Rače krive za spuščene zapornice v Cirkovcah

KK RAČE : TED ŠD CIRKOVCE 71:63 ( 34:39 ); po četrtinah ( 16:21, 18:18, 16:5, 21:19 )

KK RAČE: Repec 34, Jarc 3, Sagadin 1, Gradišnik 10, Meglič M. 8, Meglič B. 5, Fingušt 2, Majal 1, Štumberger 7
CIRKOVCE: Dobrajc 2, Ovčar, Frangež 3, Pihler 8, Berič 5, Majal 6, Rojko 16, Šošterič 5, Radič 18

18.12.2013, OŠ Fram,
gledalcev 15,
sodnika: duo Pirtovšek

Potem, ko so v prejšnji sezoni združeni guysi in cirkovčani (v nadaljevanju Cirkovce ) izgubili privilegij prvoligaša, so vseeno zadržali vlogo favorita za najvišja mesta v II. ligi. In po prvih dveh kolih je vse tudi kazalo na to. Potem je prišla njihova tretja tekma in ob tem je »veteran«  dal zanimivo pripombo pod prispevek o njihovem porazu proti ekipi Bar Kaučič.

Na drugi strani smo se domačini kljub dvema zaporednima zmagama še kako zavedali kvalitete Cirkovc. V glavah je bil prisoten spomin na kar nekaj zadnjih porazov proti GG. Z dna omare smo potegnili oranžne drese in nekoliko okrnjeni stopili na parket. Za začetek je razveseljeval pogled proti nasprotnikom, ki prav tako niso bili v svoji najmočnejši zasedbi ( vsaj po mojem mnenju ).

Ker z mavcem na nogi težko igram, sem tokrat zasedel delovno mesto časomerilca, zato je popolnoma možno, da sem kaj važnega (razen časa in rezultata 😉 ) med igro spregledal. A bom vseeno poskusil dati čim bolj nazoren opis včerajšnjega srečanja. Spodaj vabljeni, da me kdo po potrebi dopolni.

Pričeli smo s trojko. Koga drugega kot ponovno odličnega Repca. Uvodno vodstvo smo pri 8:9 prepustili gostom in v teh trenutkih je na parketu vladalo kar nekaj športne nervoze. Posledica sta bili nešportni napaki- po ena na vsaki strani. Osebno me veseli, da sta Pirtovška takoj dala vedeti, da obojim staroselcem PARKLa ne bosta dovolila drugega kot športni dvoboj (česar sta se tudi držala vso tekmo). Bolje smo jo zaradi tega odnesli domači, saj je morda tudi to vplivalo na nekoliko slabšo predstavo Filipa Majala in ponovno odlično Repca. Po prvi četrtini in vodstvu gostov za 5 ( mislim, da se je tu nekje tudi gibalo njihovo najvišje vodstvo na tekmi ), je sledila rezultatsko izenačujoča 2. četrtina, le da smo mi  prekrškovno povedli s 1. TN v sezoni ( kot rečeno, sodnika sta stvar vzela resno – k temu je spadalo tudi nekaj opozoril na vsaki strani po novi TN ).

Ob polčasu je nekaj domačinov želelo stvari vzeti v svoje roke s cono »a la Rače« (prosto po Battistiju ), a prevladal je dogovor po še močnejši posamični obrambi. In tokrat je to bil naš jackpot. Uspeli smo ustaviti včeraj najboljša Rojca in Radiča, ki sta v tej četrtini edina prispevala točke gostov ( pa še to samo 2x iz igre, Rojko pa je dodal še prostega. Apropo Rojko – včerajšnji dvoboj z Megličem je točkovno sicer dobil, a vseeno bil dobro ustavljen, saj smo se bali, da se bo razigral v njegovem slogu.

Zadnja četrtina je prinesla ponovno bolj izenačujočo igro, polno borbe, s konstantnim domačim vodstvom. Aleš R. je izkušeno, v svojem slogu pač, peljal domači vlak po enosmerni progi s spuščenimi zapornicami. Izdatna pomoč je prišla v ostalih na parketu in klopi. Spodbuda in edini cilj pa sta bila nagrajena z novo važno zmago za račane, ki smo se s tem vsaj začasno povzpeli na vrh lestvice II. lige. Grozen spodrsljaj proti Ptujski gori je pozabljen in odlično vzdušje v ekipi ( ki bo v 2.delu tekmovanja verjetno še izboljšano ) je dovolj močna spodbuda za nadaljnjo borbo za najvišji mesti ob koncu sezone – no, roko na srce, mislim, da je 1. mesto že oddano

Na koncu bi še dodal, da so najboljši strelci na vsaki strani bili : za Cirkovce Radič(18) in Rojko(16), skupaj 34 – in prav toliko jih je pri domačih zbral Repec ( ob 13 skokih ). Tem skokom moramo dodati še vsaj 15 zabeleženih ostale ekipe in lahko vidimo, da je tudi to ( poleg zadetih prostih metov 19:11) ogromno pripomoglo k novi zmagi domačinov, ki bomo zahvaljujoč boljšim predstavam v zadnjem obdobju lažje  dočakali nove tekme v že novem letu 2014.

V imenu našega kluba KK Rače vam želim vesele praznike in srečno novo leto, brez poškodb in z novimi zmagami ( no, razen proti nam 😉  )

PS: Še majhna zanimivost. Ko sem po tekmi pogledal rezultatsko razmerje ankete o zmagovalcu, so Cirkovce krepko vodile 74%:26%. Ko to poročilo oddajam, še vedno vodijo, le da 58%:42%. Mogoče bi morali pri anketah pripisati, da po znanem rezultatu več nima smisla dajati prognoz… 😉

 

pripravil: dLOOKman

14 odzivov

 1. bostjan pravi:

  Z enodnevno zamudo sem anketo umaknil, da ne bi na koncu prišli na 50:50. Tipično slovensko… pametni smo potem vedno, le prej se ne znamo pravilno odločat.

  Čestitke ekipi Rač lepa serija za konec leta in vse dobro za prav tako nadaljevanje v prihodnjem. Pa še pohvala za odlična poročila. David je po mojem resen kandidat za naslov prvaka v tej kategoriji. Predlagam nagrado Naj PARKL poročevalec :)

  • dLOOKman pravi:

   Hvala za nominacijo :).
   Leta že govorimo o teh poročilih in naprošamo vse, naj najdejo v ekipi ( ali mogoče pri njihovih navijačih ) nekoga, ki bi podal v poročilu kakšno stvar več. Dobro se to vidi tudi pri npr. Battistiju, pa Šešerku in še kom ( da ne bo kakšnih zamer – še kako vem, da takšno poročilo vzame malo več časa, a so pozitivni odzivi dovoljšen motivator za to – mar ne, imenovana?! ).
   Boštjan – če boš razpisal omenjeno nagrado, razmisli tudi o “bodeči neži”. Bo to mogoče koga bolj motiviralo…;) . Vam pade kdo takoj na pamet za favorita ?

 2. veteran pravi:

  Naj se Repec malo umiri, ker ga bodo kupili za naslednjo sezono.

  • dLOOKman pravi:

   Takšen je pač svet športa – tudi amaterskega.
   A se tega ne bojim. No, to je na Alešu. Za1x mi je dovolj da vem, kje vse ziher ne bo igral…. :)…. in potem ostanejo tu le še Rače. 😉
   Tebi pa želim več minut v novem letu – vsi vemo, kako zelo si jih zaslužiš.

   • veteran pravi:

    Prti Tihiju dobim 40 sekund, pri Šeracu 3 minute. Prideš ti k nam za trenerja ?

    • dLOOKman pravi:

     Oprosti Bojč. Zgleda da sem te narobe razumel.
     Sem bil prepričan, da bi rad VEČ igral ;).
     Bom kako dobro besedo navrgel zate pri vodstvu kluba.

 3. žiga pravi:

  Čestitke! Aleš pa je po do zdaj prikazanem resen kandidat za prvega strelca lige!
  Samo tak naprej!

 4. Battisti pravi:

  Svaka cast. Cestitam!

 5. boris šešerko pravi:

  bravo za zmago bravo tudi za reporterja Davida

 6. repa pravi:

  Hvala vsem za lepe besede.

 7. boris šešerko pravi:

  Poročila na koncu koncev ni tako enostavno napisat.Izbrat moraš pravi trenutek ,imeti voljo ,navdih. In vsi kateri pač radi kaj napišemo vemo, da ti vzame kar nekaj časa.Zato priklon vsem, kateri si vzamemo čas za tovrstno čtivo.Vsak izmed nas pa rad prebira napisane vrstice.Če je v članku še kaj zdravega humorja(poleg opisa tekme)sem zelo vesel.Tudi sam zelo rad dodam kaj za zraven in upam, da ne bo kdo kdaj kaj zameril ,kajti vse to je za dvig razpoloženja vseh nas.Damir,David,lahko bi organizirali kratko šolanje za Brankeca..(šala Brankec sorry)

 8. navijac pravi:

  Boris, tlko ko si zdaj napisal ne bo branko čez celo sezono;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja