Rogaška preko Juršinc

Prvo kolo pokala Parkl so igralci KK Rogaške rekreativcev pričakovali z veliko negotovostjo, saj niso vedeli kaj pričakovati in mogoče je ravno to vplivalo na veliko motiviranost. V ligaškem delu tekmovanja se je namreč večkrat pokazalo, da igralci preveč ležerno vstopajo v tekmo. Tokrat je bil pristop “pravi” že od prve minute. Agresivna igra v obrambi in veliko kombinatorike v napadu je prineslo 14 točk prednosti Rogaške po prvi četrtini. V drugi četrtini se je ekipa Bara Kaučič prilagodila na agresivno igro in z zelo dobro igro v napadu četrtino izgubila le za točko (21:20). V tem delu tekme sta blestela G. Bien (8) in R. Vodušek (10), ki sta dosegla večino točk Kaučiča. Polčas se je končal z rezultatom 46:31.

Trener Tabak je ob polčasu zahteval, da 3/4 igralci začnejo s agresivno obrambo po celem igrišču, kar se je izkazalo kot zadek v polno. Veliko ukradenih žog in lahkih polaganj v nasprotnih napadih in razlika je narasla na 25 točk (69:44). Vstop v zadnjo četrtino je pokazal, da je nasprotnik “vrgel puško v koruzo” in brez prave “energije v očeh” težko prenesel žogo preko svoje polovice. Tako, da je razlika vseskozi naraščala na končnih 39 točk za Slatinčane. Končni rezultat je znašal 91:52.

Pri Kaučiču sta blestela zgoraj omenjena G.Bien (20) in R.Vodušek (15). Pri Rogaški so se med strelce vpisali vsi igralci, največ točk je dosegel B.Vrdelja (14).

Rad bi se zahvalili nasprotniku za fair tekmo, škoda le, da so se tako hitro predali.

Igralci KK Rogaške se že veselijo novih izzivov v pokalu in tekem z najboljšimi ekipami iz obeh sodelujočih lig!

Lep pozdrav do naslednjič!
Jernej Erjavec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja