Teraš 11, Smaka 19
KK Adecco: Ocepek 13, Mirt 8, Miklavčič 1, Stojkovič 9, Kolenič 6, Želj 8, Ternjak 7, Črešnar 24

Dvorana Kidričevo
Gledalcev  11

Bankirji smo z izjemo 5tih minut zadnje četrtine pokazali zelo solidno igro in držali priključek z  aktualnim prvakom PARKL lige, na našo žalost pa se je #1 ulične košarke odločil da bo ravno proti nam odigral svojo najboljšo tekmo.

V zadnji četrtini sta se mu pridružla še Mirt z dvema  trojkama,  ter Ocepek in takoj smo se znašli v zaostanku 20tih točk. Bankirji se nismo predali in smo z run n gun igro znižali zaostanek na 7 točk, za kaj več pa nam je zmanjkalo časa.

Foto: O. Kolenič;  Več o tekmi preberite na strani KK Adecco.

13 odzivov

 1. TV pravi:

  To je poročilo s tekme?!? … Nekega standarda izgleda poročila in vsebine pa bi se lahko že vsi držali. Drugo poročilo je še bolj porazno.

 2. Battisti pravi:

  Ko smo na sestanku PARKla ugotavljali, kaj je marketing lige in kaj je minimalno, kar lahko vsak klub minimalno prispeva h razvoju lige, je preostalo LE-TO. Porocila. Dobrih 20 minut casa na ekipo, da strne vtise. Marketinsko poskusamo vse in govorimo o tem, kako liga raste in kako delamo to in ono. In to vse brez, da bi nabijali stroske ekipam. Ne gre le za to porocilo, saj lahko razumem, da ima vsak svoje trenutne tezave in obveznosti. gre za generalno obveznost vseh nas, da naredimo projekt boljsi. Da smo naredili korak naprej, je dokaz PARKL pokal, za katerim stoji ogromno logistike in organizacije. Menim, da bi porocila morala biti vsaj tisto minimalno s strani klubov, kar se MORE zahtevati. Zaradi mene me lahko zdaj popljuva kdo hoce, ampak ce se bomo samo eni trudili, da zagotovimo v prihodnje vse obljubljeno, potem dajte vsaj minimalizem upostevat. To je tistih 5% v 100% enega PARKL puzzla. Vsaka ima ekipa minimalno 12 registriranih, se mi izgovori o tem, da ni casa, da ni volje in kaj vem kaj, zdijo brezpredmetni. Ko razlagamo o promociji lige, govorimo tudi o tem, kako klubi zivijo za to, kako je tradicija nekaj, kar nas povezuje. Ko kliknes na speltno stran in porocila, se pa zgodi veckrat nasprotno. In dajmo ze 1x reci bobu bob in spravit to obvezo skupaj. tradicionalno kljubovanje potegne za sabo zmeraj samo slabe navade in nesmiselne izgovore. 80% lige uposteva tole in zeli napredek. S tem minimalizmom mislim. Dajte prosim se ostali narediti nekaj v tej smeri. Hvala za posluh.

 3. TV pravi:

  Če kdo ne ve, kakšen izgled naj ima poročilo, si naj pogleda Damirjeva poročila ali pa si naj ogleda našo spletno stran …. Če ne gre, predlagam “word” podlogo, tako kot list uradnega zapisnika tekme, da se bodo določeni podatki pravilno napisali, pri vsebini pa si lahko da vsak poetičnega duška.

 4. bostjan pravi:

  Mislim, da stvar ni tako zapletena, da bi kdo rabil predlogo. Sicer pa je standardno poročilo vsaj…

  Datum in kraj,
  Sodnika,
  Gledalcev (to je opcija po želji),
  Točen rezultat: končni + rezultat po četrtinah,
  Spisek vseh prijavljanih igralcev s točnim številom točk

  Kratek, daljši opis tekme.
  Tukaj je treba imeti nekaj talenta in si vzeti nekaj časa. Kar nekaj dobrih poročil/poročevalcevsmo videli letos (več kot lani) a nekaj jih še vedno shaja z nekaj stavki, ki jih tudi, če jih ne bi bilo nihče ne bi pogrešal…

  Sicer pa velja, da lahko poročlilo o tekmi napiše tudi gostujoča ekipa, lahko tudi redni gledalec, ki spremlja ligo. Ta poročila bodo nekoliko ločena od uradnih, ki jih morajo poslati ekipe. (bomo rekli PARKL blog..)

  Moja ideja je tudi ocenjevanje poročil (1 -5 zvezdic) Če ste za vklopimo.
  Sicer pa lahko probno vklopimo tudi formular – obrazec za poročanje. Edino preveriti moram kako je podprta mobilna varinata, ker to je tisto, kar bi najbolj prav prišlo večini po moje.

  Debata je odprta naprej…

  • TV pravi:

   bostjan, očitno je stvar zapletena, če v poročilih manjkajo osnovni podatki (sodniki, igralci – eni napišejo samo tiste, ki so se vpisali med strelce, število gledalcev, točke po četrtinah, polčasu, itd.) … Kaj bi šele bilo, če bi se vsakič zahtevalo nekaj slik iz tekem :) 😉

 5. Battisti pravi:

  Ok, Bostjan je lepo napisal. Ni zapleteno. Je pa ogledalo lige. In, ce hocete prvi vtis, ki ga dobi nekdo, ko zacne brskati po prvih informacijah o tem in onem v PARKL-u. Sam redno prebiram vsako porocilo. In si poskusim predstavljati potek tekme. Izredno pozitivno so me presenetili v Lenartu, saj je njihovo porocilo prava zgodba. In to cloveka pritegne in ce ne bi lige poznal, bi sel 1x v Lenart pogledat, kaj majo toti tam. In to je bistvo. Rače imajo svoj stil pisanja, ki jih krasi, Pragersko tudi, Bankirji, dokler veljajo njihove delnice tudi.., Čiro zna postreči z zanimivim pristopom…tudi to so odlike ekip. Pa saj ne zelim nikogar izpustiti, ker ne gre za to. Tudi sam pišem poročila. Včasih sem bolj vzhicen, vcasih manj, a prikazati poskusam osnovo. In dajmo ze 1x naredit na tem podrocju korak naprej. Zdaj smo v fazi iskanja sponzorja za ALL STAR tekmo, kjer bi igralci imeli lepe spomine v obliki posebnih dresov, event mora biti drugačen in če na prvi stopnici trokiramo, polj lahko v marketingu razlagamo kaj hočemo in bomo ostali le nekdo, ki nabija, zato da nekaj dobi. Veste point? Itak da ja.

 6. RS10 pravi:

  porocilo je kratko in jedernato ne vem kaj se nekaj razburjate , čist brez potrebe. Namesto tega bi lako Damir inTV dodala kak stavek k porocilu o tekmi 😉

  • TV pravi:

   RS10 … jaz ne pišem, jaz delam vse ostalo :) 😉 … lahko ti naredim fotomontažo 😉 (pisanja imam dovolj vsaki dan)

 7. Battisti pravi:

  No..takole sem sam videl tekmo :

  Kidričevo: 28.1. 2014
  Sodnika: Kereži, Grošelj

  KK NKBM : KK Adecco Maribor 67:76 (33:38) (18:23, 15:15; 10:13, 24:25)

  KK NKBM: Marguč 6, Brumec 12, Brodnjak 6, Kaučič, Premuž 4, Smaka 19, Madžarac, Repina 7, Pantelić 2, Ogner, Teraš 11
  KK Adecco Maribor: Ocepek 13, Ensar, Mirt 8, Miklavčič 1, Stojković 9, Vedlin, Kolenič 6, Ternjak 7, Želj 8, Grgič, Črešnar 24

  Adeccovci smo se znašli v pravem NBA ritmu. Tekma na dva dni. Razlogi so bili že večkrat povedani. Zaostale tekme zaradi igranja v pokalu Spar je pač potrebno nadoknaditi do določenega datuma. Zato smo praktično »jesensko zimski« del s tole tekmo končali v 5 dneh s tremi tekmami. Tale MB derbi je zaradi domačinov in igranja ekipe NKBM potekal v Kidričevem. Se pravi MB derbi v centru Dravskega polja. Tudi to je čar lige, le ta dan je čar razbijalo močno sneženje in svinjarija na cesti. Prvi kontakt z nasprotnikom je tako sledil že na bencinski črpalki na Podravski avtocesti, kjer so skozi okna neimenovanega belega Audija prihajale provokacije s strani #2 igralca »svetovne stritkošarke« Prva zmaga za domačine je bila že to, da je na šalterju ob plačevanju računa lanski igralec prvakov »and stil čempion« Aco Pantelić uspel prehiteti kapetana gostov Ocepka, ki je z muko oprezal za Coca Colo. Ob grožnji predsednika kluba gostov s tem, da v sosednjem avtu sedi #1 »svetovne stritkošarke«, ki ni najbolj razpoložen za hece v mrazu, snegu, na bencinski črpalki in v premajhnem Golfu za njegove noge, jo je beli Audi z dotičnimi igralci domačih odkuril neverjetno hitro. Dohiteli smo ga na parkirišču pred dvorano, kar je bil znak, da tekma bo odigrana in da bomo račune poravnali na igrišču . Pred tekmo nekaj pozdravov z igralci Kidričevega, ki imajo termin treninga v času pred torkovimi tekmami. Ponovno ponavljam. Dobra ekipa, ki je po moje prenizko na lestvici. In seveda smo jim bili hvaležni za besede vzpodbude, saj je v ligi zelo zelo malo takšnih, ki igralcem Adecca privoščijo dobre igre.
  Začetek tekme je bil v stilu klasičnega začetka derbija. Malo tu, malo tam. Brumec je za domače dosegel dve trojki, pri gostih je z dvema trojkama odgovoril Črešnar. Razlika 5 točk po prvi četrtini, je nastala predvsem zaradi večjega števila razpoloženih strelcev pri gostih. Smaka še ni naštelal rokice, Marguč je dal »svoje«, a malce premalo in tu je bil ves ključ. Rotacija gostov v drugi četrtini in spet »malo gore, malo dole.« Izenačena četrtina, brez posebnosti. Pri domačih sta se prebudila Premuž in Teraš, igralci Adecca pa malce zadržano. Evidenten dvig igre domačih več tudi ni dovoljeval. Ob polčasu torej prednost 5 točk za goste. Gostje so v drugem polčasu na klopi sklenili kontrolirati tekmo na določeni razliki. Ni bilo pravega načina, da bi se odlepili na neko večjo razliko, a ponavljam. Ekipa domačih ni slaba ekipa in kdor misli, da so »kanonefujter«, je neumen. Pri gostih smo padli v PARKL ritem in zato glede na ekipo nasprotnika preizkušamo določene variante. V zadnji četrtini je po dveh trojkah Mirta prednost sunkovito narasla. Varna prednost gostov in nekaj rotacije. Sledi run and gun igra Roka Smake, ki je itak Adeccovec, kar je dokazal z ogrevalko pred tekmo. In kak gre on pregovor? »Ko če kome nego svoji svome«. Človek si je popravil statistiko in približal svojo ekipo na devet točk ob koncu tekme. Na koncu je bila neka interna stava v igri. Rok Smaka in št. 22 pri Adeccu. Ker nismo nagnjeni k »Edi Snovden« stilu, bomo obdržali zase.
  Po tekmi v snežni idili Kidričevega, zaprt lokal, kjer so bankirji prisegli, da lahko vložiš denar za dobro stoječo delnico. In kaj pol preostane? #1 »svetovne stritkošarke« na sprednji zic od Golfa in v Cantante v MB. Epilog: Zaslužena zmaga gostov, preveč sneženja, premalo gledalcev za derbi in obe ekipi za skupno mizo v Cantante – Maribor.

  Pa ave do naslednjič.

 8. Jeanny pravi:

  Vedlin ti si faca. Pišeš in se segrevaš, to je tvoja igra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja