Rogaška do prve domače zmage

KK ROGAŠKA – KK Črešnjevec 70:54 (21:12;7:16;19:9;23:17)

KK Rogaška: Čonžek 10, Jugovar 3, Pevec 9, Markovinovič D. 4, Markovinovič P. 14, Erjavec 4, Šučur 13, Lorber 9, Mlaker 4
KK Črešnjevec: Košir 4, Rozman 2, Dolenc 10, Hauptman 19, Ledinek 1, Kocijančič 11, Črešnar 4, Polajžer 3

Kraj: Športna dvorana Ratanska vas
Število gledalcev: 20
Sodnika: Zdravkovič, Šket

Po prvi zmagi v tej ligi smo v to tekmo krenili samozavestno saj je bila prva ovira za nami. Tokratnega nasprotnika smo po dveh prijateljskih tekmah že relativno dobro poznali zato smo vedeli, da bo potreben 100% pristop k tekmi že od 1. minute.

Tako smo tudi začeli, prva četrtina (21:12). Več kot polovico točk v tej četrtini je za domačine dosegel Peter Markovinovič (11), za katerega nasprotnik ni imel odgovora, a kaj ko mu je v nadaljevanju pošla energija tako se je tekma v nadaljevanju bistveno spremenila. Gosti iz Črešnjevca so očitno potrebovali prvotni šok, da so se fantje prebudili in odigrali zelo dobro 2. četrtino.

To četrtino so dobili s kar 7:16 v kateri je Hauptman Vito bil nerešljiva uganka za branilce Rogaške. 7 njegovih točk v tej četrtini in povzročitev zmede v naši obrambi je pomenilo neodločen izid ob polčasu.

Nekaj spodbudnih besed trenerja Tabaka in po premoru smo ponovno zaigrali bolje, prebudil se je Pevec S. ki je z nekaj lepimi potezami prispeval 7 točk v 3. četrtini. Gostom iz Črešnjevca ni uspelo razigrati še kakšnega igralca zraven Hauptmana zato smo rekreativci iz Rogaške to četrtino prepričljivo dobili z rezultatom 19:9.

V nadaljevanju tekme smo bili priča dokaj izenačinim ekipam. Zadnja četrina se je končala z rezultatom 23:17. Pri gostih sta bila v ospredju Kocijančič (6) in Črešnar (4) pri domačih pa je največ točk dosegel Šučur (11).

Pri slatnskih rekreativcih se je poznala prisotnost Šučurja in Markovinoviča P. ki sta v prejšnjem kolo bila odstona. Prav tako pa še čakamo tisto pravo igro 1/2 slatnčana Čakša ki se na tej tekmi nikakor ni uspel razigrati. Trenerja pa je presenetila kondicijska pripravljenost Lorber Jurija za katerega bo lahko v prihodnje računal večjo minutažo. V KK črešnjevec pošiljamo športni pozdrav in jim želimo dobro igro proti drugim nasprotnikom :)

By Dino 24/11/2014

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja