Rače nasule 101 točko v Lenartu

Lenart : Rače 91 : 101 ( 30:22, 27:24, 21:16, 14:29 )

Lenart: Fras 15, Šenekar 22, Kogler 1, Šijanec 25, Klemenšak 4, Lovše 7, Grušovnik 5, Zimic 15, Farkaš, Lebič.
Rače: Gradišnik 10, Meglič 17, Fingušt, Majal, Sagadin, Poljšak 4, Štumberger 23, Bauman 23, Repec 24.

Sodnika: Jazbec, Ledinek

Na pustno soboto nas je čakala doma pomembna tekma z Račami. Mi smo bili preoblečeni v gozdarje, ki so se s sekirami spravili nad ekipo iz Rač. No vsaj tako nas je videl sodniški par to večer. Povprečno naša ekipa naredi 16 prekrškov na tekmo a tokrat pa smo gozdarji naredili 31 prekrškov in kljub tako agresivni igri dobili 101 piko? Nekaj tu ne štima 😉 Pa gremo po vrsti.

Prvo četrtino smo domači stopili po gasu in preko Frasa (7 točk), ki je z odličnimi prodori prebijal ekipo iz Rač, Lovšeta ( 5 točk ) in Šijanca iz pol distance (12 točk) dobili četrtino 30:22. Pri Račah nam je uspevalo ustavljat Repca, ki je zadel v prvi četrtini 4 proste mete, ampak sta odgovornost prevzela Bauman ( 8 točk) ter Polšak ( 6 točk ). Šijanec, ki je pokrival Repca je v tem delu dobil svojo tretjo osebno napako, čeprav 2x ni prišlo niti do kontakta med njima kar je tudi Repec lepo športno sugeriral sodniku a ni to nič pomagalo. Šijanec naredi povprečno 2 osebni napaki na tekmo.

Druga četrtina je bila bolj izenačena. Pri domačih je odgovornost prevzel Šenekar z tremi trojkami pri Račah pa sta bila v tem delu razpoložena dva igralca. Repec s prav tako tremi trojkami ter kapetan Meglič ( 9 točk). Sodniki še vedno z kriterijem Rač se ne dotikat in udri po Lenartu. V drugem delu smo posedli na klop tudi Zimica,Frasa ter Klemenšaka ki so tudi že imeli po tri osebne napake. Ob polčasu je bilo 51 : 48 za Lenart.

Med polčasom je nastopila twirling skupina.

Taktika za drugi polčas je bila

V tretji četrtini smo bili nekako enakovredni, noben igralec ni nekaj posebej izstopal. Proti koncu tretje četrtine pa so se začele tako zvane sodniške kompenzacije. Obojni smo se samo gledali, nič nam ni bilo jasno. V tem delu tekme je bilo par čudnih odločitev v našo korist. Ne hvala tega ne rabimo.  Vmes smo se še skoraj malo zgrabli, ampak smo hitro pozabili zakaj se je šlo in nadaljevali z igro. Ne vem zdaj točno, ampak tu smo Lenartčani že ostali brez Zimica in Klemenšaka, ki sta naša stebra pod obročem. Rače so bile v tem delu igre odlične. Dosegli so 26 točk in imeli so 4 razpoložene strelce.

Četrta četrtina. Zelo napeta do dveh minut pred koncem. Hitro se je Klemenšaku in Zimicu na klopi pridružil Fras s peto osebno (ti grobjan ti). Mi že vsi živčni, ko pri rezultatu 91: 92, dobijo ob izvajanju prostega meta skok v napadu in seveda koš faul. Rezultat je bil 91:95, ko smo vrgli sekiro v koruzo in povesili glave, čeprav je bilo do konca še dve minuti. Prehitro smo se predali. Preveč smo bili utrujeni od kreganja s sodniki in kreganja med sabo. Rače bi lahko zmagale še z večjo razliko, če bi na koncu boljše izvajali proste mete.

Trije iz Rač so dosegli 23 ali več točk kar se mi zdi zelo dober dosežek.  Zgleda, da smo bili prenežni.

Po tekmi smo se lepo pogovorili z nasprotniki skupaj pojedli krofe, spili mleko ter šli spat…no to smo si v nedeljo zjutraj mislili, da bi bilo najboljše, če bi res tako naredili.

Lep pozdrav.

1 odziv

  1. dLOOKman pravi:

    Prisežem, da mi sploh nismo pili mleka… smo ga odstopili vaši točajki muci Maci. 😉
    Smo se pa reees lepo pogovorili. Še kdaj, z veseljem, če bo prilika ( nas lepi spomini vežejo na Lenart…)
    Drugače pa, seveda, vabljeni v Rače na F4. Mogoče celo kot akterji… bomo videli :) .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja