Rogaška do uvodne zmage v ledeni dvorani Kidričevo

Ekipa1234T
ŠD Kidričevo1514161358
KK Rogaška rekreativci2010211768

Statistika

V naši že tradicionalni »ledeni« dvorani v Kidirčevem, smo z velikim veseljem pričakali tudi za nas in nasprotno ekipo KK Rogaška rekreativci uvodno kolo PARKL lige.
Malo je bilo potrebno obrisat parket, »naštelat« mehke roke in gremo v skok za žogo, z našo novo okrepitvijo Karlotom, krepko najvišjim igralcem nove sezone v dresu Čikaških ŠDK.
Gostje iz Rogaške so povesem zavzeto odprli tekmo. Veliko kroženja žoge, organiziranih napadov, nič brezglavega sprehajanja po terenu. Dodali so še agresivno obrambo in močan skok. Pa ne, da so nas domačine s tem presenetili, nikakor. Le prvič smo se srečali z nasprotniki in mogoče preštudirali kako več o njih namesto sami o sebi.
Tako so tudi dobili prvo četrtino (20-15). Jugovar je v tem delu igre zadel dve trojki in nakazal, da ga bo treba bol paziti iz razdalje.
Gostje so se zraven kroženja žoge zanašali predvsem na igro pod koš, če ni šlo tam, se je žoga vrnila nazaj na trojko in spet zaokrožila in še napadalni skok jim je odlično služil. To se je izkazalo kot naš največji minus, saj smo enostavno podhranjeni z deležem visokih igralcev. Pogled naj v zapisano usmerita Mesarič A in Vujinovič M, ki sta okrepila zasedbo Vikingov.
Z nekaj še za nas presenetljivo zadetimi meti smo četrtino obrnili v svojo korist, a gostje iz Rogaške so polčas vseeno dobili za pol koša (30:29).
V nadaljevanju, ko bi morali stopiti na plin in prehiteti lansko letne prvake 2. lige, smo jim dovolili da zadanejo trojko, pa smo izgubili žogo, se zatapkali. Hitro je razlika narasla tam na deset točk, od koder se je bilo težko pobrati. Naš novo pečeni trener Turk Samo nas je odlično rotiral in iskal peterko, ki bi naredila preskok v igri, našla priključitev neugodnim gostom. Pa smo igralci na terenu enkrat zatavali v težave z dribljanjem, napačno podajo, neizdelanim šutom. Stvarmi, značilnimi za uvodno tekmo in spoznavanje en z drugim šele na njej.
Tam sredi zadnje četrtine se je še zadnjič ponudila možnost, ko smo šumarji končno spravili skupaj dve ali tri dobre obrambe in je razlika izpuhtela na vsega pet točk, a to je bilo največ kar smo zmogli.
Ob koncu zaslužena zmaga prekaljenih igralcev Rogaške rekreativci, ki so kontrolirali potek celotnega srečanja. Mi bomo svojo zmago iskali že prihodnji teden v gosteh proti mladostnim Staršanom, kateri imajo na svojem kontu že zmago, še toliko slajšo, saj je bila včeraj dosežena po podaljšku proti Vikingom.
Do naslednjič pa 3,4 TEAM! Pa naj vsaka ekipa, ki nam prekriža pot pomni te besede.
Parkl pozdrav,
Gregor S

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja