Rače dobile “prvi polčas”

RAČE: KPŠ   76:74  (18:17, 15:13, 22:20, 21:24)

RAČE: Bauman 10, Hameršak 2, Felbar, Sagadin, Gradišnik 7, Meglič B. 15, Fingušt 2, Štumberger 5, Begič 1, Polšak 8, Repec 26
KPŠ: Rus 5, Pogladič 19, Ferme 5, Koprivc 8, Horvat13, Kotnik M. 10, Kanlič 6, Kotnik A. 5, Novak M. 3

sodnika: Fajt, Ledinek, gledalcev 60

Dvorana se je lepo počasi polnila pred pričetkom 1. tekme polfinalnega dne na finalnem turnirju PARKL-a, ki ga letos gostimo v Račah. Ogrevanje je potekalo v sproščenem vzdušju ob slovenski glasbi ( no, tudi kak tujejezični rock evergreen je bil vmes). Napetosti ali nervoze ni bilo čutiti, kljub temu, da se je igralo za uvrstitev/obstanek v I. ligo. Zdaj, komu to več pomeni, ve vsaka ekipa pri sebi. Da pa se igra na zmago, pa se tako ali tako (vsaj za domačine) ve.

Malo začetne nervoze, vodstvo gostov, izenačenje in tako skoraj vso četrtino, ki je napovedala, da bo tekma izenačena. Sicer je EMŠO krepko na strani gostov s Ptuja, a domači smo si bili enotni, da priložnosti igrati na domačem F4 ( pa čeprav ne med prvih 4 v ligi 😉 ) ne moremo kar zanemariti. Zato je razumeti željo po zmagi proti prvoligašu. Če nam je uspela proti novincu v I. ligi Lenartu, zakaj pa je ne bi poskusili doseči še tukaj.

V 2./4 je Repec še zmeraj nekoliko zadržano končeval akcije, Baumanu se je ustavilo, a vseeno je pomoč Gradišnika in Megliča pomagala, da smo polčas dobili za 3 ( seveda ne smem pozabiti Polšaka, ki v tem delu nadaljeval dobro predstavo iz 1./4.

V tretjem delu igra domačih v stilu »toplo-hladno«. Kot da ne bi vedeli, kaj si naj začnemo z vodstvom za 10. Da ni to čisto res je treba priznati, saj je nasprotnik ponovno lepo igral ( mnogi iz 1. lige so opozarjali na njihovo možnost premagati vsakega, če se jim le ljubi in so koliko-toliko popolni ). Ravno zbrana igra je vedno znova doprinesla k znižanju rezultata. A kaj več od tega tudi ne. Zato še nekoliko višja prednost pred zadnjimi 10 minutami za domačine. Predvsem zahvaljujoč neumornemu Repcu, ki je v tem delu končno pričel kazati svoj pravi obraz.

V zadnjem delu ponovno nekoliko povišanje prednosti račanov, bolj sproščeni obrazi in veselje na tribunah ob kar nekaj dobrih asistencah in 3 zadetih tricah. A kaj, ko KPŠ ni popustil – še več, vrnili so nam 4 trojke in uspešno koristili kondicijsko premoč. Nižanje razlike se je rezultiralo tudi v nekoliko več nervoze v ekipi Rač ( 2 TN ), a je vseeno bilo dovolj za, sicer minimalno, zmago na 1. tekmi razigravanja.

Vemo, da nas čaka naporen 2. polčas v soboto, sploh, ker bo ekipa KPŠja še bolj popolna ( vrnil bi se naj njihov all-starovec ). A ob upanju na boljši procent zadetih prostih metov, obljubljamo borbo do zadnjega sodniškega žvižga. Za PARKL, za KK Rače, za številno publiko, za 1. ligo. Vabljeni 12.4. ob 15ih v Rače.

dLOOKman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja