Rače – Ptujska Gora, 83 – 54

Fram, 27.2.2013

Rače : Ptujska gora 83:54 (21:12, 22:16,21:10, 19:16)

Sodnika : Grošelj, Kereži

Rače:  Bobnarič 8, Gradišnik 12, Meglič M. 5, Meglič B. 18, Fingušt 8, Repec 23, Jarc 9

Ptujska Gora:  Frangež 8, Vinkler B. 9, Avguštin 6, Mlakar 7, Vinkler S. 6, Skrbiš 8, Pšajd 10

No, sledi še zadnje poročilo z moje strani v tej sezoni. In glede na to, da domač parket zapuščamo z zmago, ga bom še raje podal.

Predstave gostov z goratega predela v okolici Ptuja  v 1. delu tekmovanja (in njihova gladka zmaga v Majšperku), so nam pred pričetkom tekme vlivale nekaj dvomov. Naša 3 tedenska tekmovala pavza, nekaj poškodb in 7 igralcev, so k temu pošteno pripomogli.

Na drugi strani 5 minut pred pričetkom le 5 črnih dresov, ki pa se jim še pravi čas pridružita 2, tako da so bile moči pred pričetkom s tega vidika izenačene. Kilaža in višina sta bili na naši strani; hitrost in njihov pozitivni izkupiček (beri: samozavest ) s prve tekme pa na njihovi. Seveda pa je bila poleg prizorišča še ena razlika. Dodatna registracija na polovici tekmovanja. In Repec ter Bobnarič to v zadnjih 3 tekmah, na naše veselje, dokazujeta.

A včeraj ne morem za nobenega domačina, ki je odigral, zapisati nič slabega. Tudi, če komu ni šlo na trenutke. Skoki, borba pod obema košema, zadeti (prosti) meti, trice, prebijanje cone. Vse se je nekako poklapalo od prvega sodniškega žvižga. Sem se bolj razpisal v uvodu, saj o tekmi ni kaj posebnega zapisati. Kot rečeno, smo nadzirali tekmo od začetka do konca ( kar nas je spočetka kar presenetilo, nato pa smo se na to privadili).

Gostje so se, kot je to že v navadi, skoraj celotno srečanje branili s cono, za katero smo imeli odlično orožje v metu izza  6.75. Le Fingušt ni zadel trojke, Gradišnik pa je vse svoje pike dosegel s 4 zadetimi trojkami. Verjetno je bilo število igralcev tisto, ki je botrovalo, da so se vpisali vsi igralci, le da je pri nas bilo več tistih z dvomestno številko.

Končen rezultat pa ne bi mogel biti takšen brez številnih prestreženih žog in skokov. V obeh prvinah pa je briljiral Repec, ki kljub nekaj letnem premoru na parketu in vrnitvi v klub, kjer je že nastopal, dokazuje svoj občutek za žogo in smisel košarke – veselje in užitek igranja tega dinamičnega športa.

Sodila sta stara znanca, ki sta pustila tekočo igro. Več prekrškov je bilo le v 4. četrtini, ko pa je razlika domačih že bila okoli 30 pik. 5 minut do konca še majhen nalet gostov, domač odgovor pa dovolj za končno zmago. Delilca pravice si bom v bistvu najbolj zapomnil po čustvenem pogrešanju Majala, ki je, kot kaže, s svojim udejstvovanjem v prejšnjih sezonah, zelo »prirasel k srcu« marsikateremu sodniku 😉 .

Naslednji teden se selimo v Dornavo, kjer še tudi imamo neporavnane račune. Naše tekme so vedno športne in dobro pričakovane, pa tudi gostovali že nismo celo večnost pri njih. Upam le, da je v njihovih igralcih več borbenega duha, kot ga izraža njihov šefe po twiterju, ko praktično polaga vlogo favorita v naše roke ( kljub njegovim številnim samozavestnim nastopom v preteklih kolih 😉  ).

Tako. Z malo zdravega podžiganja pred predzadnjim kolom vas lepo pozdravljam. Prav vsem želim dobre nastope na turnirju F4, ekipama Starše Čiro in Črešnjevec pa uvrstitev v I. ligo. Po prikazanem si to vsekakor zaslužijo.

Spisal: Lukman

6 odzivov

 1. LiMuBai pravi:

  Padla motivacija po skrajno nepričakovanem porazu 😉

 2. Battisti pravi:

  Ha ha po zasluzenem porazu. Hja, tak je, ce nas podcenjujete. David, cestitke za zmago proti Gori.

  • LiMuBai pravi:

   Dobro, zgodilo se…drugo sezono se piše nova zgodba =)
   Ja, sem sam tudi pozabil in se opravičujem.
   Čestitam Lukman za zmaga in Dobro novačenje med sezono.
   Ptujska gora pa bo danes spet na preizkušnji. Mogoče jim bomo podaljšali niz porazov še za eno tekmo =)

   • bostjan pravi:

    Ptujska Gora zdaj tako ali tako živi samo še za eno tekmo, tisto zadnjo z Majšperkom :) in obratno seveda velja tudi…

 3. Enej pravi:

  Začeli smo slabo nato pa smo popustili. S tem bi jaz opisal naš pogled na zadevo.

 4. dLOOKman pravi:

  Hvala za čestitki.
  Kot vsi, smo tudi mi veseli vsake zmage. Predvsem pa je želja po športu in druženju tista, ki še daje energije našim križem na hrbtu. In to že 12 sezono. Z vzponi in padci, a vedno z prepričanjem, da sem pač spadamo. Dvomim, da bi ohranjali naše dobro stkane vezi brez PARKL-a. Nekateri so v letih, na naše razočaranje, odšli. Če je kdo bil “s pravega materiala”, smo ga radi na novo sprejeli v svojo sredino. Kakšen se je na naše veselje tudi vrnil. In upam, da se še kakšen bo, saj nič ne kaže na konec druženja. V klubu in Parklu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja