“Rehab” po mariborsko ali “kako so oča našli spet pot do koša”

Maribor, 28.2.2015
Dvorana II. Gimnazije
Sodnika: Senekovič, Juhart
Zapisničar: Klasan & Klasan
Časomerilec: Muršec
Gledalcev: 30

KK Adecco Maribor : KK Ptuj 96 : 67 (44:33) (25:21, 19:12; 31:18, 21:16)

KK Adecco Maribor: Horvat 22, Dobrin 2, Mirt 4, Stojković 15, Vedlin 2, Petrovič 19, Demir 7, Kolenič (cap) 5, Vrečko 17, Ternjak 3
KK Ptuj: Kotnik A. 4, Brkič 17, Likavec 8, Žnidarič 9, Horvat 4, Šoemen 5, Kotnik M. 11, Rus 9, Damiš

“Rehab” po mariborsko ali “kako so oča našli spet pot do koša”

Serbus iz II.ge!

Še vedno smo tukaj in še vedno željni igranja. Malo preveč opevan poraz Adeccovcev v pokalu še ne pomeni, da smo sedaj zluknjali našo ladjo, plujemo na strta vesla in čakamo na veter, ki bo pihnil v raztrgano jadro. Slab dan, motiviran nasprotnik in to je to. Mi gremo naprej, fajn se imamo in v prvi vrsti želimo pozdraviti nekatere poškodbe dolge sezone.

V goste je prišla ekipa iz Ptuja in priznam, tekme smo se veselili. Saj veste, čim prej nazaj v ritem in dalje. Oli Kolenič je vžgal aparat in igra se je lahko pričela.

Ptujčani so ena fajn ekipa, ki vedno pride špilat basket, kot se šika. Ne glede na to, kdo je v postavi, kdo manjka, vedno so spoptovanja vreden nasprotnik in točno na tak način se je na tekmo potrebno tudi pripraviti. Pri domačih sta pavzo zaradi poškodb dobila kapetan Želj in Brolih, viroza je načela Mikija. No, vrnili smo pa tud kak znan obraz.

Sodniki so tudi prišli in tekmo smo začeli. Adeccovci povedejo 4:0 in hitro sledi serija ptujčanov za prvo in edino vodstvo na tekmi. Ja, nekaj krča je bilo v igri domačih v prvih 4 minutah. Zahtevale so se igrane akcije “do konca” in malce se je zatikalo. Pa ne za dolgo. Tedi Horvat, ki je zadnjo tekmo odigral direktno iz bolniške, je po tednu treninga spet tisti pravi. To pokaže  15 točk v prvi četrtini. Dobrin dobro razigra ekipo, ki počasi iz druge daje v tretjo. Ptujčani so več kot dobro držali tempo v prvi četrtini. Imeli so šest strelcev in razpoloženega Miho Rusa. slednji je nerazumljivo v ostalih četrtinah nekako “ugasnil”. Štiri točke prednosti za domače in juriš v drugi četrtini. V prvi četrtini je predvsem razveselil povratek Ternjaka v domačo vrsto. Jana že dlje časa pesti poškodba hrbta, a kot kaže, bo vse skupaj postal le grd spomin preteklosti. V drugi četrtini se na igrišču pojavi nov, star obraz ekipe Adecco in..če hočete, tudi lige same. Vstopil je Žan Vrečko, MVP finala 2013, MVP lanske All star tekme itd. Žan se je vrnil iz “očetovskega” dopusta in potreboval točno 3 minute, da je zaključil z prvo uspešno akcijo v tej sezoni. Adeccovci so stiskali, gostje so se na vse načine borili kazat zobe.

Ob polčasu 11 točk prednosti za domače. Med odmorom to soboto zelo miren coach Č potegne ekipo v garderobo. Hitri napotki in čas je bil, da se da v prestavo višje. Potrebno je bilo vrnit Jana in Žana v akcije, hkrati pa poiskat nek dober ritem igre.

Tretjo četrtino so Adeccovci dobili s 13 točkami razlike. 12 točk Žana Vrečka v tretji četrtini pove vse. Prodor, prosti met, koš faul, trojka…dobrodošel nazaj. Aleš Petrovič in Žan sta spucala raketo in najkasneje takrat je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma. Bili smo priča tudi krajši  prekinitvi tekme, saj je Ensar v akciji poskusa reševanja žoge gladko zlomil, strl, prelomil “s pantov vun potegno” polovico mize od zapisničarjev. Kolateralna škoda ni poškodovala mladega Ensara, ki je še dalje nadaljeval v hitrem, zelo hitrem ritmu. Torej…Coach Č rotira in v zadnji četrtini od začetka da možnost Vedlinu. Premešana peterka Adecca normalno parira oz. gostje nekako lažje prihajajo do igre. Eden razlogov tiči tudi v “pobesneli” igri domačih na trenutke. Želja po atraktivni igri včasih pripelje do ne tako priljubljenih napak..in potem je vse skupaj nekako “gore dole” in brezveze. Tekma se normalno pripelje do konca in sledi stisk rok.

Zaslužena zmaga Adeccovcev, ki so prešli v sklepni del priprav za F4. V prvenstvu nas čakajo še tri tekme, kjer bomo poskušali malce sanirati poškodovane in se dobro pripraviti na zaključni turnir.

Tretji polčas Adeccovci preživimo vedno na gostovanju preko ceste. Gazda Marko in Cantante caffe Tabor sponzorirata ekipo že drugo sezono in tukaj, na tem mestu še ena velika zahvala za to res odlično sodelovanje. Nekje ob 23h smo tolkli debato o tem, kaj naprej? Ja, naprej sledi tekma proti Happy cloudsom v sredo. Roku Smaki sem že povedal, da se pridemo poskusit upirat njihovim ambicijam v tej tekmi. Verjamem, da nam bo uspelo. Kako bo na Peak stavnicah?

Na koncu pa še vabilo za vse. dvojni program na II.gi gimnaziji v soboto, 14.3.! Oldstarsi proti Rogaški in Adeccovci proti Račam. Vmes bosta otroke razveselila Saniboy in Duško, kakšna sladkarija, morda košarkarski poligon itd. Ja, nekaj bo ziher. Pa vsega ne bomo povedali, itak da ne.

Fotogalerija (O.Kolenič)

Se vidimo,

Lp iz druge!

Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja