Račani z zadnjo zmago (začasno) na vrhu lestvice II. lige PARKL

RAČE 94: 53 Bar Kaučič utd. (23:11, 24:10, 24:10, 23:22)
Fram, 12.3.’14,
sodnika Pirtovšek Nino, Krajnc Domen,
gledalcev 15
 
RAČE:(trener Hameršak) Štumberger 10, Felbar 4, Jarc 5, Sagadin 2, Begič, Meglič B. 7, Fingušt 5, Majal, Repec 40, Bauman 12, Gradišnik 9
BAR KAUČIČ utd:(trener Čoh) Klemenčič 11, Bien S., Vojsk 13, Traper 1, Vodušek, Mahorič 3, Čeh, Bien G. 25, Hodnik A.

… pa smo rekli:«Nič, Hameršak. Pol vodi še zadnjo tekmo, če ne moreš igrati.« Ponovno smo pričeli z majhno številčno premočjo. V glavah je bil poraz iz Juršincev, ko smo dosegli neslavnih 45 točk. Pri gostih na prvi pogled večina akterjev 1. tekme minus »bad good guy«, domači pa okrepljeni s prisotnostjo sicer bolehnega Gradišnika, Baumana in Repca.

Padel je dogovor, da tokrat tekmo že pričnemo s cono in vidimo kam pes taco moli. Kaj s cono? Battisti jo je nekoč imenoval »cona a la Rače«.

V 1. peterki smo si prvič letos privoščili tri višje igralce in že po prvem napadu, ko je gostujoči prodor ustavil Fingušt z banano, Bauman pa uspešno zaključil s kontro, je kazalo, da bo to očitno dobra poteza. In je bila. Tako kot cona, ki smo jo potem raztegnili skozi vso tekmo. Visok tempo igre, močna obramba, dober % iz igre, pa še kaj je sprostilo domačo zasedbo na parketu, domiselne poteze pa so »silile« gledalce k ploskanju.

Sem zadnjič v enem od poročil prebral, da v PARKLu manjka poštenih gest, ko igralec prizna kakšno potezo, ki jo sodnika spregledata. Repa je včeraj to storil 2x (ob tem verjetno ne gre zanemariti, da je bil včasih igralec Pragerskega, za katere je bilo v taistem poročilu pohvalno zapisano, da so prednjačili po teh gestah).

Za 23 po 1./4 sta z dvema trojkama pred iztekom 10  minut zadela trojki Bauman in Repec, pri gostih pa je borbeno izstopal Vojsk z izdatno pomočjo Biena. To smo sicer pričakovali in smo kljub vsemu bili zadovoljni, da smo ju ustavili pri 5 oz. 4 točkah. Na koncu sta bila omenjena tudi najboljša strelca »gostincev«.

Preverjeno taktiko »poišči Repo« smo uspešno udejanjali še naprej. A daleč od tega, da ostali igralci ne bi kazali svojih, sicer na nekaterih prejšnjih tekmah skritih, kvalitet. Tempo ni padal. Ves čas se je zdelo, ko da se nam gre za nastop na F4… Aja. Čakaj malo… ;).

No, šalo na stran. Igra je bila celo tako enolična, da smo naslednji četrtini oboji dosegli enako število točk – 24:10.

V zaključku 2./4 gre gotovo poudariti Vojskov odbojkarski koš za njihovih končnih 21 na svojem kontu pred polčasom ter krasen kao alley-oop domačih v navezi Boško-Jarc in prelepo Repčevo asistenco Baumanu za končnih 47.

Človek bi pomislil, da bo ugoden rezultat malo polenil domačine, a Hameršak ni želel nič slišati o čem podobnem in je s številnimi menjavami izčrpaval goste, račanom pa ohranjal moč za uspešen napad. Kar 8 domačinov se je v 3./4 uspelo vpisati med strelce. Repa je še naprej neumorno skakal pod obročem za žogo (in jo tudi pošiljal skozenj za svojih končnih 40 pik), Boško uspešno razigraval (pomagala sta mu Ado in Eki), veselilo pa je tudi veliko število skokov ostalih igralcev pod košem – poleg Aleše še Robe, Dr. Tona, Saga in Fika ( zabeležil sem jih kakih 35), in kar nekaj ukradenih žog.

V zadnjih 10. minutah rednega dela se je pri gostih razigral  Bien Gregor (fizično gotovo eden bolje pripravljenih PARKL amaterjev – vsaj po definiciji :) ) in v zadnjem delu dosegel 14 od svojih 25 točk. A pomoč v 2 trojkah Klemenčiča in koš Vojska sta bila premalo, da bi ogrozili še drugo visoko zmago domačinov v 48. urah.

Kaj napisati za konec sezone – vsaj kar se mojih poročil tiče? Splošno gledano smo zadovoljni s sezono. Bolj z odličnimi predstavami predvsem v zadnjem delu, nekoliko manj z dvema spodrsljajema. Bolj z uspešno kandidaturo za F4, manj s posameznimi očitki. Bolj z večjo angažiranostjo nekaterih, manj z nekaterimi »operativnimi lapsusi«. A kot rečeno, kazalec na tehtnici v smer ZADOVOLJNI potegne Baumanova vrnitev domov in super ekipa, ki jo imam čast voditi.

Na »ekipi PARKL« pa bo treba še malo delati… mi se bomo za to trudili tudi v prihodnji »polnoletni sezoni«.

Do takrat pa mi ostane le še ponovno ( pa še nekaj krat bo sledilo v drugih oblikah) prav vse povabiti na finalni soboti 17. sezone PARKL, ko bomo 5. in 12. aprila v OŠ Rače gostili »RAČE f4 PARKL 2014«.

pripravil: dLOOKman

6 odzivov

 1. dLOOKman pravi:

  Zanimivo – človek hitro, kolikor gre, objavi listo strelcev in rezultat, pa »faše« slabo oceno za poročilo, ki ga…. hja, še sploh ni objavljenega.
  Kot navedeno, več sledi… ( noč je bila kratka, materiala za zadnje poročilo pa polno ).
  In ko bo objavljeno, šimfaf kolikor želiš…

 2. TV pravi:

  Dal sem ti 5 zvezdic, zaradi popolnih statističnih podatkov. :) 😉 … sedaj pa čakam na “več sledi”.

  • dLOOKman pravi:

   ;).
   … ki pa žal niso popolni. Pri domačih pozabil navesti Gradišnikovih 9 pik.
   gužva – do večera bo

 3. Battisti pravi:

  Tale vasa “cona”. Mi preden smo sli v FRAM, smo se izkljucno na to pripravljali..Pol pa nista od cone. Cestitke za vseeno vrhunsko sezono.

 4. dLOOKman pravi:

  Si imel žvižgača, pa je sploh nismo upali postaviti. Vseeno pa vam nismo bili kos. Zakaj le?

 5. Battisti pravi:

  Uhh, kdo bi vedel? :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja